torstai 26. marraskuuta 2020

Kuusitiainen ja koronaa suuremmat haasteet

Tämä vuosi on ollut meidän perheellemme ihan älyttömän raskas tyttären sairastumisen myötä. Koronan tuomat keväiset rajoitteet pahensivat tilannetta entisestään. Nyt ollaan jo paremmassa tilanteessa, mutta ei vieläkään selvillä vesillä.

Kokonaisuudessaan koronarajoitteet ovat tuota alkua lukuunottamatta näytelleet hyvin pientä osaa näissä murheissa. Siksi siihen ehkä tulee suhtauduttuakin haastaen. Me selvisimme koronan aiheuttamista lisähaasteista - emme helposti, mutta lopulta kuitenkin. Meidän lähipiiristämme kukaan ei ole joutunut näissä koronahaasteissa vaarantamaan terveyttään. Kaikkien työ- ja opiskelupaikat ovat säilyneet. Ja perhe on vahva, vaikkei siitä mitään krediittiä koronalle voikaan suoda.

Olemme kuitenkin selvinneet ilman kohtalokkaita vaurioita. Olemme siitä kovasti onnellisia. Vaikka kurimus jatkuu edelleen, se ei ole maailmanloppu meille kenellekään.

Joskus siunaus näyttää olevan se, että kokee jotain niin ikävää, että kaikki muu tuntuu sen rinnalla pieneltä. Toisaalta meillä on jotain niin hienoa (= perhe), että rajallinen aika rajoituksia tuntuu sekin aika pieneltä.

Uudet digitaaliset välineet tekevät yhteydenpidosta helppoa, vaikka välimatkaa olisi kuinka paljon. Selvittiin hyvin tyttären vaihtoaika Kanadassa, vaikka matkan lisäksi välissä oli myös huima aikaero. Tai neljän vuoden opiskelut Rovaniemellä - ilman aikaeroa, mutta melkoisella maantieteellisellä etäisyydellä.

Saa murehtia. Ja saa potuttaa. Mihin mielentilaan aikoo asettua, kaipaa harkintaa. Kurjempaakin voisi olla. Paljonkin kurjempaa.

Minun ilonani kävi kuusitiainen, joka oli taas ihan mahdottoman upea rohkelikko. Kävin tankkaamassa siemieniä ruokintalaitteisiin. Muut linnut pyrähtivät karkuun, tämä ei. Jäi tyynesti odottamaan ruoka-annostaan 🧡.




Mahtavaa, uskaliasta ja rohkeaa loppuviikkoa!

21 kommenttia:

  1. Sitä samaa sinulle. Ja paljon voimia! <3 Oot sen äärellä, joka vanhemmasta on varmasti kaikkein raskainta.

    VastaaPoista
  2. They are so beautiful !
    Greetings

    VastaaPoista
  3. Korona on tuonut mukanaan monenlaisia hankaluuksia ja rajoituksia. Toistaiseksi meidänkin perheemme ja lähipiirimme on niistä selvinnyt. Minusta korona on myös laittanut ajattelemaan oman elämän arvoja uusista näkökulmista. Näen tämän pelkästään positiivisena asiana ja toivon uusien ajatusten ja toimintamallien jäävän käyttöön jatkossakin.
    Nyt on ollut kuusitiaisia ruoka-automaatilla runsaasti. Noin rohkeita ei meidän pihassa sentään ole näkynyt.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon kovasti kiitollisuuden nousevan niissä piireissä, joissa isoja vahinkoja ei ole tapahtunut. Kiitollisuus kantaa paljon pitemmälle kuin katkeruus.

      Iso, iso sympatia keikille heille/teille, jotka olette joutuneet koronan silmään. Teidän tilanteenne on käsittämättömän ikävä :-(

      Poista
  4. Kiitos samoin :) Uskalias kyllä harvemmin uskallan olla. Ja se on jännä, miksi kuusitiaiset on rohkeampia kuin muut; mieki oon joutunu siemenkippo kädessä odottamaan, että kuusitiainen suvaitsee siirtyä pois ruokintahäkista, että pääsen täyttämään syöttöastiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ken kuusitiaisen rohkeuden lähteen selvittää, ilmoittakoon siitä meillä tällä foorumilla - minäkin sitä ihmettelen :-)

      Poista
  5. Täytyy sanoa, että vuosi on ollut rankka. Lähistöllä pyörivät, ja kuukausia viipyneet sudet aloittivat, korona jatkaa. Kaikki muut jutut päälle. Mutta pakko on koittaa olla vahva. Ensi vuonna menee hyvin;-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki, mikä ei tapa, vahvistaa. Niin siinä käy, jos vastoinkäymisten välissä on riittävästi aikaa palautua.

      Ota siis aikaa palautumiseen, anna aikaa toipumiselle. Kärsivällisyys maksaa itsensä takaisin <3

      Poista
  6. Tuo on niin totta. Parempi, paremmat ajat tulevat vielä.

    VastaaPoista
  7. Toivottavasti tyttäresi sairastaminen on kohta muisto vain. Korona-aika ei tunnu kivalta, mutta kunhan käyttäydymme järkevästi, niin ainakin meistä useimmat välttynevät tartunnalta.
    Parempaa loppuvuotta sinulle ja perheellesi ja meille kaikille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Tyttären toipuminen on hyvässä vauhdissa, mutta terveeseen on vielä matkaa. Siihen asti eletään joka päivä muuttuvassa tilanteessa. Mutta suunta on hyvä :-)

      Poista
  8. Voimia ja paremman tulevan ajan odotusta. Varmasti tulevatkin.

    VastaaPoista
  9. Perhe on paras! Rauhallista adventtiaikaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  10. Hei suloisia kuvia,luulin talitintiksi,mutta sain tekstistäsi selvää,että kyseessä on kuusitiainen,en ole koskaan luonnossa nähnyt,hervinainen kenties.Hienoja otoksia sinulla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anni!

      Kuusitiainen ei ole harvinainen, muttei lähellekään niin yleinen kuin talitiainen.
      Talitiaisten kanta Suomessa on noin 1,5-2 miljoonaa paria, kun kuusitiaisten kanta on noin 0,03-0,1 miljoonaa paria.

      Talitiaisen pituus on 13,5–15 cm, paino 15–23 g. Kuusitiaisen pituus on 10–11,5 cm, paino 8–10 g.

      Ihanaa alkavaa viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!