lauantai 16. toukokuuta 2020

Valkohäntäkauris tai -peura - ihan miten vain

Jo on toukokkuuta eletty, kun lunta/räntää sataa melkein päivittäin ja lämpötilakin pysyy usein vain niukasti plussan puolella.

Varpuspari keräilee hyönteisiä pihasta ja lammen rannan kasveista. Nyt on kysyntää pienen pienille hyönteisille :-)

Valkohäntäkauriita (tai -peuroja, ihan miten vain) onnistuu näkemään hyvällä tuurilla. Usein hämärällä kelillä, eivät juurikaan hakeudu parrasvaloihin ;-)




Tänään pihassa kävi ainakin närhipariskunta, jonka koiraspuolinen mustarastas hätisti pois. Mustarastaskoiraita pihassa kävi kaksi kerrallaan, räkättirastaat kävivät saalistamassa koko päivän ja varpusparikin saalisti oikein urakalla. Vihervarpuset huutelivat puissa ja orava kävi muutaman kerrankin etsimässä ruokaa. Sinitiaiset pörräsivät toistensa kimpussa omenapuun oksien välissä. Kevät on ihan iholla hyytävän kylmästä kelistä huolimatta :-)

Juuri nyt fasaanikoiras tuli huutamaan meidänkin pihaamme. Ihanaa viikonlopun jatkoa :-)

12 kommenttia:

  1. Mie ku aina harmittelen, etten nää kauriita, niin tänäiltana singahti kaksi metsäkaurista polun poikki. Koirat olis halunnu välttämättä singota perään.
    Ja meille on tullu varis vieraaksi lintulaudalle. Saapi tulla. Naakat sitä välillä kiusaa.

    VastaaPoista
  2. Kelit on tosiaan ollut laidasta laitaan. Eilen tuli hetken rakeita aikamoisella voimalla. Tänään vettä ja räntää.

    VastaaPoista
  3. Eipä oikein kevääseen oo päässyt mukaan. Kevyttoppatakin mieluusti laittaisi päälle, vaan sitten laittaakin poplarin ja jäätyy! Lunta on tosiaan tullut joka päivä jossain kohtaa. Ihan kun se talvi, joka ei koskaan tullut, kolkuttaisi ja yrittäisi vielä viimeisillä voimilla tulla perille! Huomenna täytyy olla jo heti aamusta liikkeellä, näyttäisi keli vähän paremmalta. Hattiksella olen nähnyt useitakin valkohäntäkauriita. Ne ovat kaukana syömässä, mutta kiva niiden touhuja on katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etätyöt ovat helpottaneet pukeutumisongelmaa. Riittää, kun keksii sisävaatteet :-)

      Luontoreissuille puen vahvaa kerrospukeutumista ja puran kerroksia sitten sään lämmetessä. Tänään lähdin liikkeelle hieman ennen aamuseiskaa ja lämpömittari oli nollassa. Kerrokset tulivat tarpeeseen :-)

      Poista
  4. Rakeita on satanut täälläkin. Hienot kuvat!

    VastaaPoista
  5. Kauniit kuvat olet taas saanut!, niin onko valkohäntä peura vai kauris, en itekkään tiedä millä nimellä niitä kutsutaan, ovat kauniita eläimiä kuitenkin.Nyt on olleet epätavalliset, vai poikkeukselliset säätkin, ei näin kylmää ole ennen ollut toukokuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piritta!

      Mielenkiinnolla odotan, milloin elämme seuraavan kerran 'normaalia' elämää. Mutta sillä välin tästäkin voi tehdä ihan hyvää ja kelpoista elämää :-)

      Poista
  6. Nuo ovat niin ihania! Eilen lintutornilla näkyi yksi;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne!
      Tulevat välillä ihan puskista - kirjaimellisesti :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!