perjantai 3. marraskuuta 2017

Syksyn ja talven rajalla

Muistan jotenkin sen ajan nuorempana, kun ei ollut muka mitään tekemistä. Huoh... Nykyään tekemistä (aivan mahdottoman kiinnostavaakin tekemistä) riittäisi paljon enemmän kuin vuorokauteen mahtuu tunteja. Ja kun ihmisen pitää vielä nukkuakin, paljon mielenkiintoisia asioita jää vain toivelistalle.

Jonkin lisääminen elämässä tarkoittaa väistämättä jostain muusta luopumista. Valintoja, priorisointia ja hylkäämistä. Vastapainona elämässä on täyteläisyyttä, ihanuutta ja kasvupolkuja.

Kävin tervehtimässä suppiksia vielä kerran. Nyt kameran kanssa ja ilman mitään haalimisen ahneutta. Lumi oli peittänyt alleen paljon, enkä yrittänytkään kaivella pintaa syvemmälle. Tyydyin siihen, mikä oli jo valmiiksi nähtävissä. Oli ennen kaikkea liikuttamassa selkääni ja hakemassa mielelle metsän armollista rauhaa. Muu oli toisssijaista.

Löytyihän niitä suppiksia muutamia. Eivät ole enää kasvaneet ensimmäisten pakkasten jälkeen. Napsahtivat kauniisti varresta poikki - muutama piti tietenkin vielä kerätä mukaan ;-)

Aurinko paistoi, vaikkeivät sen säteet juuri metsän syövereihin asti ulottuneetkaan. Sulan ja lumen vaihtelu toi esiin syksyn parhaat puolet. Linnut lentelivät ja lauloivat. Lumessa näkyi pieniä sorkkajalkojen jälkiä.


29 kommenttia:

 1. Upea kuva <3 rauhallista pyhäinpäiväviikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon. Hyvää Pyhäinpäiväviikonloppua myös sinulle.

   Poista
  2. Kiitos, Ronja!

   Oikein hyvää pyhäinpäivän viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Moi. Anteeksi Susanna. Piti laittaa sinulle kommentti eikä vastata Ronjan laittamaan. Outoa.

  Mahtava kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hätää, tuohan oli erinomaista palvelua :-)

   Oikein rentouttavaa pyhäinpäivänviikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Todella mahtava kuva. Jäiset suppikset ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matti!

   Nyt on kaunis sekoitus vihreää ja lunta :-)

   Poista
 4. a beautiful photo!!!
  happy weekend
  Elke

  VastaaPoista
 5. Ei...en kestä, kuinka kaunis tuo suppilovahvero onkaan tuossa kuvassasi, jäisenä ja niin ylväänä. Onneksi lopulta ehdittiin mieheni ja tyttärentyttären kanssa edes hieman keräämään noita ihanuuksia ennen lumien ja pakkasten tuloa.
  Ja se metsä tahi luonto yleensäkin, todentotta millainen mielen ja kehon kuntosali se onkaan. Ja tuo yksittäinen kuvasi toi jo mielen virkeyttä, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annikka!

   Luontoelämykset tekevät tutkitusti hyvää :-)
   Jo pelkästään kuvienkin kautta.

   Poista
 6. Metsässä löytyy aina paljon mielenkiintoisia kuvauskohteita, olipa vuodenaika mikä tahansa.

  Hyvää pyhäinpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä metsäntuntemus, mielikuvitus ja hyvä tahto auttavat paljon kuvaamisen kohteiden löytämisessä synkimpinä aikoina. Muiden kuvia katsellessa voi aina löytää jonkin uuden virikkeen :-)

   Poista
 7. Upea kuva! Rauhaisaa pyhäinpäivä viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde!

   Rauhaisaa pyhäinpäivän viikonloppua sinullekin :-)

   Poista
 8. Kuvasi saa mielikuvituksen lentämään: Suppisten ja sammalmetsän seassa tuntuu asuvan pienen pieniä menninkäisiä. Eivät uskaltautuneet kuvaan, mutta ihan varmasti siellä niitä on. Rentouttavaa pyhäinpäivän viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Kunnon plussakelit jälleen ja lumet lähti. Kyllä vielä sieneen ehtii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko syksyn sienestämisen jälkeen annos on silti jo täynnä ;-)

   Poista
 10. Olen viime aikoina ihmetellyt samaa, miten paljon luppoaikaa olikaan silloin lapsena ja nuorena! Ilmeisesti en ole ollut äidin paras apulainen. Nykyään vapaa-aika täyttyy kaikenlaisesta puuhasta. Vähintäänkin aikaa menee ihan kännykkää ja nettiä näprätessä. Sekö onkin kavala aikasieppari? Toki aikaa kuluu myös kotitöissä ja harrastuksissa, mutta ihan eimitääntekemistä-hetkeä en muista viimeiseltä kolmelta vuosikymmeneltä.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)