tiistai 5. tammikuuta 2016

Talven ensimmäinen koskikara

Tarpeettoman kovia pakkasia nyt, sanon minä. Se ei tosin vaikuta mitään yhtään mihinkään... Huomenna loppiaisena en ajatellut lähteä mihinkään kuvaamaan. Korkeintaan koiran käytän pissulenkillä...

Onneksi on noita viime sunnuntain retken kuvia... Kävin useammassa paikassa kun kerran matkaan lähdin. Talven ensimmäiset koskikaratkin näin. Ainakin kaksi karaa. Kuvista vain yksi on muunnettu raakakuvasta esitysmuotoon, huomenna jatkuvat kuvaräpistelyt :-)


20 kommenttia:

 1. Hieno bongaus tämäkin. Talven hyisyys tulee hyvin esille kuvasasi.

  VastaaPoista
 2. Piti sanomani, että Macin finder näyttää Canonin raakakuvat ihan selailussa kun riviselailun sijaan valitsee filminauhan. Pieniä kuvia, mutta niistä näkee kuitenkin sisältöä nopeasti. Ja kun suurella näytöllä venytän Finderin ikkunaa niin kuvat suurenevat automaattisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulal ei ole Macia, mutta Lightroom näyttää pienet esikatselukuvat myös nopeasti. Minä teen kaiken varmasti vaikeimman kautta, mutta avaan kuvat aina täyteen kokoon ja tiiraan virheet siinä. Myyntikuvien kanssa joutuu kuvat tsekkaamaan aina täydessä koossa, niin en osaa enää laskea muitakaan käsistäni tarkastelematta niitä ensin suurenuslasin kanssa - ihan selvien töhryjen varalta vain...

   Poista
 3. OI, missäs joella olet retkeillyt, kun olet saukonkin saanut kuvattua. Minäkin olin kerran saukkojahdissa Rengossa, mutta en päässyt näkemään itse saukkoa, vain paljon jalanjälkiä. Onko koskikara samoilta paikoilta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskikarat löytyivät Vihavuoden koskelta Hauholta. Niitä on siellä joka talvi.

   Saukkopaikkaa en kerro tässä julkisesti, sillä jotkut ihmiset rynnistävät aina paikalle, kun on jotain nähtävää. Kaikki eivät huomaa olla riittävän (joskus yhtään) huomaavaisia ja eläinten etu jää siinä jalkoihin.

   Poista
 4. Excelente fotografia e belo momento.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 5. Nuo edellisen postauksen saukkokuvat ovat mainioita. Koskikaraa en ole varmaan ikinä nähnyt livenä.
  Kovasti kylmää onkin. Just äsken tultiin lenkiltä ja varpaita palelee vieläkin. Mutta tämän kyllä kestää, kun tietää, että kevättä kohti mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aamulla -29 astetta ja se tuntui totta tosiaan kovasti talvelta ;-)

   Koskikarat löytyvät usein vuodesta toiseen vakiopaikoilta. Kun paikan kerran löytää, niin siellä kannattaa talvisella käydä säännöllisesti ja pitää silmät valppaina :-)

   Poista
 6. Kiva havainto! Meillä koskikarat ja saukot on jossakin muualla, kun niitä ei näy. Joki oli kaunis ja kylmä kuvattava tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joki oli varmasti upea kuvattava eilen... Ja kuvaajalla oli varmasti kylmä ;-) Meillä pakattiin tytärtä eilen takaisin pohjoiseen vielä kylmempään enkä hennonut ajatellakaan kotoa poistumista.

   Poista
 7. Eikös mahda vähän jalkoja palella?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo vedessä seisominen vielä, mutta se jatkuva sukeltelu... :-)

   Poista
 8. Ihana tuo koskikara, mutta pitäisikö täällä olla saukostakin kuva? Miksi ei minulle näy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit sen saukonkin :-) (tuolta edellisistä postauksista :-))

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)