perjantai 2. joulukuuta 2016

Tallinnan joulumarkkinoilla

Viime viikonloppu meni miehen kanssa Tallinnassa pikkujouluissa. Viikolla ei ehdi valoisan aikaan ulos kuvamaan, joten viikonloppujen varaan  Tallinnassakaan sää ei kukoistanut, mutta kävimme Tallinnan joulumarkkinoilla. Satoi vain aivan hieman.


Jotenkin on lohduttavaa, kun on päästy marraskuusta joulukuuhun. Joulukuu menee aina jotenkin omalla painollaan, vaikkei vallan kamalasti joulun vuoksi touhuaisikaan.


Vaikka kuinka yrittää asetella näitä Tallinnan vanhan kaupungin kuvia, rakennuksia ei saa aivan suoraan millään ;-) Näillä siis mennään.


Käsityöt olivat niin viehättäviä, mutta polvisukkien terät olivat järjestään niin isoja, etteivät ne tyttärelle kävisi. Pojalle en polvisukkia arvaisi edes ehdottaa ;-)


Kameran kanssa paikkoja tulee katsottua eri silmällä ja löydettyä uusia kauneuksia, kuten tämä holvi aivan joulumarkkinoiden vieressä.


Joulukuusi oli suosittu turistikuvien tausta. Mutta lumesta ei jälkeäkään.
Vanha kaupunki jaksaa olla aina yhtä iso ilo silmälle. Täytyisi perehtyä kaupungin historiaan ja erityisesti vanhan kaupungin historiaan. Uteliaisuus heräsi :-)


Huomiseksi on luvattu kuvauksellista ilmaa. Täytyypä lähteä kameraa ulkoiluttamaan, kauniita kelejä ei ole tähän aikaan vuodesta liikaa :-) Ihanaa joulukuun alkua!

29 kommenttia:

 1. Iloista joulun alkua myös sinulle;-)) Ihania kukkakimppuja! Piristää ihan kummasti, kun käy jossakin:-)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia. Kiva pistäytyminen Tallinnassa; se virkistää. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tallinnan vanha kaupunki on kuvauksellinen paikka, mutta harvemmin sinne tulee ajan kanssa lähdettyä. Kaunis tuo holvi. Pitääpä seuraavalla kerralla katsoa tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme liikkeellä oikein ajan kanssa. Lauantain sateet eivät sikäli haitanneet, jätin kuvauksen sunnuntaille :-) Kamerajalusta olisi ollut poikaa, mutten kuitenkaan jaksanut ottaa sitä mukaan kannettavaksi...

   Poista
 4. Vanha kaupunki on upean näköinen. Kukkasissa on vierähtänyt varmaan aikaa kun on niin tasaisesti ja kauniisti aseteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on koju kojun vieressä kaikissa niin kauniisti aseteltuina. Silmä lepää - ja edullisiakin ovat. Joku tuli Suomeen ison kukkakimpun kanssa :-)

   Poista
 5. Moi. Matkailu avartaa. Ja saa ladattua akut. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
 6. Kaunis vaikutelmia vanhassakaupungissa olet tuonut!
  Kaunis Joulukuussa toivotan teille myös!
  Greeting Elke

  VastaaPoista
 7. Tallinnan vanha kaupunkin on kyllä kaunis. Ja noin paljon kukkia!

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat vanhasta kaupungista, ja olet löytänyt kivoja uusia näkökulmia tuttuihin paikkoihin.
  Joulumarkkinat tuolla, samoin kuin muuallakin Keski-Euroopassa, ovat aivan toista luokkaa kuin meillä (ne perinteet, ne perinteet...). Eikä se sade haittaa, kun saa olla ulkomailla... hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viehättävää oli glögimyynti markkinoilla. Ostimme Vana Tallinn -glögit ja nautiskelimme niitä viileässä kelissä :-)

   Poista
 9. Nyt tuli kaukokaipuu, Tallinna on niin viehättävä!

  VastaaPoista
 10. vanha kaupunki on kaunis paikka. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 11. Onpa tosi kaunista. Paljon muuttunut siitä kun oon käynyt. Kaikenmoista tavaraa myynnissä. Kiva toi pyörä parvekkeella, pakko noin säilyttää, muuten varastettaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on kohottanut ilmettään upeasti, vaikka kaikkialla ei vielä ihan kaunista olekaan. Vetovoimaa oli havaittavissa :-)

   Poista
 12. Hienot kuvat tykkään käydä tallinassa varsinkin kesällä :)

  VastaaPoista
 13. marvelous market .
  your lens are powerful to capture them so beautifully

  VastaaPoista
 14. Hienoja yksityiskohtia olet bongannut torin tarjonnasta.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)