perjantai 21. toukokuuta 2021

Vuosilomaa ja rusakko ikkunan takaa

Keli ei ole suosinut täällä, mutta ei se ole tainnut suosia monessa muussakaan paikassa. En siis valita. Siirsin talvivaatteita varastoon ja ulkoiluvaatteita pesuun. Etsin netistä kantarellireseptejä ja nukuin päiväunet. Olen ollut siis vuosilomalla tämän päivän 🤭.

Keskustelimme tyttären kanssa puhelimitse henkevästi ja tosissaan arvoista. Keskustelu tuli kovasti ja ajankohtaisesti oikeaan hetkeen meille molemmille. Arvojen miettiminen ja pohtiminen ei ole koskaan niin yksinkertaista kuin sitä kuvittelisi. Ja elämä niinkuin tilannekin muuttuu jatkuvasti.

Puhelun jälkeen törmäsin virtuaalisesti villiyrtteihin ja niistäpä piti ottaa taas kerran selvää. Nyt on mitä ajankohtaisin hetki villiyrttien keräämiselle ja hyödyntämiselle. Meidän lähiyrtteihimme kuuluvat niin nokkoset kuin vuohenputketkin. Molemmat ovat terveellisiä myös kuivattuina. Jos kostea keli jatkuu, heittäydyn nokkosten ja vuohenputkien kimppuun. Näin päätin 👍.

Sillä välin edessä on pakastinten hyötytyhjentämistä. Kantarelleja riittää edelleenkin. Otettiin viikonlopun ruokalistalle pekoni-kantarellirisotto. Tavallisen pekonin sijaan käytämme jälleen kerran kalkkunapekonia.

Rusakoita on näkynyt kevätkesän myötä paljon. Tämä möllykkä oli tien toisella puolella, kun olin lähdössä kuvausreissulle. Kuvat on otettu viimeksi syksyllä pestyjen ikkunalasien läpi. Pupu ei pelästynyt. Pihalle päästyäni rusakkokin loikki jo tiehensä. Parhaat kuvat ovat aina ne otetut kuvat 👍.



Mahtavaa alkanutta viikonloppua! Suunnitelmia?

12 kommenttia:

  1. Heh, upeat kuvat. Kyllä on rusakko tarkkaavaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!
      Tien vieressä kannattaa olla hereillä 😊.

      Poista
  2. Ei nyt haittaisi, jos sade jo pariksi viikoksi loppuisi! Toivettani ei tosin taideta kuunnella! Rusakot ovat omalla tavallaan sööttejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole luonto meiltä aikaisemminkaan kysellyt tarvettamme sateelle tai lämmölle, joten tuskin meitä kuullaan nytkään.

      Rusakot ovat todella karismaattisen viehättäviä 👍.

      Poista
  3. Auts kun hukkasit verbaalisen hetken: Rusakko ruudun takaa (muistathan biisin, ikkunaprinsessa). Vaan

    Asiaan! Avaa vähän, menemättä hlökohtaisuuksiin, tytön arvoja, onko nykynuoriso puhtoisempaa kuin me, luulen niin=)

    Täällä on yrteille oikein oma puisto josta saa poimia:

    Villiyrttipuisto
    Kehä Vihreälle on rakenteilla villiyrttipuisto, joka sijoittuu Tuomiojärven rantareitin varrelle ravintola Priimuksen lähistölle. Villiyrttipuistosta kuka tahansa saa kerätä villiyrttejä omiin tarpeisiin. Puisto sopii erinomaiseksi vierailukohteeksi myös aloitteleville villiyrttiharrastajille. Aidatulla puistoalueella kasvavat yrtit merkitään nimin ja kuvin, joten niiden tunnistaminen on helppoa ja kerääminen turvallista. Puisto toimii myös erinomaisena oppimisympäristönä kouluille. Lemmikkieläinten tuonti puistoalueelle ei ole sallittua. Puisto valmistuu toukokuun lopulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä hukkasin. Meillä mies hallitsee kaikki biisien sanat, melodiat ja sovitukset. Minä en.

      Niistä arvoista: Tyttären kanssa keskusteltiin meitä molempia koskevana aiheena uusien asioiden löytämisestä ja haltuunottamisesta. Minun luontoiluni ja luontomatkani ovat paljolti juuri sitä. Niin kuin töissä kaikkeen uuteen hyppääminen. Minun motivaationi ja innostukseni löytyvät sieltä.

      Mutta kysyit tyttären arvoista. Kysyin ensin tyttäreltä, mitä saan kertoa ja hän antoi vapaat kädet. Hän on todella paljon ihmisten, erityisesti heikommissa asemissa olevien ihmisten puolustaja. Ihmisoikeudet ovat hyvin tärkeitä hänelle. Hän arvostaa luontoa ja perhettä korkealle, olemme todella läheisiä ihan käytännön tasollakin.Tässä ihan pähkinänkuoressa. Vastasiko kysymykseesi?

      Villiyrttipuisto kuulostaa todella mahtavalle! Omat yrttikeräilyni jäivät tänään kotilokeräilyn jalkoihin. Niitä mokomia löytyi ikävänä yllätyksenä 😡.

      Poista
  4. Hyvin sanottu tuo, että paras kuva on otettu kuva :)
    Mie oon ootellu vähän kuivempaa keliä, että vois poimia niitä villiyrttejä, ei niitäkään viitti ihan vettävaluvana kerätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yritin tänään, mutta kotilokeskittymä vaati huomiota ja keräsin ne väkiviinaetikkapurkkiin 😷.

      Poista

Kiitos kommentistasi!