torstai 29. helmikuuta 2024

Aamuvirkku linnut näkee, päivävirkku tv:n parhaat urheiluohjelmat!

Oletko aamu- vai iltavirkku? Minä aina kompastelen tämän kysymyksen kanssa. Vaan nyt luin, että päivävirkkuja on paljon, paljon enemmän kuin iltavirkkuja. Se kuulostaa ihanalta, sillä en ole koskaan kokenut olevani sen enempää aamu- kuin iltavirkkukaan. Kummassakin päässä päivää aina väsyttää.

Toki voin herätä tarvittaessa aikaisin tai valvoa myöhään, mutta onnistumisen takaamiseksi näiden eteen pitää tehdä hieman valmistelutöitä.

Itse asiassa valmistaudun mielelläni aika moneen asiaan. Valmistautuminen vähentää aina tekemistä ja pohdintaa itse tilanteesta. Pidän siitä, että voin hoitaa jotain hommia jo etukäteen. Aina vähemmän tehtävää ja yllätyksiä myöhemmin.


Joskus aikoinaan töitä hakiessani soveltuvuustesteissä oli kysymyksiä, jotka liittyivät järjestelmällisyyteen ja suunnitelmallisuuteen. Huomasin jossain vaiheessa jälkikäteen vastausteni muuttuneen kovasti silloista (nykyistä) työtehtävää mukailevaksi. Jos työ oli enimmäkseen isoa johtamista ja tulipalojen sammuttelua, se näkyi heti vastauksissa. Ja asiantuntijatehtävissä suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys ovat olleet aivan toisessa roolissa. Siis isommassa. Kun tehtävät valuvat ylhäältä alaspäin, voi alhaalla varautua vyöryihin vain suunnittelemalla ja tekemällä ennakkoon sen mitä voi.

50 vuoden ikäpylkin paikkeilta asti en ole saanut yhtään haastattelukutsua yhteenkään hakemaani työtehtävään, oli kyse sitten yksinkertaisesta tai vaativasta työtehtävästä. Lopetin pian itseni nöyryyttämisen työpaikkahakujen kanssa ja jäin omaan hauskan omituiseen urapolkuuni nykyisessä työpaikassani. Nyt olen jo kolmannessa aivan erilaisessa tehtävässä koskaan saman työnantajan leivissä. On tämä ollut monessa suhteessa mielenkiistoista ja upeaakin seikkailua!


Talitiainen odotteli korallikanukan punaisilla oksilla hyvää hetkeä lennähtää ruokintapaikalle.


Sinitiainen tyytyi omenapuun korkeisiin oksiin odotellessaan hyvää tilaisuutta lehahtaa ruokinnalle.
Ruokintapaikan telineellä voi tuumaillakin hetken. talitiaisen aivoruuhka tasaantunee tässä oikein sopivasti. Taustalla korallikanukan oksia.


Sinitiainenkin pönöttelee ruokintapaikan telineellä. Hetken tuumaustauko ja ympäristön tarkkailuhetki tulee tarpeeseen.Viikko on ollut työntäyteinen. Töissä olen päässyt piilotetun matemaatikkoni pariin ja siihen liittyy mahdottomasti innostusta, ripaus epävarmuutta (kun ei olla tutulla mukavuusalueella) ja itseensä uudelleen tutustumista. Miten sovitankaan tässä uudessa tilanteessa työn ja (sen vähän) sosiaalisuuden (mitä minulla nyt sattuu olemaan)?

Viikonloppuna tytär saapuu kylään - ihanaa 💖.


Salpausselän kisat ajoittuvat tähän viikonloppuun. Kisat näkyvät Ylen kanavalla 2.


Formulasirkus käynnistyy niinikään tämän viikonlopun aikana. Kisat näkyvät vain maksullisilla kanavilla.


Ulkoilu ei maksa mitään ja sitä voi tehdä mihin kellonaikaan hyvänsä. Ihanaa alkavaa maaliskuuta!

23 kommenttia:

 1. Sinulla on hyvä resilienssi eli joustavuus, kun olet jo kolmannessa työtehtävässä nykyisen työnantajan kanssa. On hyvä välillä haastaa itsensä, vaikka se olisi hyvin vaativaakin. Minäkin taidan olla päivävirkku. Ihana oppia uusien lintujen nimiä postauksistasi ja kuinka mahtavan hyviä kuvia sinulla on. Mikä oli sinun pääaineesi yliopistossa? Kiinnostaisi tietää. Minulla oli psykologia. Sivuaineena kulttuurien tutkimus, kasvatustiede ja teologia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Minulla on myös hyvä työnantaja, kun pääsen kehittymään ja vaihtamaan näkymiä saman työnantajan leivissä.

   Minun pääaineeni oli matematiikka, sivuaineina olivat tietotekniikka ja kasvatustiede. Henkilöstödataan ja -analyysiin nykyisin sukeltavana koulutus ja sen mukaiset intressit ovat varsin sopivia.

   Poista
 2. Ihania lintukuvia! Minä taidan olla aamuvirkku; ennen jos en ollut jotakin saanut tehdyksi ennen puoltapäivää, sitä oli turha enää edes aloittaa😅 Nykyään sitten valvon pitkästi yli keskiyön, mutta en taida kyllä olla mikään virkku silloin enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Valvominen ja virkkuus ovat todellakin kaksi ihan erillistä asiaa 😊.

   Poista
 3. En ole aiemmin kuullut päivävirkusta. Pitää oikein miettiä, mikä itse olen. Taidan olla sekoitus jokaista, sillä tarpeen ja tilanteen mukaan herään aikaisin ja/tai valvon myöhään. Äärimmäisen harvoin nukun aamulla pitkään ja yleensä olen heti hereillä ja valmiina toimeen.
  Hienoja kuvia tinteistä. Kaikilla on hyvin mietteliäs ilme.
  En ole koskaan jaksanut seurata mitään urheilua telkusta. Jotain huippuhetkiä satunnaisesti esim. uutisista tai urheiluruudusta, jotta olen ajan tasalla. Se riittää. Meillä ei ole maksullisia kanavia. Ukkokulta katsoo formulakisoja netin kautta milloin mistäkin päin maailmaa.
  Sinulla on hyvä ja monipuolinen työnantaja, kun sieltä löytyy erilaisia työtehtäviä. Usein juuri isomman työpaikan etuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Päivävirkku oli minullekin uusi, samalla hyvin tervetullut määritelmä.

   Kaikki eivät todellakaan ole urheilun seuraajia ja se on ihan ymmärrettävää. Koululiikunta ei ole nostanut urheilua ja liikuntaa kaikkien suosikkien joukkoon.

   Minä olen urheillut ja kilpaillut nuorena enemmänkin ja vaikka palo omaan urheiluun loppui, keski-ikäisenä se puhkesi uuteen kukkaan penkkiurheilun kautta.

   Työnantajani on todellakin hyvä ja monipuolinen. Lisäksi asenne sisäiseen liikkuvuuteen on kehittynyt todella upeaksi. Monessa organisaatiossa saattaisi olla mahdollisuuksia talon sisäiseen urasiirtymään, mutta talon politiikka ja kulttuuri eivät tue sitä. Näissä pitää olla kaikki palikat kohdallaan 👍.

   Poista
 4. Yksi aamuvirkku täällä. Tänäänkin heräsin puoli viideltä ja vetkuttelin sitten sängyssä, mutta eihän se uni enää tullut. No olihan sitten hyvä aika valmistautua joogaan joka alkoi kymmeneltä.
  Penkkiurheiluun olen hyrahtanut viime vuosina ja katson lähes kaiken mitä tv:ssä näytetään. No formuloita en katso. Mutta huomenna Salpausselkää ja Vilma Murtokin hyppää hallimestaruuskisoissa, joten sitä tietysti pitää katsoa. Välissä kävelylle jotta päivän askelmäärä saadaan mahdollisimman suureksi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Olisin itsekin mielelläni aamuvirkku, mutta niin ei vain ole.

   Salpauselän lisäksi yleisurheilun halli-MM-kisoissa 20-vuotias Saga Vanninen toi Suomelle historiallisen mitalin 5-ottelusta. On se vaan niin upeaa katsoa ja seurata, kun joku oikein osaa asiansa 🥰.

   Poista
 5. Kannatti siis jäädä entiseen työpaikkaan, koska löydät itsesi uusista tehtävistä, tuleekin hyvin vaihtelua.

  Olen ehdoton aamuvirkku, ollut jo 14-vuotiaasta lähtien, energiat ja toimeliaisuus ovat ehdottomasti priimaa aamuisin. Meitä kaikkia tarvitaan; iltavirkkuus on tainnut. nykyisin lisääntyä.

  Susanna, ihanaa yhteistä viikonloppua tyttären kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Uudet työtehtävät ovat aivan mielettömän upea mahdollisuus, jota en olisi löytänyt oman organisaation ulkopuolelta. Olen todella kiitollinen tästä kaikesta.

   Poista
 6. Mulla taitaa virkkuudet vaihdella. Välillä heräilen aikaisin (varhaiset aamut vapaasta tahdosta on ♥ ) ja välillä valvon aamuyöhön. Tiedä sitten.
  Odottelen parhaillaan miesten 20 km alkua. Hiihtoa katsottiin lapsena isän kanssa ja kymmenen vuotta eksän kanssa. Formuloita en ole enää vuosiin katsonut. Vilma Murto tuloksillaan kiinnostaa.
  Mieluisaa alkanutta maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta!

   Hiihdossa näkyy nyt Salpurin kisojen myötä uusia lupaavia tuulia kotimaan urheilijoilta. Yleisurheilussa nostan edelleen nuoren Saga Vannisen suurennuslasin alle. Mahdottoman pätevä nuori ihminen!

   Poista
 7. Upeat tinttikuvat oletkin ottanut!
  En ole minäkään kuullut ennen päivävirkuista, mutta olen itse eniten aamu- tai aamupäivävirkku, iltaisin enimmäkseen nuokku. Varsinkin jos jään sohvalle, niin pää alkaa nuokkua nopeasti oli sitten kädessä kirja tai katse televisiossa.
  Tuo on jännä juttu tuo ikä suhteessa työhaastatteluihin. Harmi, etteivät työnantajat ymmärrä, minkä aarteen menettävät, kun jättävät kutsumatta haastatteluun kokeneen ja osaavan työntekijän. Onhan yli 5-kymppisellä vielä useita työvuosia jäljellä. Mutta hienoa, että olet saanut vaihdella työtehtäviä saman työnantajan palveluksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Se on totta, että ikääntyneemmät ovat varmasti pysyvämpää työvoimaa kuin nuoremmat, jotka vaihtavat työtehtäviä ja työnantajaa muutaman vuoden välein.

   Työnantajat välillä unohtavat (tai eivät vain välitä) mentorointimahdollisuudesta, jonka varttuneempien ja nuorten työntekijöiden yhdistelmä avaa. Erilaisuus on vahvuus ja vielä isompi vahvuus, kun keskitytään erilaisen osaamisen jakamiseen.

   Poista
 8. Olen edelleen aamuvirkku. Johtuu siitä, että olen herännyt 40 vuotta aikaisin töihin ja viimeiset liki 18-vuotta rypenyt 58 km työmatkaa Nurmeksesta Lieksaan. Talvisin tietä ei oltu edes aurattu, vaan kiitin vilkasta rekkaliikennettä, että yleensäkin pääsin töihin. Nykyisin, vaikka olen eläkkeellä - päivä on pilalla, jos pullataikina ei ole nousemassa tai kohonnut ennen kahdeksaa aamulla. Kuuden aikaan minut herättää jokin näkymätön soimaton kello.

  Oi että on ihanat lintukuvat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkuli!

   Kadehdin kovasti teitä aamuvirkkuja. Olisi ihanaa olla aamun rauhassa liikkeellä - energisesti. Pääsen kyllä tarvittaessa liikkeelle aikaisinkin, mutta energiatasot ovat kaukana luovasta, eivät aina riitä edes pieneen päättelytyöhön.

   Poista
 9. Tintit on tosi söpöjä ja touhukkaita.

  VastaaPoista
 10. Ihanat tinttikuvat :)
  Minä olen luontaisesti iltavirkku. Hillittömällä tsempillä pakon edessä pystyn pitämään itseni jotenkin suht aikaisin aamulla ylös nousevana. Jos ei ole pakko, niin homma rapautuu heti. Olin niin iltavirkku, että lomalla pitää vahtia nukkumista. Helposti alkaa vuorokausirytmi kääntymään pahasti ja kas kummaa huomaan valvovani aamuneljään tai viiteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Hauska kuulla noin omasta rytmistä poikkeavasta virkkuudesta 🥰.

   Poista

Kiitos kommentistasi!