lauantai 22. elokuuta 2020

Porvoon visiitillä

Heinäkuun puolessa välissä käytiin lomailemassa päiväreissulla Porvoossa. Porvoo on ollut lähes musta aukko sivistyksessäni, joten käytiin paikkaamassa kokemuspatteriamme.

Vanhan Porvoon puukaupunkialue poikkeaa monen muun kaupungin vanhoista puutaloalueista siten, että se sijaitsee rinteessä. Kieltämättä siitä tulee mukavan erilaiset vaikutelmat. Emme käyneet juurikaan kaupoissa. Kävimme syömässä, kävelimme kaupungilla ja käväisimme tutustumassa Linnamäkeen.

Porvoonjoen rannalla oli ihania uudehkoja punaisia taloja, jotka sointuivat rannan venevajojen tyyliin täydellisesti.



Tässä Porvoonjoen vanhempaa rakennuskantaa.



Sisäpihoillakin olisi ollut runsaasti nähtävää ja pieniä putiikkeja.


Porvoo on saanut pidettyä keskustansa elävänä ainakin kesäaikaan. Ilmaista pysäköintitilaakin oli tarjolla melko runsaasti. Meidän näkökulmastamme tärkeintä oli helppo, ei ilmainen pysäköinti. Sitäkin löytyi :-)


Lisää sisäpihoja.


Joku ajoi tästä ihan autollakin.


Samoja maisemia Linnamäeltä katsottuna.



Loppujen lopuksi palattiin takaisin Porvoonjoen rantaan.

Oletko sinä käynyt Porvoossa?

18 kommenttia:

  1. Porvoo on niin kaunis ja viihtyisä. Hienoja kuvakulmia, kiitos näistä!

    Kerran vain olen pistäytynyt siellä ja tarkoitus oli käydä tänä suvena. No tuo korona sotki vähän suunnitelmia, mutta jospa seuraavalla Vantaan reissulla sitten Porvooseenkin ehdittäisiin..Runebergin museoon olisi kiva tutustua.

    VastaaPoista
  2. Ei olla käyty. Suunnitelmissa on kyllä.

    VastaaPoista
  3. Porvoossa olen käynyt muutaman kerran, kun poikamme opiskeli siellä. Sitä ennen kävin kerran ystävättäreni kanssa viikonloppureissulla Porvoossa, ja ihastuin kaupungin tunnelmaan. Siinä on jotain samaa kuin vanhassa Raumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin kesäkaupunkina Porvoo tuntuu eläväiseltä ja viihtyisältä :-)

      Poista
  4. Meillä oli miehen kanssa yhteen aikaan tapana käydä useinkin Porvoossa, pari yötäkin on tullut siellä vietettyä. Mieleenpainuvin oli varmaan yö Porvoo Hostelissa, joka on entinen paremman väen synnytyssairaala - saatiin yksin ihana kulmahuone, ikkuna oli auki leppeään kesäiltaan ja kaupungilta kantautui musiikkia. Sit siellä oli kiinalainen ravintola, jossa käytiin toisinaan ihan päiväseltään. Pitkä matka syömisen takia :) Tykkään kovasti.

    Nuo punaiset talot on tosiaan hieno juttu, istuu maisemaan vaikka ovat uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo uudet punaiset talot ovat mainio esimerkki siitä, miten uutta ja vanhaa voidaan yhdistää kauniisti ja taitavasti :-)

      Poista
  5. Porvoo on mukavan kompakti kaupunki käydä vaikka päiväreissulla. Olen käynyt siellä monta kertaa. Pari kertaa myös M/S J.L.Runebergilla, joka on hauska ja erilainen tapa lähestyä kaupunkia. Porvoo näyttää ihan erilaiselta huhtikuussa kuin heinäkuun helteellä. Huhtikuussa tilaa riittää ja monet putiikit ovat kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korona-aika tekee oman vähemmän viehättävän säväyksensä myös sisävesiristeilyihin. Jätimme ne tänä kesänä väliin ihan kokonaan.

      Poista
  6. Kotoisalta näyttää Porvoo. Olen yhden kerran, lapsena, Porvoossa käynyt. Nyt varmaan osaisin katsella ympärilleni ihan eri tavalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aion mennä tuonne uudestaan joskus ruuhka-aikojen ulkopuolella ja vähän vastaanottavaisemmassa elämäntilanteessa kuin mitä viime kesä oli.

      Poista
  7. Vanha Porvoo on kyllä viehättävä paikka. Erityisesti tykkään kirkon ympäristöstä ja näkymästä sillalta ranta-aitoille.

    VastaaPoista
  8. Upea kaupunki!
    Olen syönyt siellä parhaat etanat koskaan! Mahtaako se ihana suklaakauppa, josta sai käsintehtyjä konvehteja, olla vielä toiminnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on kesää jäljellä ;-) Selvittämään vain.

      Poista
  9. Porvoo on aivan erityinen paikka. Viime visiitistä on kulunut jo muutama vuosi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!