sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Syksy saa...

Tänään oli kaunista. Aamulla oli sumua ja lähdin aamupäivästä kuvaamaan sumumaisemia. Sumu hälveni kuitenkin pian omalta asuinalueelta poistuessa. Ei toivoakaan sumuisista maisemista :-(

Vaihdoin maisemaputken pitempään ja varauduin lintuihin.Joitakin lintuja näinkin. Kurkia oli vielä pellolla aterioimassa. Töyhtöhyypän äänet ilmaisivat niiden läheisyyden. Lisäksi kottaraisia ja naakkoja parveilemassa.

Kuvauspaikoilla oli ruuhkaa. Harvinaiseksi osoittautunut kauniin sään päivä oli innoittanut ison joukon lintuharrastajia liikkeelle. En viitsinyt tunkea itseäni jonkun toisen kuvaus-/tarkkailupaikalle, joten ajoin ohi - lopulta kotiin asti.

Perjantain ison kurkimuuton jälkeen olin kovasti tyytyväinen löydettyäni vielä kurkia. Syksy näytti muutenkin parhaita puoliaan. Vaikka saaliiksi jäi lopulta vain muutama räpsy parveilevista töyhtöhyypistä, reissu oli voimaannuttava :-)
10 kommenttia:

 1. toivotaan hyypille turvallista muuttomatkaa

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Lintujen kuvaaminen/tarkkailu on varmasti mukavaa puuhaa ja taitaa vaatia melkoisesti kärsivällisyyttä..että saa juuri sellaisia kuvia kuin haluaa:) Liikkuvan kohteen kuvaaminenkin voi olla haastellista..tai ainakin minulle olisi:) Oikein kaunista alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Aika ja harjoitus ovat kuvaajan parhaita ystäviä. Lintujen osalta isona apuna ovat upeat kamut, jotka neuvovat ja antavat vinkkejä :-)

   Poista
 3. Täälläkin on nähty aika paljon kurkia. Oho , tosi iso hyyppä parvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kriittiset hetket meneillään ainakin kurkien muuton kannalta...

   Poista
 4. Onpas iso hyyppä parvi. Hyviä kuvaus retkiä sinulle.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)