sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Rottweilereita MM-kisassa

Harmaa syyslauantai tarjosi mahdollisuuden käydä tutustumassa rottweilereihin Hämeenlinnassa pidetyissä MM-kisoissa. Näissä kuvissa ahkeroi kolme eri rottweileria.


Tässä tehtävässä koiran piti ensin ohjaajan komentojen tukemana etsiä kaikki piilot ja pysähtyä sen piilon luo, josta löytyi tehtävän avustaja (termit ovat sitten omiani, en ole perehtynyt asiaan yhtään tämän enempää.) Siihen piti sitten jäädä vahtiin ja haukkumalla vartioida avustajaa, kunnes ohjaaja komensi koiran hiljaiseksi ja sai luvan tulla koiran luo. Ohjaaja huusi kaukaa koiralle komentoja ja koiran piti toimia niiden mukaisesti.

Tässä juostaan piilolta piilolle ohjaajan osoittamassa järjestyksessä.


Tästä piilosta löytyi tehtävän avustaja kädessään 'roikuntasuoja'. Sitä jäätiin vahtimaan ja haukuttiin, kunnes tuli käsky lopettaa. Näin tämän tehtävän kulun itse ymmärsin.


Tässä ollaan keskemmällä kenttää ja koira vahtii ilman haukuntaa.


Tässä toinen rottweiler tarkastamassa piiloja.Nyt avustaja lähtee juoksemaan ja koiran tehtävänä on tarttua kunnolla tartuntasuojakäteen kiinni ja pysyä siinä.


Tästä näkyy paremmin tuo käden suoja.


Komennon kuultuaan koira päästää irti ja jää vahtimaan ja haukkumaan.


Tehtävien jälkeen varmistellaan ohjaajalta, että menihän kaikki nyt hyvin ja suoriuduinhan minä nyt oikein hienosti :-)


Ja tässä ollaan kuuntelemassa englanninkielistä palautetta tuomarilta. Tai siis ohjaaja kuunteli ja koira lepäsi raskaan rupeaman jälkeen.


Rottweiler on aivan upea koira koulutettuna! Tuli vain taas mieleen, että olisi niin hienoa, jos tuollaisen ison koirarodun pennun ostajan pitäisi käydä ensin jokin koirankoulutuskurssi, ennen kuin koiran saisi kotiinsa. Ei muuten tekisi huonoa pienemmänkään koiran hankkijoille. Usein hyvä tahto kouluttaa koira näyttää enemmän ja vähemmän hiipuvan arjessa. Minä voin ottaa pienen koiramme syliini ja pitää sen kurissa siellä, jos sen maltti menee. Ison koiran kanssa sama ei toimi.

Sitä paitsi näiden koulutettujen koirien suhde isäntiinsä ja emäntiinsä näytti upean sopusuhtaiselta ja koirat olivat rauhallisia ja onnellisen oloisia :-)


Tästä tavasta käyttää Suomen lippua olen hieman eri mieltä. Viesti olisi ollut jopa tehokkaampi, jos nimet ja liput olisivat olleet erikseen.


12 kommenttia:

 1. Nuo 'avustajat' ovat virallisesti maalimiehiä... :-)

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mieltä niin rotikoista kuin lipustakin. Rotikat ovat koirien kuninkaallisia ja vaativat ehdottoman hyvän koulutuksen ja selkeän isännän. Meillä on ollut kolme.

  VastaaPoista
 3. Komea koira. Olen samaa mieltä siitä kurssista. Aika monelle koiran omistajalle olisi ollut tarpeen. Juu-ei, Suomen lippu ei ole tekstien paikka.

  VastaaPoista
 4. Moi. Nuo koira kisat ovat hurjaa menoa. Olen kerran vuosia sitten käynyt katsomassa. Hurjin taisi olla kun koirat juoksi täysiä kohteen kimpuun ja taltutti "rikollisen".

  VastaaPoista
 5. Ihailen ihmisiä, joiden suuret koirat (schäferit tai rottweilerit)ovat niin tottelevaisia, että ne kulkevat rinnalla ilman hihnaa ja tulevat aina käskystä luokse. Ei varmaan yhdessä kurssissa hankittua osaamista.

  Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä postaus..."ajankohtaista" meille.

  VastaaPoista
 7. Kaikkien koiranomistajien pitäisi saada koulutusta ennen kuin ottaa koiran.

  VastaaPoista
 8. Moi. Upeat kuvat. Hurjia ovat nuo koirat.

  VastaaPoista
 9. Hieno postaus, näkee että tuossa rotsikassa on voimaa.
  Toivoisi tosiaan että perheen pomo olisi joka tapauksessa ihminen.
  Tuota lippujuttua vähän ihmettelen myös!

  VastaaPoista
 10. Ihania mussukoita! Rottis ei sovi kenelle tahansa. Olen samaa mieltä, että koirakoulutuskurssi (ja muukin koiranpitokurssi) kuuluisi kaikille koiranomistajille. On monia, jotka suhtautuvat liian löysästi ja sitten valitettavasti on myös niitä, jotka eivät tiedä positiivisesta vahvistamisesta, vaan kohtelevat koiraa kovakouraisesti. Olen myös kanssasi samaa mieltä tuosta Suomen lipun käytöstä. ..taitaa olla jopa kiellettyä "sotkea" lippua.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)