maanantai 14. lokakuuta 2019

Jotain uutta täytyy aina olla - ja tilhiä :-)

Maailman ehkäpä itsepäisimpänä suorittajana olen tähdentänyt itselleni kovasti uutta elämän asennetta. Tässä iässä ja elämänvaiheessa se liikkuu jossain ilon, nautinnon ja uuden oppimisen vaiheilla. Iso suorittaminen ei ole tuonut juurikaan lisäarvoa tähän mennessä ja vielä vähemmän se houkuttaa tulevaisuudenkuvana.

Pyrin nyt etsimään tilanteita ja paikkoja, joissa koen nautinnollisia hetkiä ja voin rentoutua hyvillä mielin. Ja niihin pyrin myös keskittämään vapaa-ajan ajatukseni.

50+-ikäisenä uraputki on tukkeutunut vääjäämättä ja se on harmittanut minua kovasti. Olen kuitenkin luonteeltani kunnianhimoinen suorittaja ja minut on kasvatettu mittaamaan arvoani menestykselläni. Ja nyt ollaan tässä. Surkuhupaisaa ;-)

Opettelen edelleen jatkuvasti uusia asioita niin ammatillisesti kuin harrastustenkin osalta. Kaikki uusi on parhaimmillaan seikkailua. Niissä seikkailuissa kukaan ulkopuolinen ei voi dissata minua ikäni perusteella. Ne ovat ihan omiani ja vain minua varten.

Tämän vuodenajan seikkailut työn kiireissä keskittyvät naapurien pensasaitoihin ja niissä viihtyviin lintuihin ;-) Juuri Latvian seikkailulta palanneena nämä jutut riittävät minulle iloisen hyvin :-)

Tässä ihanaa harmaata hetkeä tilhien kanssa :-) Upeaa lokakuun jatkoa sinulle!
Ja taustalla yksi räkättirastas :-)


24 kommenttia:

 1. Tilhi on niin kaunis lintu, ja sen ääni on aivan ihana;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhen kauneus avautuu vasta läheltä. kaukaa ei arvaisikaan, millaiset värit siinä piilevät :-)

   Ja ääni on minustakin mahdottoman kaunis, sellaista klassista helinää.

   Poista
 2. Hei, niksiköhän tilhille ei kelpaa jalostetun pihlajan marjat, tuossa ikkunan alla on komeita marjaterttuja ja niin jäivät siihen viime vuonnakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi, että nekin kalpaavat. Jospa marjatarjontaa on nyt niin paljon, että kaikkia marjoja ei tarvitse syödä, voi pysähtyä vain sellaisiin massaruokapaikkoihin?

   Poista
 3. Kertakaikkisen ihanat ja hienot tilhikuvat. Niitä on kuulemma jossakin päin ollut, meillä ei enää ole pihlajanmarjoja eikä paljon ollutkaan, joten eipä taida täällä näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irja!

   Nämäkin olivat orapihlaja-aidassa. Yli puolet pitkän pensasrivin marjoista on jo hävinnyt. Tosin asialla ovat olleet tilhien lisäksi myös musta- ja räkättirastaat :-)

   Vaan niinhän se on, etteivät ne kovin tavallisia vieraita ole. Ja pitää olla paikalla juuri oikealla hetkellä, ennen kuin ovat tyhjentäneet puut ja pensaat marjoista :-)

   Poista
 4. Upeat kuvat ruokailevista tilhistä! Niitä ei kovin usein pääse näkemään. Itse olen tilhiä nähnyt muutama vuosi sitten kun asuimme ihan Maarianhaminan keskustassa ja olohuoneemme ikkunan alla olevaan pihlajaan lensi iso parvi tilhiä syömään marjoja. Sain otettua niistä aika monta hyvääkin kuvaa ikkunan läpi.
  Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Tuo oikea ajoitus merkitsee paljon. Tyhjentävät puut ja pensaat nopeasti ja ovat hetkessä jo ihan muualla ;-)

   Poista
 5. Meillä ei ole koskaan ollut tilhiä pihallamme. Närhiä kylläkin, rastaista puhumattakaan. Tilhi on kuitenkin kaunis lintu (kuten kuvissasisikin näkyy) ja siksikin vakiolintu erilaisissa luontokuvakilpailuissakin.
  On hassua, että ajatellaan, ettei 50+ voisi ja/tai haluaisi oppia uusia asioita - ja torpataan tälläkin syyllä urakehitys. Ehkäpä kuitenkin tässä iässä on jo kokemusta eri asioista niin paljon, ettei aivan kritiikittä mene kuitenkaan jokaiseen muotivillitykseen mukaan ihan vain menemisen ilosta. Toisaalta, samoja asioitahan voi tehdä monella tavalla, eikä toinen ole välttämättä parempi tapa tehdä asiota kuin toinen. Ikärasismi kyllä harmittaa, sekä mummottelu/ukottelu että tytöttely/pojuttelu yhtä lailla. Se harmittaa yhtä lailla nuorempaakin sukupolvea (ajattelen tässä omia lapsiani),joka haluaa myös päästä näyttämään taitonsa ja saada kannuksensa. Miten kaikki halukkaat mahtuisimmekaan yhtä aikaa huipulle? Voi meitä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät nuokaan meidän pihallemme tule - onneksi naaureilla on herkulliset pensasaidat :-)

   Se on niin hassua (ja samanaikaisesti kamalaa), miten ristiriidassa omat halut uusiutua ja kasvaa ovat rekrytoijien ennakkokäsitysten kanssa. Onneksi minulla on työ, jossa pääsen uusiutumaan jatkuvasti ihan mukavasti. Hyppy johonkin uuteen olisi silti niin kutsuvaa.

   Poista
 6. Tilhi on kyllä kaunis lintu. Näin aamulla postauksesi otsikon, mutta en ehtinyt lukemaan. Vähän aikaa sitten piti hakea kiikari, kun puiden latvoissa oli iso määrä jotain lintuja, mutta paljaalla silmällä en niitä tunnistanut. Tilhiähän ne olivat. Enpä muista vuosiin nähneeni täällä moista tilhiporukkaa. Vaikka en niitä onnistunut kuvaamaan, olen kovasti onnellinen pelkästä kokemuksesta.
  Ikärasismi taitaa valitettavasti kohdistua enemmän naisiin kuin miehiin. Niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla esimiestehtäviin ja merkittäviin paikkoihin valitaan enimmäkseen miehiä, vaikka varmasti naisiakin tänä päivänä olisi tarjolla. Kun naiset vielä elävät pidempään, on suhde ihan vinksallaan. Lasikaton särkeminen ei tahdo onnistua. Maailma tuntuu tällä hetkellä olevan niin kaoottisessa tilanteessa, että mielenrauhan kannalta on ehkä järkevämpää panostaa ns. pehmeisiin arvoihin ja nautiskella vaikkapa tilhien kuvaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhiä löytyy enemmän kuin uskoisikaan, kun malttaa oikein tarkkailla :-) Toki kaikkialta niitä ei löydy, sillä ruokailumaastoja näyttää löytyvän runsaasti.

   Meidän perheessä mies on saanut paljon enemmän työpaikkatarjouksia kuin minä. Toki mies työskentelee myyntialalla ja minä projektityön parissa. Mutta on se kummallista, ettei vuosikymmenten intohimoinen kokemus kiinnosta yhtään.

   Poista
 7. Ihanat kuvat! Tilhet on niin nättejä.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kuvakehrääjä!

   Kaikki linnut ovat itseasiassa nättejä, kun tarkastelee riittävän läheltä :-) Tilhet toki aivan erityisesti!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Naapurien pensasaita on jo melkein tyhjä kaikista marjoista. Ovat varmaankin olleet maukkaita :-)

   Poista
 9. Voi miten upeita tilhikuvia.
  Jaan ajatuksesi monessa. :)

  VastaaPoista
 10. Täälläen ole nähnyt vielä tilhejä,vaikka orapihlaja aitaa olis paljon,ja marjoja on runsaasti, tilhi on kaunis lintu,sait hyvät kuvat otettua.Itse tällä hetkellä nautin eläkkeelle jäämisestäni,raskas työ on takana,ja nyt saa nauttia kaikkea luonnossa tapahtuvaa,saa tehdä treffejä ystävien kaa,olla apuna lapsille ja lasten lapsille vapaaehtoista elämää kaikessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa vapaalta ja positiiviselta :-) Ihan kuin uuden elämän alku vanhojen ystävien ja oman perheen kera.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)