sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Palokärki

Aamuhetket luonnossa kutsuvat yhä useammin. En laita kelloa herättämään aikaisin aamulla, mutta jos heräys tulee, lähden matkaan.

Tänään olikin kaunis (ja kylmä) aamu. Otin aamupalan mukaani ja nautin sen sopivalla tauolla pellon laidalla. Mikä olisikaan voinut olla enää sen parempaa :-)

Aamu alkoi rusakoilla. Niitä oli pelloilla paljon enemmän kuin pitkään aikaan. Seuraavaksi törmäsin pienehköön kapustarintaparveen. Töyhtöhyyppiä keikkui parven lähellä.

Valkohäntäkauriit pelästyivät ja laukkasivat matkoihinsa. Lisää rusakoita. Tiellä ja puissa näkyi peippoja, mustarastaita, sirittäjiä, talitiaisia, hippiäinen, töyhtötiainen ja metsäkirvinen. Kuulin käpytikan ja tiltaltin äänet. Pellolla kiurut kisailivat näkyvästi ja iloisesti.

Taivaalla lensi kurkipari, jossain kuului kuovin huuto ja käki kukkui. Metsäkauris kipitteli melkein tyynesti ohitseni. Pelästytin hirven, joka vauhtiin päästessään laukkasi muutaman metrin päässä minusta ja pelästytti puolestaan minut. On se vaan iso eläin!

Päivän kohokohta oli palokärjen kohtaaminen. Näen niitä harvoin ja kuvat niistä eivät onnistu koskaan. Tällä kertaa palokärki osui lähelle ja onnistuin jopa kuvaamaan sen ennen kuin sen lähti jatkamaan matkaa.



Aamulla heinät olivat vielä kuuraisia, puolen päivän jälkeen sai jo riisua ylimääräisiä vaatteita pois päältään. Kyllä se on kevättä, vaikkakin hidasta sellaista ;-)

Ihanaa kevään jatkoa :-)

20 kommenttia:

  1. Monenlaista ehtii nähdä kun lähtee liikkelle varhain. Meillä käy palokärki silloin tällöin pihapuussa koputtelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaamuvarhaiset eivät ole minulta aikaisemmin oikein luonnistuneet. Lisääntynyt etätyö ja -pitkien työmatkojen puute on tuonut selvästi lisävirtaa elämään :-)

      Kateellinen olen hieman tuosta palokärkivieraasta ;-)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, Helmi!

      Aamuhetki oli melkein kuuden tunnin rupeama, mutta upea silti :-)

      Poista
  3. Jestas, että on luonto tullut lähelle!

    VastaaPoista
  4. onnistuit palokärjen kuvaamisessa,josta itekkin haluaisin ottaa kuvan, mutta on niin nopea lentämään, eikä pysähdy hetkekskään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama tilanne on ollut minullakin tähän asti. Palokärki nopea, minä hidas - ei kuvia. Välillä käy onneksi tuuri :-)

      Poista
  5. Palokärki hyvin kuvassa naputtelemassa. Täällä on ollut useita palokärkiä, mutta nyt se lähimetsä, jossa asustivat on kaadettu, iso harmi:(Siellä asusteli paljon muitakin lintuja ja eläimiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minttuli!

      Palokärjen pesäpaikkojen menettäminen on iso menetys :-(

      Poista
  6. Olet kyllä reipas kun jo ennen aamupalaa lähdet liikkeelle. Itselle ei kyllä moinen onnistuisi ja kun vielä haluan lukea paikallisen sanomalehden aamupalaa syöden, niin aika hankalaakin olisi tehdä se muualla kuin kotona.
    Hienoja kuvia olet taas saanut napattua.
    Ihanaa kevätpäivää sinulle Susanna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Työstressit ovat herkistäneet untani ja lisäksi vähentyneet matkapäivät ovat lisänneet jaksamistani. Nämä aamumatkailut ovat minulle ihan tuore juttu.

      Meille ei tule enää paperista sanomalehteä. Paikallinen sanomalehti ei tule enää edes digitaalisesti, sillä sen tuoma lisäarvo päivittäiseen informaatioon on melkolailla yhtä tyhjän kanssa. Ylen sivuilta pääsee lukemaan kaiken olennaisen näin mannermaisessa näkökulmassa.

      Poista
  7. Onpas sinulla tiedossa hyvä pellonlaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pellon laita on se, mistä reissu aloitetaan. Sitten tulee lisää peltoja ja metsäpätkiä. Aina välillä pysähdyn odottelemaan, poikkean pistoretkellekin ja sitten jatkan matkaa. Melkein kuuden tunnin reissu ei kulu yhdellä pellon laidalla. Mutta sieltä on aina hyvä aloittaa :-)

      Poista
  8. Kylläpä näit paljon elämää ja eläimiä aamuretkelläsi! Ihana tuo palokärki - hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Kun aamulla aikaisin aloittaa, näkyy selvästikin paljon enemmän elämää.
      Palokärki oli mahtavan upea tapaaminen :-)

      Poista
  9. Kyllä oli paljon upeita havaintoja ja bonuksena palokärki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!
      Mahtava reissu oli - kiitollisuus on päällimmäisenä mielessä :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!