maanantai 28. marraskuuta 2016

Elämä ihan ok, vaikka marraskuu ;-)

Minulla on maailman paras hammaslääkäri - onneksi :-) Tänään oli aika hammaslääkärille, enkä hermoillut yhtään - ei siis tyypillistä minua. Hammaslääkärin rauhoittava hymy ja ystävällinen ääni hänen kutsuessaan minut sisään tekivät ihmeitä. Aikaisemmat superhyvät kokemukset vahvistuivat mielessä entisestään :-)

(Jos siis etsit Hämeenlinnasta taitavaa, asiakkaan monipuolisesti huomioon ottavaa hammaslääkäriä, voin suositella sinulle heistä parasta :-))


Närhi oli Aulangon syöttöpaikalla melkein kaksi viikkoa sitten. Tillariina raportoikin jo siitä omassa blogissaan aika päivää sitten - vierekkäin kun siinä kuvasimme. Minä pääsin närheen asti vasta nyt ;-)

Keli ei hellinyt tuolloinkaan, mutta närhipä ei siitä välittänyt. Minäkin olen yrittänyt lopettaa säitä vastaan sotimisen. Siinä ei pääse voittajaksi koskaan. Täytyy irroitella sään mukaan. Huonolla kelillä pääsee aina järjestämään varastoa parempaan kuntoon ;-)


Susannan sukkatehdas paahtaa isolla vaihteella. se ei riitä tosiharrastajien vauhtiin. Mutta ehkäpä muutama sukkapari löytää tiensä myös pukin konttiin. Viimeisimmät kutomukset olivatkin niin ihanasta langasta minun mielestäni, että päätin pitää sukat itselläni ;-)

Ihanaa viikon jatkoa!

32 kommenttia:

 1. Moikka. Todella mahtavat kuvat. Aika lähelle närheä olitte päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matti!

   Malttoi se sitten lähemmäskin tulla, kun oltiin oikein hissukseen. Hyvä zoomi auttoi asiaa :-)

   Poista
 2. Moi. Närhi on upea lintu. Todella hyvät kuvat sait. Terkkuja.

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat. Närhi on niin kaunis lintu. Hyvät lääkärit ovat iso onni!

  VastaaPoista
 4. Onneksi nykyisin kiinnitetään huomiota hammaslääkäriasiakkaiden pelkotiloihin ja koetetaan hälventää niitä leppoisalla työskentelyasenteella asiakasta kuunnellen. Itselläni on tosi karmeita kokemuksia lapsuudesta ja ne vaikuttavat vielä tänäkin päivänä. Luulisin, etten ole ainoa.
  Ihanaa adventinaikaa Sinulle! Hienot kuvat olet ottanut komeasta närhistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe!

   Meidän hammaslääkärimme taitaa olla alunperin Virosta tai muusta lähimaasta. En tiedä, missä hän on opiskellut, mutta hänellä on opetettujen taitojen lisäksi paljon sellaista viisautta ja isoa sydäntä, mitä ei vain voi opettaa. Kaikki nuo yhdessä tekevät hänestä melkein enkelin :-)

   Poista
 5. Asiallinen hammaslääkäri on iso ilo. Aikoinaan löysin minäkin sellaisen monien huonojen kokemusten jälkeen. Häivytti pelon ja kammon.

  Kauniita kuvia olet saanut närhestä. Niitä on ollut edellisvuosia enemmän meillä täälläkin lintujen ruokintapaikalla tänä syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rantakasvi!

   Hammaslääkäri ja gynekologi ovat niitä, joille pelkkä kliininen taitavuus ei riitä. Pitää olla lisäksi ihmis- ja tunneosaamista.

   Poista
 6. Hienot närhikuvat. Närhessä on paljon yksityiskohtia, jotka huomaa vain kuvasta. Olinkin ihmetellyt, tunnetteko te kaksi hämeenlinnalaista lintukuvabloggaajaa toisianne. Yhteistyö varmaan kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milja!

   Ei me varsinaisesti yhteistyötä tehdä, mutta samoilla kuvauspaikoilla usein törmäillään (niin kuin moni muukin täällä). Viime kerralla kyyditsin Tillariinan omalle autolleen, kun oltiin samaan suuntaan menossa. Sellaista hämäläistä lintuystävällisyyttä ;-)

   Poista
 7. Mä ostin yhden leirikoulun sukkamyyjäisistä kaksi paria sukkia! Ihan teki pahaa maksaa niin vähän! 5 euroa/pari!! Saako sillä rahalla edes lankaa?? Itse en oo vielä puikkoihin tarttunut! Lounaalla tässä ihmettelen nenä ikkunalasilla komeaa säätä! Ei pääse kuvaamaan! Surku homma! No, joskus se päivä vielä koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viidellä eurolla ei saa tavallisesti edes lankoja yhten pariin. Lahjoitustavaraa voi myydä noin halvalla, mutta ei muuten.

   Kyllä ne kuvauskelit sieltä tulevat (joskus) :-)

   Poista
 8. Tänään on hieno ilma, ja pakkanenkin laski sen verran, että ehdin koirien kanssa vielä valoisan aikaan :)

  Närheä meillekin odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en olisi ollut töissä, olisin taatusti kuvannut jotain. Työpäivän jälkeen oli debattitilaisuus Vr:n kanssa meiltä (Hämeenlinnasta) vähennetyistä junavuoroista. Siinä sai energiaa kulumaan ;-)

   Poista
 9. Närhi on kaunis, upeat kuvat!

  Täällä on upea sää ja joutsenia kävin katsomassa, ne onnettomat vaan pysyvät vaikka järvi jäätyy silmissä!
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos, Minttuli!

   Mielenkiintoisia säitä on luvattu. Niitä odotellessa ja ihmetellessä :-)

   Poista
 10. Harvoin olen nähnyt närheä noin läheltä. Koristeomppupuussa meillä niitä on syksyisin, mutta en koskaan ole ehtinyt nappaamaan kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Närhi on vikkelä ja tarkka ympäristöstään. Jos paikalle pölähtää kesken kaiken, se pakenee varmasti. Närhen kanssa kärsivällisyys on poikaa, vaikkei sekään aina auta.

   Poista
 11. Suloinen närhi! Hienot otokset! Meillä päin närhet ovat niin arkoja, että niiden kuvaaminen on tosi haasteellista. Noin hyviin lopputuloksiin en ole päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkahan tämäkin oli, mutta ahneus voitti ;-)
   Kiitos ahkerille ruokkijoille!

   Poista
 12. Närhi on hurjan kuvauksellinen ja oppivainenkin lintu.
  Meillä on paikallislehdessä päivittäin sellainen palsta, jossa lyhyesti kerrotaan jokin mielipide. Nyt keskustellaan siitä, onko sukkien teko kutomista vai neulomista. Mielipiteet jakautuvat aika kumpaankin suuntaan.
  Kiitos samoin, ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki!

   Suurin osa lähipiiristäni neuloo. Mutta minä olen kangaspuista huolimatta oppinut kutomaan. Näiden kahden maailman välillä elelen :-)

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Närhi on kaunis ja tarkemmin kuunnellen sen ääntäkin oppii arvostamaan :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)