perjantai 1. tammikuuta 2016

Vielä muutama kokeilu valkotasapainosta...

Lupaan, että tämän jälkeen en enää palaa tähän mieltäni kaiherruttaneeseen kysymykseen tuon yhden valokuvan oikeasta valkotasapainosta. Mutta teidän palautteenne innoittamana kokeilin jatkosäätää tuota alkuperäistä kuvaani vielä muutamaksi versioksi.

En osaa nyt itse ottaa kantaa vielä ollenkaan näihin, ehkä huomenna sitten, mutta tässä nämä uudet versiot ja 'alkuperäinen' vielä mahdollisille kommenteille. On tämä vaan varsinaista taidetta ;-)

Alkuperäinen siis:


Hieman lisäsäätöä Lightroomilla... kontrastia ja tummuutta yritin hieman lisätä.


Ja sitten 'rohkeat' kokeilut Photoshopissa. Värikylläisyyttä ja tummuutta hieman lisää...


Ja koska kyse on HDR-kuvasta, kokeilin HDR-säätöjä Photosopissa. Tässä esivalinnoista kylläinen versio.


Ja tässä photorealistic-versio...


Ensi kerralla lupaan jo jotain muita kuvia :-)

Oikein upeaa uutta vuotta 2016 kaikille!
Kiitos, kun jaksatte käydä täällä ja erittäin ISO kiitos kaikista kommenteista ja palautteestanne!
Jatketaan tätä vuotta vähintään yhtä hyvissä tunnelmissa :-)

38 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta, Susanna. Pidän eniten alkupräisestä versiosta. Itse käsittelen kaikki kuvani PhotoShopilla, mutta lähinnä valotusta ja kontrastia maltillisesti viilaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Photoshopin kanssa vielä aloittelija ja käytän sitä vasta, kun Lightroom ei riitä.

   Nyt on muuten jo talvi ;-)

   Poista
 2. Hyvää alkanutta vuotta Susanna. Hienot kuvat, hyvä on tuo alkuperäinen. Tykkään myös tuosta toisesta kuvasta. - Aikaa kuvien kanssa saa kulumaan!

  VastaaPoista
 3. Jos pitää valita, toiseksi alin miellytti.

  Hyvää vuoden jatkoa Susanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiseksi alin on helppo silmälle, voisin kuvitella kuvatoimistojen arvostavan sellaista. Kiitos palautteesta!

   Poista
 4. Onpa erikoinen juttu. Minusta parhaimmalta näyttää eka. Jos muista pitää valita, ehkä toiseksi alin. Mutta minähän en mitään TIEDÄ, minä vain TUNNEN niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, Kirlah!
   Ei tässä tarvitsekaan tietää, tarvitsee vain nähdä. Minä olen siinä taidossa vielä opettelemassa...

   Poista
 5. Käsittelemällä saa vaikka mitä aikaiseksi, mutta miltä oikeasti näytti.
  Oikein hyvää kuvausrikasta alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi minä ainakin otan kuvia, että muistaisin, miltä näytti... ;-) Mutta kun kuva ei näytä samalta kuin oma muisto, täytyy turvautua visuaaliseen muistiinsa. Minä olen vasta harjoittamassa omaani - siksi muiden palaute auttaa :-)

   Poista
 6. Vaikeita kysymyksiä nuo. Itsellekin vaikea aina päättää mikä olis paras versio. Sitten se mikä saattaa itsestä olla paras, voi jostain "asiantuntijasta" olla ihan huono. Kaikki nuo kuvat hyviä, kun katsoo vähän eri silmällä. Nyt silmäni tykkäs tuosta toisesta, vähän lämmitetystä versioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että kuva näyttää luonnolliselta (minun mielestäni siis).
   Kiitos siis palautteesta!

   Poista
 7. Tykkään edelleen ykkösestä.

  VastaaPoista
 8. Makuasioita nuo kuvien säätämiset! Itte sen parhaiten tietää kun on paikanpäällä ollut, että miltä se luonnossa maisema näytti. Sitten tietysti voi hakea muuta kun realismia, taiteellista näkemystä. Itte on enempi tuon realismin kannalla. Taiteelliset menee herkästi överiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Realismia minäkin tavoittelen. Visuaalinen muistini ei ole vielä parhaassa terässä, joten siksi yritän löytää luonnonmukaisuuden - jos en tavoita itse tilannetta, niin jonkin muun riittävän hyvän...

   Poista
 9. Ensimmäinen miellyttää silmääni eniten. Siinäkin on mielestäni hyvin erilaisia tummuusasteita ja kontrastia. Mutta se on toki makukysymys.

  Kiitos ja onnea ja menestystä sinun uuteen vuoteesi....:)!

  VastaaPoista
 10. Everyone of them is original and beautiful.
  Just like 2016, it will be another original one.
  Wish you a Happy New Year.

  VastaaPoista
 11. Minusta ensimäinen mielyttää eniten Hyvää alkanutta vuotta !

  VastaaPoista
 12. Ehkä edelleen tuo ensimmäinen on minusta paras. Mietin eilen pitkään, enkä sitten osannut valita kumpi. Kummassakin puolensa. HDR kuvassa näkyy yksityiskohdat tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pelaguu!

   Tuo viimeinen kuva ei näytä enää tässä vaiheessa omaan silmään ollenkaan hyvältä...

   Poista
 13. Lindo, desejo um espectacular e magnifico ano 2016.
  Um abraço.

  VastaaPoista
 14. Hyvää ja kuvauksellista alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 15. Kuvan painamiseen ehkä paras kuva on kolmanneksi ylin tai toiseksi ylin? Jos sinulla on lasertulostin, niin voithan kokeilla. Punaista sävyä poistaisin niistä… Oletko kokeillut muuttaa alkuperäisen mustavalkoiseksi ja sen jälkeen säätää pelkästään valkotasapainoa? Miltä sellainen mustavalkoinen maisema näyttäisi? Kamera ei yleensä näytä maisemaa tai kohdetta sellaisena kuin se silmin havaittuna oli, vaan valokuva näyttää kohteen sellaisena kuin kameran sen hetkiset säädöt sallivat sen näyttävän. Kuvien kanssa on kiva leikkiä! Harrastan sitä itsekin muilla kuin lintukuvillani. (Edelliseen keskusteluun: Gimpillä kuvat käsitellään nykyään xcf-muodossa, ei siis enää jpg-kuvina. Gimpiä on siis jälleen viety askel ammattimaisempaan muotoon!) Huomasin, että itselläni menee taas pian Bloggerissa täyteen kuvatilani ja jos jatkan Bloggerissa, niin täytyy kohta ostaa lisää tilaa. Mitä korkeampitasoinen kuva, sitä enemmän se vie tilaa. Jatkossa täytynee pienentää kuvia vieläkin enemmän. Kuinka paljon sinä pienennät kuviasi blogiisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!
   Hyviä vinkkejä - täytyypä kokeilla...

   Olen ottanut blogikuvien kanssa käytännön, että pitempi sivu on aina 1300 pikseliä. Kuvat eivät vie mahdottomasti tilaa, mutta niistä saa jo selvää... :-)

   Poista
 16. Minusta tuossa alkuperäisessä on enemmän talven tuntua ja sen vuoksi pidän siitä eniten. En vastusta tarpeen vaatiessa kuvien käsittelyä - se kuuluu nykypäivään eli se ei vaikuta minun mielipiteeseeni tästä kuvasta :). [Lisäsinhän itsekin joihinkin joulukalenterini kuviin tähtisadetta kuvankäsittelyn avulla :).]
  Nyt tuli mieleeni, että oletko kokeillut säätää taivaanrannan valoisuutta ihan pikkuisen tummemmaksi ja antaa etualan salon pysyä sellaisena kuin se on? Olisiko se "taikasauva" (Magic Wand Tool) oikea työväline valitsemaan vain jonkun alueen? Tiedät ehkä itse parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ninnu!

   Raakakuva on erinomainen pienen viilauksen kohde. Ennenhän viilaus tehtiin valokuvavalmistamoissa (olenpa ollut sellaisessa kesätöissäkin) ja nyt sen tekee kukin itse - jos on tehdäkseen.

   Erinomainen idea tuo ehdotuksesi! Täytyypä kokeilla :-)

   Poista
 17. Ykköskuvasta tykkään minäkin eniten, koska taivas on siinä oikeimman värinen eli ei liian keltainen. Kakkoskuva on toiseksi paras. Itsekin koetan opiskella kuvaamista ja perehtyä kamerani hienouksiin ja säätöihin. Pitäisi varmaan joku kurssi käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, Beate56!

   Kurssit ovat aina hyviä - lisäksi on mahdottoman hyviä opuksia itseopiskelijalle, kuten esim. Suuri digikuvauskirja (Scott Kelby).

   Poista
 18. Hienoa, arvostan kovasti valkotasapainokokeilujasi. Maisemakuvan ei tarvitse olla realistinen kopio todellisuudesta vaan kauneus on kuvataiteilijan silmässä. Valkotasapainoksi kannattaakin aina valita kaunein mahdollinen asento. Minun kuviani katsellutta kommenttini ei varmasti yllättänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pasi!

   Etenkin myyntikuvien kohdalla kauneus ajaa todellisuuden edelle...

   Poista
 19. Hyvää uutta vuotta! Minun suosikkini on alkuperäinen

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)