perjantai 20. marraskuuta 2020

Ihana ahmatti :-)

Jos säätiedotukset voisi haastaa helposti oikeuteen, minä varmaan tekisin sen. Olen tympääntynyt siihen, etteivät sääennusteet osu paikalleen edes seuraavaan päivään lähimaillekaan :-(

Ilmatieteenlaitoksen ennusteiden mukaan tänään piti olla puolipilvistä ja vasta iltapäivällä ropsauttaa lunta hieman. Toisin kävi. Puolipilvisyys loppui jo aamupäivästä ja sankan pilvisyyden seuraksi saapui pian lumisade. Onneksi olin aamulla kuolemanväsynyt enkä lähtenyt vuosilomapäivää viettämään mihinkään kauemmas. Ei ollut yhtään sellainen päivä.

Mutta koska säälle ei voinut mitään, sovittelin päivän suunnitelmani sään mukaiseksi. Aamupäivällä kuvasin pihan lintuja. Närhiä vieraili pihassa kerrallaan jopa kolme kappaletta. Yksi niistä oli ihan rohkea eikä paennut aina paikalle saapuessani.

Ahne kuin mikä 🤣





Mongolianvaahteran korkea kanto toimii talvisin satunnaisena ruokinta-alustana - vain silloin, kun olen pihalla kuvaamassa.

Varsinaisia hamstereita nuo närhetkin. Olen lukenut, että keräävät ruokia puihin, mutta ainakin yksi näistä piilotti pähkinöitä ihan pihalle maahankin. Hätä keinot keksii ;-)

8 kommenttia:

  1. Todella mahtavat kuvat. Tänään tuli katseltua oravan ruoka varastointia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Oravan hamstrailuja tuli seurattua meilläkin. Kyllä se jaksoi! 🙄

      Poista
  2. Melkoinen rohmu tyo närhi! Hienot kuvat olet ottanut - itse en ole tainnut koskaan edes nähdä närheä elävänä (en tosin kuolleenakaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Keräsi kupunsa pullolleen pähkinöitä ja vielä niin paljon kuin nokkaan mahtui ja lähti sitten varastoimaan niitä ;-) Ja sitten sama uudelleen.

      Poista
  3. Tapaan aamulla katsoa säätiedotuksen. Huvikseni tsekkaan tilanteen välillä sekä Ilmatieteenlaitokselta että Forecasta. Ovat usein niin päinvastaiset, että pitäisi laskea keskiarvo. Kolmanneksi voi sitten katsoa iltapäivälehtien otsikot, jotka lupaavat säästä aina jotain superlatiivia. Kätevintä lienee kurkata ikkunasta ulos ja päättää sitten, mitä laittaa päälle - ja varautua vähintäänkin sateeseen.
    Enpä ole aiemmin huomannut närhen silmän ympärystän pilkkuja. Sinulla on hyviä kuvia, kun tällaisenkin yksityiskohdan huomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Sillä on terhakka silmämeikki kieltämättä 😂

      Poista
  4. Närhi on kaunis, mutta rohmuhan se vähän on!
    Upeat kuvat 🥰

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!