lauantai 7. marraskuuta 2020

Ajankohtaista ja kyhmyjoutsen

Amerikan presidentinvaalit jaksavat kiinnostaa, vaikka tilanne onkin jumiutunut joksikin aikaa. Nyt tiedotusvälineet ovat julkistaneet vaalien voittajan. Äänien laskeminen jatkuu yhä ja vastustajan leiri pykännee joitakin oikeudellisia menettelyjä voittajaa vastaan. Saapas nähdä, mihin, milloin ja miten tässä johonkin lopulta päädytään.

Suomessa on tehty uusia marraskuun lämpöennätyksiä. Ei ehkä vain hyvä uutinen?

Eilen päädyin jatkamaan sieniretkeäni otsalampun valossa. Valo vähenee jo niin aikaisin, että aikainenkaan työpäivän lopettaminen ei riitä kovinkaan paljoon. Otsalampun kanssa toiminta vaati hetken opettelua ja pian oli selvää, mihin, millä tavalla ja kuinka kauan lampun valo kannatti mihinkin kohdistaa. Ihan voittajafiilis oli, kun tämäkin työkalu tuli otettua haltuun :-)

Tytär on kylässä isänpäiväviikonlopun. Yllärinä tuli linja-autovuorojen vähäisyys. Niitä on varmaan karsittu vähäisen matkustajamäärän myötä. Päädyimme siihen, että kävin hakemassa tyttären Helsingistä meille.

Kuvituskuvana Kallon saaren poukaman joutsenvierailija. Antoisaa isäinpäivää!



6 kommenttia:

  1. USAn presidentinvaalien seuraaminen on ollut surullista seurattavaa.
    Mediassa uumoillaan tästäkin talvesta tulevan viime vuotiseen tapaan leuto. Täällä etelässä talvet ovat jo pitkään olleet enimmäkseen loskaisia ja satunnaisina päivinä liukkaita pääkallokelejä. Niitä en kaipaa, mutta kieltämättä tällainen pohjoissaksalainen talvi tuntuu oudolta ja vähän pelottavaltakin.
    Otsalamppu on kätevä. Käytän sitä kutoessani mustalla langalla, joka vaatii erityisen paljon valoa. Sienimetsässä otsalamppu on varmasti kätevä ja tarpeellinenkin, sillä neljän jälkeen alkaa olla jo aika pimeää.
    Meillä bussivuoroja on supistettu jo pidemmän aikaa ennen koronaa. Korona muutti sitten linja-auton käyttämisen entistä vaikeammaksi. Helsingistä tullessa on paras mennä bussiin jo Kampissa. Seuraavilta pysäkeiltä ei enää bussiin mahdu ja seuraava vuoro lähtee Kampista tunnin kuluttua. Viimeinen bussi Helsingistä lähtee klo 22 ja se on tupaten täynnä jo bussiterminaalissa. Helsinkiin päin on ihan yhtä hankalaa bussilla mennä, kun vuoroja on todella vähän. Viikonloppuna vain muutama vuoro kumpaankin suuntaan. Olen aina suosinut julkisia liikennevälineitä, mutta nykyisin oma auto alkaa olla välttämätön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väillä tuntuu, etteivät ennusteet osu nykyään ollenkaan niin oikeaan kuin joskus ennen vanhaan. Niin paljon on muuttunut ja niin nopeasti, etteiv't ennusteet pysy mukana.

      Pimeässä metsässä otsalampun käyttö edellyttää oman liikkumisen uudelleen opettelua. Ensin pitää katsoa seuraavat askeleet, sitten pysähtyä ja katsoa ympärilleen. Ja sitten taas liikkeeseen. Ei poikkea loppujen lopuksi tavallisesta hämäräkävelystä kovinkaan paljon.

      Ymmärrän tavallaan liikennevuorojen vähentämisen, mutta se ei toisaalta ainakaan lisää kysyntää :-(

      Poista
  2. Otsalamppua on kätevä käyttää. Yksin pimeässä metsässä kyllä pelottaa niin paljon, että en sinne mene. Täällä on taas sudet liikkuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole susia, on vain ampuvia hirvien metsästäjiä. Se melkoinen ampuminen joskus vähän pelottaa.

      Poista
  3. Jotain räväkkää trumppi vielä järjestää. Mutta nautitaan nyt isänpäivän loppu iltaa. Mahtava kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!
      Hyvä neuvo sinulta - nautitaan kaikesta hyvästä tällä välin :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!