tiistai 24. marraskuuta 2020

Ruokintapaikka tarjoaa upeaa luontoviihdettä :-)

Kaikki eivät tykkää oravista lintujen ruokintapaikoilla, mutta minä tykkään. Niistä riittää iloa ja ohjelmaa ihan kevääseen asti, toisinaan jopa kesäksikin. Ruokapaikkoja on meillä useampi ja jos eivät riitä, niin niitä lisätään. Oravien ja lintujen touhujen seuraaminen ruokintapaikoilla on mitä mainioin endorfiinin lähde :-)

Jos ruokinta ei onnistu omalla pihalla, voi lintuja ruokkia myös lähimetsässä. Säännöllinen ruokinta kerää nopeasti oman asiakaskuntansa ja sinne viereenhän voi oikein pukeutuneena mennä menoa seuraamaan säällä kuin säällä :-)

Kuusimetsän reunassa voi saada vieraiksi hieman monipuolisempaa asiakaskuntaa kuin omakotitalon pihassa. Kannattaa siis kokeilla :-)

Meidän pihakurremme käy pihalla määräilemässä, syömässä ja hamstraamassa. Ihana ja huvittava tyyppi 😄

6 kommenttia:

 1. Meille on myös oravat aina tervetulleita. Anoppi oli viime syksynä kauhean vihainen oravalle, joka mukamas repi hajalle ruokintapöntön. Mie epäilin, että ei oo voinu olla orava, ei se tee sellasta, ni olivat laittaneet riistakameran - se olikin supikoira. Mutta niin sitä oravanvihaajat sitä vihaa, että kasaa sen päälle toistenkin tekemät rikokset.
  Kolme oravaa tässä on parhaimmillaan ollut. Eivät ihan sopusasti kylläkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä sen ymmärrän, että jos on mahdollisuus pitää vain yhtä syöttöpaikkaa ja orava rohmuaa sen linnuilta, että tuo epätasa-arvoisuus voi vähän sapettaa. Mutta kun meillä on lääniä laittaa syöttöpaikkoja vähän enemmän, niin sieltä löytyy oma tilansa myös oravalle.

   Joku selittää oravainhoaan sillä, että orava on vain vähän tuuheahäntäisempi versio rotasta. Oravista on ollut meille onneksi aika vähän haittaa, mutta rinnakkaiseloa rottien kanssa en haluaisi kokeilla. Ennakkoluuloa ehkä tämäkin, mutta siinä menee se minun rajani.

   Poista
 2. Monien mielestä oravat ovat kunnon tuholaisia. Meilläkin niitä vierailee ahkerasti, mutta ei niistä mitään suurempaa ongelmaa ole ollut. Ovat vähän kuin suomalaisen luonnon apinoita keikkuessaan häntänsä varassa siemenautomaattia tavoittelemassa. Joka syksy vähän naurattaakin, miten innokkaasti sitä virittäytyy seuraamaan pikkulintujen ja oravien touhuja pihapiirissä. Aina yhtä innostavaa bongata joku uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkäinen orava voi olla aika terhakka pihavieras. Meillä ratkaisuna on ruoka.

   Pesän tekijät keväällä ovat toinen juttu. On meillä kerran ollut oravan pesä tuolla välikatossa, ei ollut mitään rauhallista puuhaa. Sittemmin ovat onneksi tehneet pesänsä (esteiden asentamisen jälkeen) muualle, lähelle tosin.

   Kaikki luonnon luomat ovat arvokkaita. Kaikkia ei kukaan kuitenkaan halua sitten ihan omalle pihalleen ;-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Aivan hillittömän hauskaa seurattavaa. Pitäisi pykätä nettiin oikea oravakanava ;-) 💖

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)