keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Härkälintujen kaksi poikasta

Menin lintutornille illalla tuulettumaan eikä siellä aluksi tapahtunut oikeastaan mitään. Vaan sitten päätti yksi härkälintupariskunnista esitellä jälkikasvuaan. Minä kiitin ja kumarsin ja kuvasin (toivottavasti en kuola valuen) elämän ihmeellisiä hetkiä talteen. Koskaan ennen en ole nähnyt livenä härkälinnun poikasia, selässä kantamisen näkemisestä puhumattakaan. Nämä olivat ihania hetkiä...

Äippä kantaa, isä pistää toisen uimaan omillaan. Ei meinaa jaksaa...


Sinne poikanen tunkee - isän selkään, siipien alle lämpimään vapaamatkustamaan :-) Isi ei auta, vaan poikasen pitää punkea kyytiin vauhdissa ihan itse.


Kova ponnistus ja sitten pääsee vihdoin iskän kyytiin... Kovasti pitää pienen ponnistella.


Iskä lähtee sooloilemaan kauemmas äipästä, eikä se vetele. Iskän kyytiin itsensä hilannut poikanen jättäytyy kyydistä, purjehtii hetken äidin rinnalla ja sitten punkee itsensä äidin kyytiin.


Täällä on hyvä olla :-) Kaverikin siinä ihan vieressä... Menkööt iskä vain menojaan.


7 kommenttia:

  1. Ihana sarja ja niin hyvin kuvaa härkälintujen käyttäytymistä. Toivottavasti onnistut näkemään näitä vielä monesti, sillä niin mahtavaa on katsella esim. kun emot opastavat pokasta kalan syöntiin ja pyydystämiseen ja miten ylpeinä ne suoritusta seuraavatkin. Oikein ihania hetkiä sinulle härkälintujen parissa.

    VastaaPoista
  2. Hieno tapaaminen ja onnistuneet kuvat siitä. :)

    VastaaPoista
  3. Oi miten onnekas olet ollut! Upeita kuvia ja mukavasti kerrottu. Kevät ilman härkälinnun laulua ei tuntuisi miltään. Jatkanpa tästä blogiisi.

    VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)