torstai 14. tammikuuta 2016

Viikonlopun odottelua ja objektiivimietintää

Ensimmäinen kokonainen työviikko pitkään aikaan ja kyllä tämä tuntuukin pitkältä. Olen itse vielä pakannut aikoja sitten kalenterini täyteen tohinaa, joten energiaa saa tässä kulumaan.

Objektiivien kalleus on saanut minut epäröimään ja punnitsemaan uudelleen tavoitteitani. Haluanko laajakulman maisemakuvaukseen vai nykyistä paremman objektiivin henkilökuvaukseen? Olen nimittäin päättänyt aloitella pitkään hiljaa haaveilemaani henkilökuvausta tässä kevätkauden aikana.

Jonkinlainen laajakulman tapainen sopisi henkilökuvaukseenkin, sillä 90 mm putki minulla on jo, samoin 50 mm. Lyhyemmällä objektiivilla voisi ottaa miljöökuvia, joissa melkein yhtä tärkeä kuin kuvattava henkilö, on kuvausympäristö. Ja silloinhan se ei ole studio.

Onko kenelläkään hyviä ehdotuksia sopivaksi linssiksi?

Viikonlopun sääennusteet vaihtelevat päivittäin. Saapas nähdä, mitä kenkä lupaa huomenna. Kuvaamaan olisi mukava lähteä, jos mitenkään keli sitä sallii.

Tämä hätäinen koskikara on viime viikonlopulta :-)


24 kommenttia:

 1. Jos mä haluaisin maisemakuvaukseen ja henkilökuvaukseen yhteisen putken niin se olisi varmaankin EF 24-70mm f/4L IS USM. Maksaa uutena 950 €. Riittääkö 24mm maisemakuvaukseen. No, vähän millaisia maisemia haluaa kuvata. Minulla on EF 24-105mm f/4L IS USM putki, se on kai pari sataa halvempi. Jostain kumman syystä jäänyt minulla kohtuullisen vähälle käytölle. Se on yleisputki myös. Tosin, jos ei sitten halua zoomia...Sitten sun täytyy varmaan tehdä päätös puoleen tai toiseen. En oo tutustunut oikeastaan kun Canonin putkiin, joten voi löytyä tosi hyviä vaihtoehtoja muiltakin merkeiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotta saisin vastaavan tuloksen omassa kamerassani kuin sinä täyden kennon kamerassasi tuolla 24 mm:llä, minä tarvitsisin 15 mm objektiivin. Minun kamerassani sinun 24-millisesi vastaisi sinun kamerassasi 38-millistä, mikä ei kyllä riitä... Minullahan on vanha 22-55 mm putki, joten siitä pitäisi parantaa niin laajakulman määrässä kuin laadussakin. Tuo L-sarja on kyllä laatua :-)

   Poista
  2. Ai niin, en mä muistanut sun runkoa...sorry!

   Poista
 2. Upeata, jalka jännässä asennossa.

  VastaaPoista
 3. On upea kuva! Kyllä koskikaran "suojaväriä" voi vain ihailla - se maastoutuu todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!
   Siinä saa olla silmä tarkkana sen kanssa :-)

   Poista
 4. Hyvä kuva Susanna :-). Tässä omia mietteitäni putkivalintaan... 90mm ja 50mm molemmat ovat hyviä laseja potretteihin pituutensa puolesta ainakin. Maisemaan taas tuo 50mm on aika ahdas, toki panoraamalla saa upeita "laajakulma" -kuvia silläkin. Kannattaa miettiä siltäkin kannalta että jos innostuisit revontulia tai avaruutta tähtineen kuvaamaan, niin siinä taas olisi laajakulma poikaa! ehkä joku 14mm luokkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Toni!

   Maisemaan 50 mm on ahdas etenkin kroppikennoisella kameralla. Noihin laskeskelmiin minäkin tulin, kun laskin Tillariinan putken millejä omalleni toimiviksi. Sinne 14-15 mm luokkiin pitäisi lyhin polttoväli varmaan sitten mennä...

   Poista
 5. Hieno kuva. Kiva kun aiot harjoitella henkilökuvausta. Se onkin aikamoinen haaste. Itselleni on makrokuvaus tämänhetkinen haaste. Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli!

   Makrokuvauksessa tappelen itse aina riittämättömän valon kanssa, vaikken mikään makroilija olekaan. Tai ehkä juuri siksi?

   Henkilökuvauksissa isoin kynnys minulla ainakin tässä vaiheessa on etsiä sopiva kuvattava. Joku kyllin rohkea ja kärsivällinen, mutta joka malttaa silti olla poseeraamatta. Olen huomannut, että hyvin poseeraavasta mallista saa liian helposti hyviä kuvia, eikä se kehitä hurjasti kuvaamistaitoa...

   Poista
 6. Hieno kuva koskikarasta!

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Sen enempää asiaa tuntematta, eikö 24 mm ole hieman ahdas maisemakuvaukseen...? Itse oon suunnitellu juurikin jotain 14 mm laajakulmaa (no, kunhan ei ole Fisheye-tyyppinen..) jolla voisi kuvata sitä tähtitaivastakin, hintaa toki laadukkailla putkilla on olipa sitten tele tai laajakulma :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Ainakin minun kroppikennoisella kamerallani 24 mm ei tee kovin laajaa kuvaa - näin sitä itsekin tuumailin ja laskeskelin. Jonnekin sinne 14 mm kohdille se pienin polttoväli täytyy varmaan osua.

   Poista
 8. Bela fotografia e excelente trabalho.
  Gostei.
  Um abraço e bom fim de semana.

  VastaaPoista
 9. WOW, impressive shot!
  Enjoy your weekend!

  VastaaPoista
 10. En osaa neuvoa muuten kuin että minulla on 35 mm ja 70-200 mm. Otan henkilökuvat mieluummin tuolla zoomilla n. 75 mm polttovälillä. Mallit eivät ole olleet kovin ihastuneita tuolla 35 millisellä otettuihin kuviin. Se korostaa nenän kokoa ja muutenkin mittasuhteet vääristyvät :D 35 mm on kyllä aivan liian ahdas maisemakuviin. Minunkin tekisi mieleni jotakin superlaajakulmaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)