maanantai 1. helmikuuta 2016

VR viihdyttää, vaan meriharakka vielä enemmän ;-)

Mikä voisi olla parempaa kuin käyttää puolitoista tuntia kotimatkaan päivän jälkeen? No tietenkin käyttää siihen KAKSI JA PUOLI TUNTIA, tuntuu ainakin olevan Vr:n näkemys asiasta (juna IC 55). Tässä vaiheessa oltiin vasta 45 minuuttia myöhässä, mutta saldoksi kertyi sitten 55 minuuttia myöhästymisaikaa. Töihin lähtö aamulla klo 6:25 ja takaisin kotiin klo 18:30. Onneksi aamujuna oli ajoissa, eikä päivästä kertynyt miinussaldoa vielä kaiken muun lisäksi...


Näitä kunnon myöhästymisiä on ollut keskimäärin kerran viikossa. Onneksi nykyään osaa ottaa asiat jo enemmän huumorilla kuin pitkän työmatkustamisen alkuaikoina. Odottelu tapahtuu Pasilan asemalla seisten, sillä istumapaikkoja on niukasti. Lähtöaikoja rukataan eteenpäin muutama minuutti kerrallaan, joten odotteluaikana ei arvaa ryhtyä tekemään mitään muuta. Junahan on lähdössä ihan kohta...

Niin ne illat kuluvat ;-) Onneksi keskiviikkona on taas työmatkailulta säästävä etätyöpäivä :-) Sen kunniaksi viime toukokuun meriharakka :-)
edit 2.2.2016 - Lisätty meriharakan renkaan kuva suurempana.


22 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta tai ei enää nykyään tutulta. Mutta aikanaan kävin ahkerasti Pasilassa ja tuo junien myöhästeleminen oli jatkuva riesa talvisin. Toivottelen kärsivällisyyttä junamatkailuun, en muuta voi.
  Ja toki mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
 2. Hieno meriharakka kuva:) Minun lempilintu. Kesä ei ole mitään, jos ei näe meriharakoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Hämeessä noita on harvemmin, mutta onneksi pääsee liikkumaan :-)

   Poista
 3. On mahtava kuva meriharakasta. Otsikko pitää täysin paikkansa.

  VastaaPoista
 4. Heh ,Heh tuo meriharakka on kihloissa kun sillä näkyy olevan sormus jalassa.

  VastaaPoista
 5. Älä nyt suutu, mutta mielestäni työmatkasi on liian pitkä ja tietoista riskinottoa. Tunnut kokevan sen erittäin rasittavaksi. Muutapa lähemmäksi työtäsi tai hanki työpaikka lähempää kotoasi. Koska jo tiedät että raideliikenne takkuaa aika ajoin, on vastuu sinulla. Tätä toitotin vuosikausia pitkämatkaisille työtovereille. Helsinki on hieno, mutta kallis paikka asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä suutu - ihan liian pitkä se matka minunkin mielestäni on ;-)

   Millään en haluaisi pääkaupunkiseudulle muuttaa. Työmatkat kestävät siellä joka tapauksessa kauan, ei muuttamalla välttämättä kauhean paljon päivässä matka-aikaa säästäisi.

   Eikä me vielä ainakaan muutamaan vuoteen täältä Hämeestö muutenkaan minnekään muuteta.

   Työmatka lyhyemmällä työmatkalla olisi fantastinen juttu. Koko tämän viimeisen reissukauden vuodesta 2008 asti olen etsinyt työpaikkaa lähempää kotia, mutta ei ole työtä löytynyt. Vaihtoehdot ovat aika vähissä :-(

   Poista
 6. Hieno kuva meriharakasta. Silmä on tosi terävä. Se on rengastettu yksilö. Näkyikö rengasta suurentamalla mitään rengastustietoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!

   Laitan ison kuvan renkaasta tuonne kirjoituksen loppuun. Kyllä siinä jotain lukee, mutta suurin osa taitaa olla piilossa.

   Poista
 7. Muistan oikein hyvin nuo lumimyräkät ja työmatkat Helsinkiin. Kävin pahimmillaan 1-3 kertaa viikossa siellä työkokouksissa yms ja monet kerrat Hesan asemalla olen odotellut pari tuntikain sitä pohjoiseen lähtevää junaa. Eihän siitä muukaan auttanut.

  Mitäköhän se meriharakka miettii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt isot myöhästymiset ovat viikottaisia. Mutta eivät ne pelkkään talveen jää ;-)

   Ruokaa taisi meriharakka etsiä :-)

   Poista
 8. Se on kyllä veemäistä, ettei suoraan sanota että vaikka viistoista minuuttia, vaan tulee viis minuuttia kerralla! Mites se www.junat.net toimisi? Ei ehkä auta noin lyhyellä välillä (Hki-Pasila)...

  Meriharakoita ei näkynyt silloin, kun itse asuin Helsingissä, nykyään niitä on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika suositteli myös tuota palvelua. Kannattaa ainakin yrittää. Kiitos vinkistä!

   Poista
 9. Poikani reissaa useampana päivänä viikossa Helsinki-Tampere -väliä ja kertoi, että hänellä on ollut kerrassaan ihmeellinen tuuri, kun ainoastaan yksi juna on ollut vartin myöhässä. Sen sijaan rantaradan varressa asuva tuttavani kertoo jatkuvista myöhästymisistä milloin minkäkin syyn vuoksi. Seuraan hänen päivityksiään fb:ssä, eikä kahta päivää, ettei junassa taas jotain kummallista säätöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä talvi tuonut oman mausteensa junaliikenteeseen, ei sitä käy kieltäminen. Mutta tiedottamista voisivat opetella vähän - tai siis paljon - paremmaksi.

   Poista
 10. On se rasittavaa kun pitkä työmatka vielä pitenee eikä asiaan voi vaikuttaa.
  Hieno kuva meriharakasta.

  VastaaPoista
 11. Ihana meriharakka. NIin tuli kesää ja saaristoa ikävä =). Ja tuo VR... joo... oli kesä tai talvi, niin tuntuu olevan haasteita =D.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)