lauantai 7. kesäkuuta 2014

Silkkiuikun pesintää

Aamun retkellä kävin katsomassa silkkiuikkuja. Niiden pesintä oli kullakin aivan eri vaiheessa. Vastarannalla oli kuulemma jo poikasiakin, mutta niitä en ehtinyt tänään vielä kuvaamaan. Ovat siellä varmasti vielä huomennakin :-)

Tällä parilla oli yksi muna - siis ainakin näkyvissä. Tämäkin hävisi pian lehden taakse, joten ihan varmasti en mene vannomaan, että tämä oli tasaluku. Suomalaisen lintuoppaan mukaan silkkiuikku munii 3-6 munaa, joten alkuvaiheessa tämä pari vasta. Munat ovat alussa vaaleita, mutta muuttuvat myöhemmin rusehtaviksi.


Pesää kohennetaan jatkuvasti yhteisvoimin. Sitten tehtiin työnjakoa, sillä hautominen vaati toisen läsnäoloa.Pesän kohennus jatkuu hautomisesta huolimatta. Aamu oli tyyni ja taivas jotakuinkin pilvinen muutamaa pientä aukkoa lukuunottamatta.
Levon paikka...


16 kommenttia:

 1. Hieno kuvasarja, oli varmasti mukava päästä seuraamaan lintujen pesäpuuhia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Oli aivan mahtavaa. Etenkin, kun niitä saattoi seurata suoraan pitkin järven rantaa kulkevalta kävelytieltä eikä tarvinnut tuntea tunkeutuvansa liian lähelle :-)

   Poista
 2. Upea lintu, kaunis kuvasarja! Toivottavasti pesintä onnistuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Vieressä pörräävät golffarit taannevat sen, että pesät ovat kohtuullisessa turvassa.

   Poista
 3. Nämä tilanteet ovat kuvaamisen kohokohtia, kun pääsee seuraamaan näiden lintujen pesintäpuuhia. Härkälinnuilla on hyvin samantapaista tuo touhu. Saas nähdä onnistutko olemaan paikalla kun poikaset kuoriutuu.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen huomannut, että härkälinnutkin tuppaavat koko ajan täydentämään pesiään, vaikka pesintä on jatkunut jo viikkoja. Meidän härkälintujemme pesät ovat heinien seassa piilossa, eikä niitä pääse tarkkailemaan näin helposti.

   Poista
 4. Tuo on kyllä mielenkiintoinen tuo kelluva pesälautta. No, turvassa ovat siellä veden keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan mielenkiintoinen ja hyvin viehättävä :-)

   Poista
 5. Hienosti osuit paikalle, mielenkiintoiset kuvat!

  VastaaPoista
 6. Hyvin pääsit kuvaamaan pesän tapahtumia. Täällä lähirannassa on useampi silkkiuikun pesä, mutta täysin peitossa. Täytyy vain odotella poikasten liikkeelle lähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osalla näistäkin pesä oli ensin enemmän peitossa, mutta myös lähempänä rantaa. Ovat sitten kuitenkin päättäneet perustaa vakipesän hieman ulommas rannasta.

   Poista
 7. Mielenkiintoista seurata pesänrakennustouhuja.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)