tiistai 19. tammikuuta 2016

Valoon päin...

Meillä töissä etätyömahdollisuudet säilyvät - ihanaa! Etätyökäytäntö jopa aavistuksen rentoutuu aikaisemmasta ja täytyy myöntää, että se motivoi :-) Reilun 200 kilometrin päivittäisillä työmatkoilla etätyö merkitsee - paljon.

Päivä on pidentynyt jo ihan merkittävästi. Sen huomaa aivan erityisesti pilvettöminä päivinä, joita alkaa esiintyä ihan mukavasti näin tammikuussa. Kohti valoa ollaan siis menossa ihan kirjaimellisesti :-)

Pakkasia pitäisi jaksaa vielä jonkin aikaa. Isojen kauppojen retkeilyosastoilla myydään käden ja jalan lämmittimiä. Sellaisia pieniä nyssyköitä, joita voi laittaa kenkään tai hanskaan ja lämpimänä pysyy. Sellaisia täytynee hankkia tuleville kuvausreissuille, jos kelit pysyvät tällaisina. Paikat pysyvät lämpöisinä minun vermeissäni niin kauan kuin liikun. Kun jämähdän paikoilleni kuvaamaan, alkaa varpaissa jossain vaiheessa paleltaa. Sormien palelu iskee, kun riittävän monta kertaa kaivaa neulehansikoidun käden nahkarukkasen sisältä tekemään uusia säätöjä kameraan. Silloin olisi lämppärinyssykkä hanskassa poikaa...

Vaan vielä ei viikolla ehdi kuvaamaan. pitäisi kai alkaa suunnitella ensi viikonlopun kuvausreissu(j)a. Ettei jää taas viime tippaan.P.S. Kumpi toimii paremmin: vaaka- vai pystykuva?

24 kommenttia:

 1. Kevääseen ei ole enää montaa kuukautta! Kumpakin kuva on kivoja. Riippuu siintä mitä haluaa näyttää. Pysty kuvassa näkyy valtavan pitkät puut. Vaakakuva näyttää kauniin maiseman. Hienoja kuvia kumpikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Useimmiten kuvasta osaa aika pian sanoa, kummin päin sitä haluaa käyttää, mutta välillä on näitä kummallisia rajatapauksia...

   Poista
 2. Molemmat kuvat toimivat hyvin. Ovat kauniita katsella. Enemmän tykkään tuosta vaakatasossa olevasta. Se sopii jotenkin katseluvinkkeliini paremmin.
  Pieniä nyssyköitä - lämmittimiä sormiin. Sellaisia minun pitää mennä katsomaan. Sormet ovat minun akilleen kantapääni (olipa omituisesti ilmaistu :))
  Ja hieno homma tuo etätyökäytäntö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etätyö on tällä työmatkalla ja tällä iällä ihan ehdoton!

   Poista
 3. Hienoa sinulle, että etätyötä voi tehdä edelleen. Itse tein aikoinaan sitä myös.

  Mitä ne sellaiset nyssäkät on? Saako urheiluliikkeistä?

  Tykkää pysty-kuvasta, vaikka molemmat on hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä postaan ihan kohta hieman noista nyssyköistä :-)

   Poista
 4. Upeita ovat molemmat kuvat. Maku kysymys.

  VastaaPoista
 5. Riippuu siitä mitä haluat kuvalla kertoa ;) Vaakakuvassa katse ohjautuu mutkaan ja saa kiinnostumaan mitä siellä on odotettavissa (kuten myös taivaan värit). Pystykuvassa katse kiinnittyy pitkiin kuusiin ja onpa ne vaan mielettömän pitkät!! Itse tykkään tässä enemmän vaakakuvasta.

  Yksi syy siihen että harvoin kuvaan todella kovissa pakkasissa on se, että inhoa jäätyviä sormia ja varpaita! Joku trauma vissiin lapsuudesta... Mutta ehkäpä noissa nyssököissä oliskin ideaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvatoimisto ratkaisi vaaka-pystykysymyksen niin, että kertoi vaakakuvan olevan paikoin liian epäterävä ;-) Minustakin kummassakin on puolensa.

   Poista
 6. Pystykuva korostaa puiden korkeutta ja saa hengen salpautumaan. Se on aivan ihana. Vaakakuvakin on kaunis, mutta tavanomainen.

  VastaaPoista
 7. Liike lämmittää, sen oppii kun viettää aikaa kylmässä.
  Vaaka- ja pystykuva, vaikka samasta paikasta ovatkin, kertovat kumpikin oman tarinansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika useinkin päädyn nopeasti valitsemaan kuvasta sen version, joka kutsuu enemmän. Joskus kumpikin kutsuu, vaikkain eri tavalla.

   Poista
 8. Hienoja molemmat. Itse tykkään enemmän vaakakuvasta!!

  VastaaPoista
 9. Pystykuva tässä tapauksessa, kun se korostaa pitkiä puita. Mutta vaakakuva näyttää enemmän kokonaisuutta. Molemmat on kauniita.
  Itse yleensä kuvaan enemmän vaakakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä napsin monesti sekä vaaka- että pystykuvia ja päätän sitten kuvaamisen jälkeen näytöltä katsoessani, kumpi on mieluisampi.

   Poista
 10. Molemmat ovat kauniita, korostavat eri puolia.

  Käsien palelu on minullakin ongelmana talvella kuvatessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Käsien palelemista ei varmaan saa millään kokonaan ratkaistua... :-(

   Poista
 11. Etätyöt ovat mahtava juttu! Luonto kiittää (jos ao. ihminen joutuu liikkumaan yksityisautolla) ja yksilö ei kuormitu liikaa stressaavastakin työmatkasta. Tuo lisää vapaa-aikaa ja vähentää työnantajan vuokrakuluja, jos tilaratkaisut on mietitty fiksusti.
  Pidän vaakasuorasta kuvasta enemmän. Se on sommitelmaltaan kaunis ja antaa tarinalle tilaa.

  VastaaPoista
 12. Vaikea valita. Pystykuvassa puut näyttävät pidemmältä. Hyviä ovat molemmat. Viikonlopun retkeilyjä mietitään jo täälläkin.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)