lauantai 28. kesäkuuta 2014

Silkkiuikkuja ON onnistanut

Ensimmäinen silkkiuikkupari on nyt liikkeellä poikastensa kanssa. Huh, miten helpottunut olen... Muutkin vielä muniaan hautovat uikut vaikuttavat vähemmän säälittäviltä nyt, kun ilma on lämmennyt edes muutaman asteen. Ero hyytävän kylmän ja viileän välillä on huikea! Ja välillä sentään aurinkokin paistelee ja lämmittää kummasti hautojien selkiä.

Hyönteiset ovat selvästi lisääntyneet ja hyönteissyöjälinnutkin saavat vihdoin helpommin ravintoa. Sääli olisi, jos koko kesän tekisivät perhettä ja jäljelle jäisi vain hyinen vilu ilman minkäänlaista perheenlisäystä.

Tässä muutama kuva tuoreesta silkkiuikkuperheestä. Silkkiuikut ja härkälinnut näyttävät monessa suhteessa paljon toisiltaan. Samantapaisia viirupäitä ovat niiden poikasetkin. Ehdottoman hellyyttäviä, kuten kaikki pienet luonnon luomat :-)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Ihania olivat niin emot kuin poikasetkin...

   Poista
 2. Silkkiuikun poikanen näyttää tosiaan ihan samannäköiseltä kuin härkälinnun. Suloiset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Yhdennäköisyys on silmiinpistävä aloittelijallekin.

   Poista
 3. Hauskan raidallisia ovat silkkiuikun poikaset. Minä niin olen odottanut silkkiuikun ja nokikanan poikueita ilmestyvän lähirannalle, mutta vielä ei ole mitään näkynyt. Pesijöitä kuitenkin oli useampi pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania raitapäitä tosiaan ;-)

   Kylmä kesä on ainakin Hattulassa aiheuttamut kuulemma epäonnistuneita silkkiuikkujen pesintöjä - uusia yrityksiä on nyt meneillään. Ihan liian kylmää ollut...

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)