lauantai 1. elokuuta 2020

Tuulihaukan poikanen omalla aterialla

Tuulihaukan poikaset ovat lähteneet pesästään. Pesäpönttö oli tyhjä ja yksi poikasista (näin oletin sen pelottomasta käytöksestä) päivysti aidalla. Yhtäkkiä se lennähti pellolle muutaman metrin päähän. Kuvista päätellen se löysi sieltä jotain syötävää :-)






Tuulihaukka on jalohaukka ja haukaksi melkoisen pieni otus, kuten jalohaukat yleensäkin ovat :-) Tuulihaukan pituus on 31-37 cm. Vertailun vuoksi: varpushaukan pituus on 29-34 cm, kanahaukan pituus 49-56 cm ja ruskosuohaukan pituus 43-55 cm.

Tuulihaukan lisäksi näin tänään kärpän - elämäni ensimmäisen kerran eläintarhan ulkopuolella eli ihan luonnossa! Ajoin autolla pientä tietä pitkin ja kärppä rynnisti tien yli aivan edessäni. Enhän minä siitä kuvaa saanut tietenkään. Kun sain auton pysäytettyä, kärppä oli jo tyystin kadonnut. Ihana uljas pieni otus se oli!

14 kommenttia:

  1. Ihanan jotenkin hämmästynyt "ilme" tällä tuulihaukan lapsosella! Hattiksella oli nähty mehiläishaukka! Toissapäivänä näin pikaisesti pari haukkaa, mutta niin nopeita, että kuvaa ei todellakaan ehtinyt ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen nähnyt ja kuvannut meihiläishaukan vain niin kaukaa, etten siinä paikan päällä sitä voinut edes yrittää tunnistaa. Kuvasta vasta apujoukkojen avulla tunnistettiin ;-)

      Hattiksella ainakin vilahtelee välillä nopeita nuolihaukkoja. Tulevat ja menevät yhtä nopeasti.

      Poista
  2. Saitpa hienot kuvat, kaunis lintu!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut. Mahtavat kuvat ja havainnot.

    VastaaPoista
  4. Oli sitten kärppänä tiessään :)

    Hienot kuvat jälleen. En olisi kyllä haukanpojaksi tunnistanut jos olisi kysytty. Mutta sirkeäsilmäinen lintu.

    Ihanaa elokuuta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!