lauantai 30. toukokuuta 2020

Silkkiuikuilla on jo perillisiä :-)

Muutamana viime vuotena silkkiuikkujen pesintä on ainakin täällä Kanta-Hämeessä ollut koetuksella kovien tuulten vuoksi. Pesiä on korjailtu vielä heinäkuussakin ja ennuste ei ole ollut kovin rohkaiseva.

Siksi olinkin ihan erityisen iloinen siitä, että näiden silkkiuikkujen elämä näyttää nyt oikein lupaavalta. Yhdellä parilla on jo poikaset ja monta muuta paria hautoo paraikaa. Paikka on sinänsä suojainen ruovikko, mutta koska kevät oli mitä oli, uutta kaislaa ei vielä ole kasvanut suojaksi. Siinä on omat riskinsä.

Mutta jos jättää riskien murehtimisen ja keskittyy ihan tähän hetkeen, tunnelmat ovat vallan euforiset :-)

Iskä on käynyt kalalla ja tuo saalista perheelle.


Justiinamaiselta näyttävä rouva odottaa pienokaisten kanssa paljon lempeämpänä kuin miltä kuvasta näyttää ;-)



Luulen, että iskä tarjoilee tässä höyhentä äipän selässä matkustaville poikasille. Luontoportin mukaan "Silkkiuikku syöttää poikasilleen ruuan lisäksi untuvia ja syö niitä myös aikuisena. Tämä sen vuoksi, että vatsa kestäisi paremmin kalanruotoja."


Kuvia tuli otettua tänään aivan holtittoman paljon. Pikkaisen nolottaa, mutten jaksanut yrittää hillitä itseäni ;-) Ainakin monen monta tilannetta tuli dokumentoitua.

Onnittelut kaikille valmistuneille ja koulunsa päättäneille! Mahtavia suorituksia tällaiset!

10 kommenttia:

  1. Silkkiukkujen pesässä oli pari päivää sitten munia. Täytyykin käydä tarkistamassa päivän tilanne.

    VastaaPoista
  2. Huikeat kuvat olet ottanut. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Ne ovat kauniita lintuja. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
  4. Ei haittaa yhtään, että innostuu ottamaan paljon kuvia, kun kohteet ovat näin hienoja. Upeat kuvat!

    VastaaPoista
  5. Näitä pitäisi kyllä käydä katsomassa, vaan jotenkin niin laiskottaa pistää tossua toisen eteen...:) Hyvät kuvat sait!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tillariina!

      Minulla on nykyään hyvä aikainen herättäjä ja motivoija: kipeä lonkka. Se ei anna nukkua koko yötä, jollei osaa illalla tehdä kaikkia oikeita taikatemppuja ja vielä oikeassa järjestyksessä. Herätyksen jälkeen voi hyvin lähteä viikonloppunakin aikaisin kuvaamaan, vaikka luonteeltani olen melkoinen aamutorkku ;-) Viikolla aloitan vastaavasti työpäivän usein tavallista aikaisemmin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!