keskiviikko 14. elokuuta 2019

Valkohäntäkauriita ja työelämän arkea

Nämä kuvat ovat yli viikon takaa. Tänään työssä oli toimistopäivä. Lähtö aamulla kotoa juna-asemalle klo 6:20 ja paluu Helsingistä junalla ja autolla juna-asemalta noin klo 18:30. Ei ollut enää tarmoa lähteä kuvaamaan. Toisaalta huomenna on etäpäivä ja silloin työpäivän jälkeen ehtii ja jaksaa kaikkea ihan eri tavalla.

Vankohäntäkaurisemo oli kahden melko ison (nuoremman tai vanhemman) vasansa kanssa pellolla aterioimassa ilta-auringossa. Valo ei tullut hyvästä suunnasta, mutta sen paremmin aurinko kuin kauriitkaan eivät olleet mitenkään halukkaita muuttamaan paikkaansa paremmaksi. Tyydyin siis siihen, mitä oli tuohon eteen annettu: kolmeen kauniiseen kauriiseen :-)

Keskimmäisestä kuvasta näkee, että toisella vasalla on pienen pienet sarvet. Sellaiset ihan pienet tönöt ;-)
Tämä työpäivä oli osin aika tiukka ja kiireinen, silti täynnä ihanien työkaverien tapaamisia ja yhteydenottoja. Tässä vaiheessa elämää osaan aivan erityisesti arvostaa mukavia, muita arvostavia työkavereita. Itse asiassa melkein kaikki työkaverit ovat mukavia. Jotkut sitten osaavat arvostaa kollegoitansa enemmän kuin toiset. Toisten kanssa on mukavaa ja toisten kanssa tulee ihan superhyvä fiilis. Molemmat ovat oikein ok tilanteita :-)

Joko sinulla on kiirettä kesän kuumimman tauon jälkeen? Saatko arvostusta riittävästi ja riittävän näkyvästi?

Minä arvostan sinua, jos olet jaksanut lukea tänne asti! Välittämiseen kuuluu myös kärsivällisyyttä - pienet tylsät hetket eivät pidättele tosiarvostajaa.

19 kommenttia:

 1. Miten ihana näky! Eilen radiossa sanottiin että näitä on jo ihan liikaa, ja niistä on tullut vain harmia. Se se puuttuu että niitä alettaisiin urakalla poistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästysihmisten mielestä melkein kaikkia lajeja on liikaa ja niitä pitää yhteisen edun nimissä vähentää. Tokihan näistä on oma vaaransa liikenteessä. Mutta yksi tutkija haluaisi punkkivaaran vuoksi kaikki kauriit ja peurat ammuttavaksi (https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016062921808376). En enää oikein jaksa ihan tuosta vain uskoa mitään tahoa näissä asioissa. Kaikilla jotain jossain mediassa julistavilla tuntuu olevan aina jokin ketun häntä kainalossa :-(

   Poista
 2. Sinulla on ilmeisesti joku tuttu ja hyvä kaurispaikka siellä kotisi lähellä, kun olet saanut jo monesti hyviä kuvia noista kauniista ja siroista eläimistä...
  Hauskaa, että sinulla on mukavat työkaverit! Minulla on työpöytä kotonani ja teen töitä puolisoni kanssa, joka on yleensä matkoilla. Välillä sanon itselleni, että hyvin tehty, hienoa minä. Ei ihme, että lähden mielelläni retkille ja kaikenmaailman kursseille ihan pelkästään vaihtelun vuoksi.
  Ja minä arvostan sinua, kun jaksat jakaa innostustasi luonnon pienistä ihmeistä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen löytänyt ison peltoalueen, jolla näitä nelijalkaisia riittää. Kaikki paikalliset tietävät kyllä kauriiden suuren määrän sillä alueella. Niitä lompsii siellä välillä aika isoissakin porukoissa ;-)

   Meille on kyllä osunut harvinaisen paljon todella hyviä tyyppejä töihin. Minäkin teen osan viikosta etätöitä ja arvostan sitä aivan mahdottomasti. Kollegoiden tapaaminen toimistopäivillä tai etäpäivien skype-kokouksissa on mahtavaa vastapainoa yksin työskentelylle. Ja erityisesti, kun pääsee tekemään töitä monen todella upean työkaverin kanssa.

   Se yksin ja yhdessä tekemisen tasapaino on varmaan jokaisella ihan oma yhtälönsä. Muistan asiakasrajapinnassa työskennelleen anoppini iloinneen työpäivien jälkeen aina omasta ajasta oman perheen kanssa (johon minutkin luettiin mukaan). Yksin tekevä tarvitsee varmasti melkein aina sosiaalista elämää arkeaan tasapainottamaan.

   Ja kiitos! Isosti arvostan kannustustasi!

   Poista
 3. No ei oo kiirettä :) Arvostuksesta en puhu mitään... Mitä tuossa kauriita käytiin katselemassa, niin olivat kyllä tosi säikkyjä, ei juuri antaneet kuvata; sulla on joko kesympiä tai sitten oot hyvässä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireettömyys hienoa :-) Arvostusta pitäisi saada. Minä ainakin arvostan sinua rohkean ja avoimen kirjoittamisesi vuoksi. Tekstisi on rehellistä ja teeskentelemätöntä.

   Ehkä nuo kauriit ovat hieman kesympiä ja paikkakin on ehdottomasti hyvä. Tuolla on asutusta jonkin verran ja autoja, pyöräilijöitä ja koiran ulkoiluttajia kulkee ohi aina jostain päin. Pellot ovat isoja ja paras turvapaikka näyttää välillä olevankin ihan keskellä peltoa, minne kukaan ei ehdi nopeasti. Mutta silloin, kun syövät ihan siinä pellon ja metsän rajalla, saattavat nopeastikin häippästä metsän puolelle.

   Autolla pääsee paikoin ihan pellon reunalle. Se on hyvä, jos kauriit sattuvat olemaan juuri siinä. Eivät aina lähde heti autoa karkuun - ikkuna vain auki ja varovainen auton pysäyttäminen tien reunaan.

   Poista
 4. Taidat olla kauriskuiskaaja kun noin lähelle olet päässyt kuvaamaan. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Juuri niin - se on varmaan mun pieni punainen autoni, joka vetää kauriita puoleensa ihan magneetin lailla ;-)

   Joskus sattuu hyvä tilanne, kun riittävän usein on liikkeellä hyvässä paikassa.

   Poista
 5. Voi kun on ihanat kuvat, mitenoletkaan saanut kuvattua aika läheltä, tai sit sulla on kamera joka lähentää hyvin, rakastan niitä kuvia jotka on luonnossa otettuja, ja joissa on eläimiä, niinkuin nuo muutkin kuvasi. Hyvää viikonloppua tässä vaiheessa jo toivotan.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pike!

   Kyllähän minun kamerani objektiivi lähentää jo aika paljon. Hyvälaatuisesta kuvasta saa kuvankäsittelyllä rajattua pienenkin osan ihan kivaan blogikäyttöön :-) Eli ihan niin lähellä en ole ollut, miltä kuvista näyttää.

   Silti on tarvinnut olla varovainen ja todella hiljaa, ettei ole pelästyttänyt eläimiä pois.

   Poista
 6. Kauniit kuvat, tunnelma on täydellinen!
  Luen lähes aina blogipostaukset alusta loppuun. Jos on niin kiire, ettei ehdi ajatuksella lukea, silloin en lue laisinkaan, vaan keskityn mieluummin sen kiireen kukistamiseen.
  Mukavat työkaverit ovat tärkeitä niin työn sujumisen kannalta kuin elämän suolana ylipäätään. Jokainen meistä tarvitsee ja ansaitsee arvostusta.
  Pidän luonnonläheisestä blogistasi, jota maustat mukavasti myös muuhun elämään liittyvillä näkökulmilla.
  Oikein hyvää viikonloppua ja antoisia kuvausretkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Olen aivan samaa mieltä: Jokainen meistä tarvitsee ja ansaitsee arvostusta. Tuossa lauseessa on mahdottoman paljon viisautta :-)

   Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Kauniit kuvat <3 mukavaa viikonloppua sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ronja!

   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin :-)

   Poista
 8. Nyt ollaan ihmeissään. Kauriita on kuulemma jo haitaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos on metsästäjiä uskominen.
   Löytyisiköhön mitään luotettavaa ja puolueetonta tahoa arvioimaan kannan tasoa?

   Poista
 9. Suloiset kauriit ja ihanat, terävät, kontrastikkaat kuvat niistä!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)