torstai 20. elokuuta 2020

Karjaa laitumella

Tällä kertaa tarjoutui mahdollisuus kuvata pellon reunalla karjaakin, olivat kerrankin siinä lähellä. Aikuiset tanssivat rivitanssia tai ainakin tykkäsivät syödä rivissä jostain kumman syystä ;-)


Yritin opetella sanastoa, mutta en ole ihan vielä kotonani näiden kanssa. Lapsena opin, että naaras on lehmä, uros on sonni ja lapsi on vasikka. Nyt sitten luin, että nuori naaras on hieho ja nuori uros mulli tai mullikka. Eli onkohan vasikka sukupuoleton ilmaus ja yleisnimike hiehoille ja mulleille vai jokin erittäin nuoren eläimen nimike? Jos joku tietää, valistakaa aloittelijaa.

Enoni tilalla oli lehmiä. Siellä vietin ihan lapsena ja pienenä koululaisena kesäloma-aikaa. Kovin satunnaisia ovat vain muistot sieltä, mutta ihan ensimmäistä kertaa en kuitenkaan lehmiä tapaile ;-)

Tämä vasikka - tai mulli? - oli utelias, kun tiirailin ja lähestyin sitä kamerani kanssa. Se tuli minua kohti ihan yhtä paljon kuin minä kuljin sitä kohti. Hyvin toisillemme soveltuva parivaljakko oltiin siis :-)

Säälitti sen pään ympärillä parveileva kärpäsyhdyskunta, mutta ei tuo itse tuntunut häiriintyvän ollenkaan. Ihana utelias otus :-)




Vielä huomiseksi tänne meille on luvattu hellettä, sitten alkaa onneksi kuuma taittua. Lauantai-illaksi on luvattu jopa paljon kaipaamaani sadetta. Ensimmäistä kertaa 26 vuoteen, mitkä olemme täällä asuneet, yksi puutarhakasveistamme kärsii kuivuudesta ja harkitsen jopa sen kastelemista. Tonttimme pysyy mukavan kosteana kasveille helteilläkin, joten tämä on kyllä ihan ainutlaatuinen tilanne.

12 kommenttia:

  1. Olin 14-vuotias, kun ihmettelin mummolassani maalaisserkkutytölleni, että onpa paljon sonneja niityllä. Hän sitten kehotti katsomaan mahan alle, onko utareita. Lähes kaikilla oli. Luulin, että vain sonneilla on sarvet päässä...:DD
    Luulisin, että vasikka on yleisnimitys kuten lapsi ihmisillä. Sitten tarkennetaan, onko kyse tytöstä vai pojasta tai peräti nuoresta neidosta tai miehenalusta. Mutta tämä on vain arvailua.
    Ihanat kuvat pikku vasikasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ajatellut tuota sarvijuttua lapsena ollenkaan.
      Keski-ikäisenä ryhdyin sitten miettimään, miten se niiden sarvien kanssa oikein onkaan. Kasvavatko ne vain sonneille vai lehmille myös...

      Poista
  2. Juu, noin se menee. Mutta ei se haittaa, jos pikkuhiehoja ja mullikoita sanoo vasikoiksi :) ei ne loukkaannu. Mie sanon vasikoiksi kaikkia, jotka on alle metrin korkuisia.
    Nuita hauskoja sekarotuisia emolehmiä oli Linnaisten kartanossa muinoin, ja mun sisko sanoi niitä "mikkihiirilehmiksi", kun on valkoinen naama ja mustat korvat.

    Naurattaa aina, kun jossain iltasanomalehden uutisessa on lehmät karanneet ja kuvassa kaikilla on suti mahan alla, tai sitten ne on sonneja joilla on utareet. Että ei ne kaikki tosiaankaan tiedä, vaikka oikein uutisia kirjoittavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtien uutiskuvat ovat ikävä kyllä aika heikoissa käsissä. Ihmeellisempiäkin mokia sattuu vielä näinä päivinäkin :-(

      Poista
  3. Lehmät on silleen tuttuja mulle, kun elin lapsuuden maalla, äitini oli lomittaja lehmä tiloilla, täällä meidän lähellä on myös karjatila, maaseutuahan tämä on vaikka on turkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla ei sitten ole näissä niin paljon ihmettelemistä, kuin monella muulla :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!