sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Haarapääskyn kova kohtalo (ei ruokaa)

Eilen aamulla tapahtui onneksi muutakin kuin tuo lokkispektaakkeli. Pääskyset lentelivät järven pinnan tuntumassa hurjaa vauhtia ja niitä riitti. Yritin kuvata niiden lentoa, jotta saisin harjoitusta liikkuvaa kuvausta varten. Sitten huomasin yhden haarapääskyn ihan lähipuussa - toimettoman oloisena. Juuri kun pääsin kuvailemaan sitä, paikalle pyrähti toinenkin. Ensin luulin, että emo tuli syöttämään poikastaan, mutta kuvasta selvisi, että se olikin poikanen, joka tuli vaatimaan ruokaa. Poikasella on lukemani mukaan keltainen kita (Wikipedia).



Hieman kummissaan katsoi oksalla päivystänyt pääsky nokan aukojaa. Joko kohde oli väärä tai sitten viesti oli, että ei tipu... ruokaa siis. Kohtaloonsa oli tyytyminen nälkäisen poikasen ja viereiseen oksan nokkaan kävi sitten hengähtämään tuokin. Lystikästä porukkaa :-)



14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Sussi!

      Viimeisessä kuvassa näyttää kyllä niin sääliä anovalta ;-)

      Poista
  2. Hieno sarja jälleen. Siitä se taitaa alkaa aikuisen pääskyn elämä poikaselle. Kun osaat lentää niin pyydystä oma ruokasi ;) Eiköhän emot kuitenkin vielä auta ruuan saannissa, mutta pakkohan se on opetella ;))

    VastaaPoista
  3. Hyvin onnistunut liikkuvan kohteen kuvasarja!! Ihailen kaikkia lintujen, perhosten ym. lentäjien kuvaajia.

    VastaaPoista
  4. Hienosti napattu tilanne! On sinulla hyvät refleksit ja vakaa käsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Häivähdys!

      Käsi ja kamerakin tukivat kyllä myös lintutornin kaiteeseen - kaikki keinot on käytettävä :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!