perjantai 15. toukokuuta 2020

Työruuhkaa ja sepelkyyhky

Koronan myötä työelämän muutokset ovat hivelleet kaikkea mahdollista. Toisten työt ovat vähentyneet tai loppuneet ja joidenkin toisten työt ovat sen sijaan lisääntyneet ihan mahdottomasti. Sitten on tietenkin kaikkea siltä väliltä. Muutoksia on tullut varmasti ihan jokaisen työhön, vaikka kalenteriin tai työpaikkaan ei olisikaan tullut muutoksia.

Vierastan jokaista puhetta siitä, mitä työelämä muka nykyään on. Yhden mielestä nyt pitäisi lisätä koulutusta, sillä nyt ihmisillä on aikaa. Minun työelämääni ei ole tullut yhtään lisää aikaa enkä pidä tuollaisesta puheesta. Olen ihan riittävän varattu jo nyt. Kenenkään ei tarvitse keksiä minulle enää mitään kehittäviä lisätehtäviä :-(

Toisen mielestä ihmiset ovat kuormittuneet lasten kotiopetuksesta ja -hoidosta. Sekään ei koske minua. Minun aikani on varattu vain työn tekemiselle ja minulla on kotonani työhuone etätöiden tekemistä varten. Teen töitä enemmän kuin täysipainoisesti ja huomattavasti enemmän kuin yhden henkilön työpanoksen verran. Haluan myös, että se ymmärretään.

Kenelläkään ei varmasti ole juuri nyt helppoa. Tai toivottavasti jollain on. Mutta suurin osa ihmisistä on jonkin jaksamisen reunalla suuntaan tai toiseen. Tärkeintä olisi nyt ymmärtää ihmisten erilaisia tilanteita ja olla niputtamatta kaikkia samaan ryhmään.

Murrr... Onneksi on luonto. Vaikka kelit ovatkin oikkuilleet ja tarjoilleet jotain ihan muuta kuin kevätkesän parasta. Jotkin asiat eivät silti muutu, oli pandemia tai ei. Linnut pesivät, nisäkkäät poikivat. Kohta luonto on täynnänsä nälkäisiä poikasia ja emoja. Niitä kannattaa seurata, vaikka oma elämä olisikin pahan äärellä. Luonnosta nauttiminen ei ole mistään pois. Päinvastoin.

Sepelkyyhky rakentaa kovasi pesää kuusen vieressä olevaa tuijaan. Ainakin näyttää siltä, että vain toinen pariskunnasta rakentaa ja toinen vain syö ja nautiskelee. Ilmoitan, jos olen ollut väärässä ;-)





Ihanaa viikonloppua! Meille on luvattu lauantaiksi sadetta ja sunnuntaiksi ulkoilusäätä. Mitä suunnitelmia viikonlopuksi?

18 kommenttia:

  1. Lähipiirini etätyöläiset tuntuvat murskaantuvan työtaakan alle. Kotona töitä tehdessä on lisäksi vaikea tehdä eroa työn ja vapaa-ajan välille, mikä lisää työn kuormittavuutta. Olet oikeassa, ettei kaikkia voi eikä saa niputtaa samaan pakettiin.
    Meidän pihapiirissä tepastelee sepelkyyhkypariskunta. Ilmeisesti ne pesivät naapurin kuusessa. Metsikön kaatumisen myötä pelkäsin, että sepelkyyhkyt jättävät tienoon. Ilokseni eivät jättäneet. Sympaattisia lintuja.
    Tänään pidetään sadetta. Huomenna ulkoillaan, jos vain säätiedotukset pitävät kutinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin pesää tehdään kuusen ja tuijan katveeseen. Saapas nähdä, mitä siitä syntyy :-)

      Meillä satoi tänään yllättävän vähän, pihassakin ehti taas kunnostella paikkoja.

      Poista
  2. Tuossa ekassa kyyhkyskuvassa on ihan ihmeellinen valo. Kuin olis valonheittimellä valaistu.
    Mulla on täysin suunnitelmaton viikonloppu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan ja vannon, etten ole tehostellut kuvaa millään valonheittimillä :-)
      Aurinko ihan omia aikojaan heitteli valoa kuusen oksien suojaan.

      Suunnittelemattomuus on hyvä, kun asuu kuitenkin lähellä luontoa :-)

      Poista
  3. Kauniit sepelkyyhkykuvat, komeita oksia se pesänrakennuksessa käyttääkin! Korona on vaikuttanut ristiriitaisesti omiin töihin, enemmän kallistuu negatiivisen puoleen. Ei ole minun työtekoni sitä, mitä sen normaalioloissa kuuluisi läheskään olla. Mutta minkäs teet - tällä mennään. Onneksi pian koittaa kesä ja loma. Viikonloppu menee varmasti enemmän sisäpuuhissä, ehkäpä täällä blogimaailmassakin tulee vietettyä aikaa :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirkku!

      Minulla on kotona työhuone viritetty etätyön tekemiseen ja siksi tämä aika ei koettele siinä mielessä. Joidenkin ihmisten piiloutuminen näkymättömiin videoyhteyden kammossa heikentää väistämättä yhteistyön laatua. Pitäisi lähimpien työkavereiden naamat ilmeineen aina silloin tällöin päästä näkemään. Ja erityisesti niiden vähemmän tuttujen ihmisten kanssa yhteistyön aloittaminen on todella haastavaa, kun mennään vain valokuvan ja äänen varassa.

      Kaikilla ei kuitenkaan ole ollut samoja etätyön rutiineja ja olosuhteita, mitkä minulla on olleet. Silloin homma onkin paljon monimutkaisempaa.

      Ihanaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  4. Onpa selvä kuva kyyhkystä, risu pesä kelpaa sille. niitä on tässä pihallakin, sillä on valkoiset munat pesässä, ihan kuin pienet kananmunat.Elämä on niin lyhyt, siitä pitää silloin nauttia ja olla kiitollinen, hyvin meillä suomessa on olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ensimmäinen sepelkyyhkyn pesä koskaan. Innolla odotan :-)

      Hyviä hetkiä ei todellakaan kannata sivuuttaa, vaan nauttia ihan täysillä. Elämä on tässä ja nyt :-)

      Poista
  5. Luonnon herääminen on kyllä jotain aivan ainutlaatuista. Rakastan kevättä, niin äärettömän paljon. Toivon välillä, että tämä ihana tunne, jota keväällä koen, vain jatkuisi ja jatkuisi. Kokoajan saa nähdä uuden nousevan ja kasvavan. Aivan ainutlaatuista aikaa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on aika intensiivistä aikaa. Koukuttavaa kaikessa mielessä :-)
      Syksy on toinen vuoden intensiivinen aika. Siinäkin riittää seurattavaa.
      Mutta on tuossa kesässäkin ihan kivoja puolia, kunhan vain malttaisi saapua ;-)

      Poista
  6. Joko teidän sepelkyyhkyt hautovat? Näillä meidän linnuilla ei tunnu olevan kiirettä. Pesää korjailevat välillä. Pesässä käyvät tosi harvoin. Ehkä on vielä liian kylmää pesimiselle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät haudo vielä, vasta väkertävät pesää. Tai siis toinen väkertää ja toinen syö ;-)
      Näillä ainakin pesän rakennus on vasta vaiheessa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!