sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Hauskaa, vaikka epätäydellistä (tai ehkä juuri siksi?)

Eilen metsä oli enemmän ja vähemmän lumessa. Suppilovahverot olivat saaneet suojaavan lumipeitteen ja jäätyneet tanakoiksi. Avarilla paikoilla lumi peitti maan, vain eläinten polut ja nukkumapaikat olivat sulina. Kuusimetsän siimeksessä lunta oli vain paikoin.

Jähmetyin polulle pitkäksi aikaa, kun huomasin ihan lähellä touhuavat töyhtötiaiset. Pomppivat suurimman osan ajasta sammalilla ja löysivät välillä jotain syötävääkin. Tulivat yllättävän lähelle. Jos oikein hahmotin, niitä oli kolme kappaletta. Lisäksi puun runkoa kiipeili mielestäni puukiipijä. Seisoin vain paikoillani ja ihailin. Otin kännykällä videota, jonka laatu on miinuksen puolella, mutta sain tapahtuneen jaettua kotona mieheni kanssa :-)

Tänään metsän lumi oli sulanut eikä töyhtötiaisia näkynyt. Sen sijaan kuulin palokärjen, käpytikan, närhen ja talitiaisten äänet - ainakin. Oli mahtavan upeaa konserttia taukoinensa kaikkinensa.

Valo pilkahti lupaavasta sääennusteesta huolimatta vain muutaman hetken. Minulla on hyvä (tai siis oikeastaan erinomainen) kamera, ihan ok hyvä objektiivi, mutta tässä hämäryydessä niillä ei oteta priimakuvia. Päätin kerrankin ottaa sellaisia kuvia, mitä niillä tässä kelissä saa. Objektiivin päivitys maksaisi todennäköisesti noin 10 000 euroa, joten se ei ole vaihtoehto.

Nyt kuviin tuli kohinaa, jota pienensin kuvankäsittelyllä. Niistä tuli hämäriä, joten kuvankäsittelyssä jouduin lisäämään valoakin. Eikä suljinaikakaan riittänyt teräviin kuviin, vaan kuviin jäi pientä haamuilua. Mutta niiden kanssa nyt eletään.

Ruokinnan väki oli ensin pakoilevaa, myöhemmin innokasta ja hätäilevää. Monesta tilanteesta myöhästyin enemmän tai vähemmän. Osasta niistäkin tuli ihan hauskoja, kun ei katsele niitä liian läheltä, joten tällä kertaa hauskoja ja vikkeliä tiaisia :-)

Ei täydellistä, mutta sitäkin enemmän tunnelmallista :-)





Parhaat hetket eivät ole täydellisiä :-)

Upeaa alkavaa marraskuun viikkoa!

19 kommenttia:

  1. Mukavia kuvia nämäkin! Hyvän kuvan ei välttämättä tarvitse olla terävä tai kohinaton. Olennaista on hyvä sommittelu, värit ja valot, ja että kuvaan on onnistunut vangitsemaan jotain mielenkiintoista, katsomaan houkuttelevaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä ei päässyt sommittelemaankaan, toisaalta tilanne näkyy juuri niin karkaavana kuin se olikin 😉

      Puolivillaisellakin kuvalla voi kertoa jotain, mihin sanat eivät riitä. Sekin on paljon ☺

      Poista
    2. Kylläpäs on onneton tuo toinen hymiö 😂😂😂

      Poista
  2. Hauska kuvasarja - eikä kohinat minua ainakaan haittaa. Sinun lintukuvasi ovat aina niin hienoja, että niitä kelpaa katsella.

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat! Lintujen laulua ei kovin paljon kuule tällä hetkellä. Kamera on kallis kapine ja lisäosat myös. Mutta jos osaa sitä käyttää ja ymmärtää sen hienouksia niin kuvat ovat tosiaan mahtavia, kuten sulla. Minä en kameran hienouksien päälle ymmärtänyt ja luovuin siitä. Nyt mulla on kyllä kamera vieläkin, mutta en muista koska olisin sillä viimeksi kuvannut. Kännykän kuvat välttävät minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Lintujen äänet ovat vähissä, siksi jokainen ääni sulattaa sydämen 💖

      Paras kamera on se, jota jaksaa kuljettaa mukanaan. Miksei siis hyvinkin hyvälaatuinen kännykkä?

      Poista
  4. Onneksi metsässä on vielä jotakin seurattavaa. Keräsimme vielä tänään hyväkuntoisa suppilovahveroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunkimetsäkin alkaa rauhoittua kuumeisen luontoinnostuksen jäljiltä. Nyt sielläkin jo kuulee linnut ;-)

      Poista
  5. Ihmeellisesti metsät alkaa rauhoittua. Ei kaikki enää viitsi mennä nauttimaan luonnosta. Märkään sellaiseen. Onneksi.

    VastaaPoista
  6. Hienon kuvasarjan olet saanut. Näitä kuvia katsoo mielellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anneli!

      Syystalvi rajoittaa, muttei välitetä siitä ;-)

      Poista
  7. Olet niin hyvä kuvaaja, että varmasti saisit laadukkaita otoksia huonommallakin kameralla. Kunnon varusteet maksavat melkoisesti. "Paras kamera on se, joka on mukana", sanoi eräs kurssiohjaaja ja sanot sinäkin tuolla ylempänä. Nykyisin varsin moni kuvaa kännykällä, mikä on sinänsä ihan hyvä. Ainakin harrastaminen on lisääntynyt kännykkäkameroiden myötä valtavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Olen siinä mielessä onnekas, että olen voinut hankkia hyvän kameran. Mies on onneksi kovasti kannustanut ja tukenut tätä harrastusta. Olen muuten huono investoimaan itseeni, mutta kuvaaminen on ollut se minun juttuni 🦉

      Poista

Kiitos kommentistasi!