tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivä kotosalla

Keli oli kaunis kuin mikä - täydellisen upea itsenäisyyspäivän sää. Linnuille vein heti aamupäivästä rasvapähkinäkranssin. Ja pakastettuja pihlajanmarjoja. Kuorittuja auringonkukan siemeniä riitti syöttölaitteissa vielä runsaasti. Tyydyin seuraamaan ruokakestejä ikkunan takaa.

Pojan nimipäivä osuus itsenäisyyspäivälle, joten niitä  pyritään aina kahvittelemaan silloin. Hän pääsi aamuvuorosta klo 11 ja puolen päivän aikaan työn sankari saapui meille kahvipöytään.

Sukkatehdas syytää rauhallista tahtia valmiita sukkia pääteltäviksi. Teen käsitöitä samalla, kun katson televisiota, keskustelen perheen tai ystävien kanssa, junamatkalla (jos en nuku), hammaslääkärin odotushuoneessa, kampaajalla jne. Pienistä puroista koostuu käsityöaika, joten kovin suurta tuotantoa ei tehtaalta voi odottaakaan.

Aiemmin syksyllä valmistin jo kahdet sukat tyttärelle ja yhdet työkaverille. Niistä en ottanut kuvaa, kuvaaminen tuli mieleen vasta myöhemmin.

Näissä ensimmäisissä sukissa napakin ryhti on jo kadonnut, sillä käytän niitä lähes päivittäin junamatkoilla. Etenkin aamulla on mukavaa ottaa saappaat pois jaloista ja sujauttaa jalat lämpimiin villasukkiin. Hämärässä junan torkkuvaunussa osin takin alla on hyvä nukkua pientä täytettä aamu-unisen kesken jääneisiin yöuniin... Lanka on Novitan Nalle Taika. Pinkkisävyisestä Taika-langasta tuli paljon rauhallisemman sävyiset sukat tyttärelle ja työkaverille. Mutta tässä on metsän sävyä, sopii hyvin minulle :-)


Langat ovat Novitan siksi, että niitä saa ostettua helposti niin monesta paikasta. Ihan laiskuutta, etten ole käyttänyt taas aikoihin mitään erikoisempaa. 

Novitan Nalle Kukkaketo, Krassi on tämän aurinkoisemman sukkaparin lanka. Nämä saattavat pujahtaa pukin konttiin. Tai sitten eivät. Aika näyttää.


Välityönä jämälangoista pienet villasukat kokoa 22. Lanka 7 veljestä. Näillekään ei ole olemassa ketään kohdetta vielä, mutta eiköhän ne tule jonnekin hukattua ;-)


Ja taas Novitan Nalle, Garden. Ihastuin hillittyyn 'värimaailmaan' vähitellen niin paljon, että päätin pitää nämä sukat itselläni. Vien ne töihin. Paikallaan istuessani luovun usein sisäkengistä ja lämmitän jalkojani sukilla. Vanhat työsukat saavat siirtyä nyt kotisukiksi.


Sama lanka, eri väri. Nämäkin jäävät odottelemaan kohtaloaan piirongin päälle :-)


Ja nyt puikolla on 7 veljestä, Polkka. Paksummat ja nopeammin valmistuvat sukat tähän väliin. Nämäkin pääsevät aikanaan tuohon kohtaloaan odottavien sukkien pinoon :-)

Kirpputoriprojekti rullaa eteenpäin oikein soljuvasti. Hinnoittelu ja kuskaaminen vievät aikaa, mutta samalla siivousinto kasvaa (ei tavallista minun kohdallani) ja aikansa eläneitä nuhruja tulee paketoitua joko kierrätykseen tai roskiin. Lasken kodista pois lähteneiden laatikollisten ja kassien määrää ja näyttää siltä, että yhden kuolinpesän selvittelyn lisäksi on paljon muutakin 'varmuuden vuoksi' säilöttyä tarpeetonta saatu talosta pois. Normaali arki lähenee :-)

Oikein rauhallista ja rentouttavaa itsenäisyyspäivää Sinulle!


30 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia ja nuo ihanat junasukat!  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia olet kutonut! Villasukkia käytän itsekin kotosalla aina.

  Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!
   Villasukat lämmittävät ja silti hengittävät...

   Poista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää! Ihania sukia. Meillä paras sukka on villasukka;-))

  VastaaPoista
 4. Hieno sukkasaalis. Kivat langat olet valinnut sukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milja!

   Ennen kaupoissa oli mallitilkkuja, mistä näki, millaista neulosta langasta tulee. Nyt en ole enää löytänyt tilkkuja ja kokeileminen täytyy tehdä vähän sokkona. Joka kerta yllättyy jollain tavalla ;-)

   Poista
 5. Ihania ja värikkäitä sukkia! Täällä toinen villasukkien suurkuluttaja, mutta myös -neuloja. Mikäs sen mukavampaa kuin neuloa sukkia telkkaria katsellessa. Tosin olen vähän saanut nuhteita hierojaltani. Olkapää ja niska ovat kuulemma kivikovat, kiitos neulomisen.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää! Suomessa on hyvä asua ja elää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe!

   Yritän itse nojata rennosti selkänojaan neuloessani (tai kutoessani, kuten olen lapsuudessani oppinut sanomaan). Useimmiten asennon rentous onnistuu, eikä jännitykset hiiviskele hartoihin :-)

   Poista
 6. Niin kauniita sukkia. Tuollaisista langoista on mukava kutoa kun väri vaihtuu tiheään. Ei pääse kyllästymään.
  Hienoa Itsenäisyyspäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Langan vaihtelevuus innostaa tosiaan kutomaan, eikä tarvitse mittailla, kun langan rytmitys kertoo tilanteen :-)

   Poista
 7. Moi. Villasukat ovat yksi lempi asioita. Ne on mukavat ja huolettomat. Tykkään. Todella mahtavia sukkia.

  VastaaPoista
 8. Moi. Aivan mahtavan näköisiä sukkia. Terkkuja.

  VastaaPoista
 9. No niin!
  Eikö vaan olekin rentouttavaa istua ja neuloa
  ja ajatella kaiken maailman asioita
  ja sukka syntyy ikään kuin itsekseen... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkien neulomisessa on niin paljon terapeuttisia elementtejä :-)
   Ehkä se onkin yksi niistä avaintekijöistä, joiden avulla päihitän lopulta talven pimeyden ;-)

   Poista
 10. Molemmat ylimmäiset ovat valtavan kauniit, ihan lempivärejäni!
  Villasukka on sananakin lämmittävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki!

   Tuo kukkaketo on vanha tuttu minulle ja löytyikin edellisen vuoden hamstrauskeristä :-) Niissä on niin onnellinen väri...

   Poista
 11. Kaunis sukkakokoelma. Kakkoskuvan sukat on tutunnäköiset. Sain tuollaiset entiseltä työkaverilta kun jäin eläkkeelle.
  Edesmennyt anoppinini antoi joka joulu lahjaksi neulomansa villasukat. Laskin, että sain sukat jouluksi 32 kertaa. Minulla on vieläkin käyttämättömiä sukkapareja odottamassa vaikka anoppi kuolemasta on kohta kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, seita!

   Itse olen villasukkien suurkuluttaja ja sukkia kuluu useammat vuodessa ;-)

   Poista
 12. Sinä olet kutojaihminen :)
  Mahtavia sukkia olet työstänyt!
  Minä olen elämäni aikana kutonut YHDEN sukan, hahhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika!

   Langat ovat niin upeita nykyään, että helpolla saa kaunista aikaan.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)