torstai 15. kesäkuuta 2023

Lepää rauhassa, isä

Eilen aamulla kesken aamupalaverin sain soiton hoivakodista - isän vointi oli heikentynyt nyt lopullisesti, aikaa olisi jäljellä vain vähän. Uurastin päivän pakolliset työtehtävät läpi mahdollisimman nopeasti (juuri tällä kertaa niitä todella pakollisia työtehtäviä sattui olemaan) ja lähdimme sitten poikani kanssa kesken työpäiviemme isän luo. Poikakin halusi nähdä isoisänsä vielä viimeisen kerran. Kun ajomatkaa oli jäljellä puoli tuntia, sain hoivakodista toisen soiton: isä oli juuri menehtynyt rauhallisesti ja hoitajien läsnäollessa. Se tuntui enemmän kuin iskulta vasten kasvoja, mutta kerroin kuitenkin olevamme matkalla sinne. Matkan luonne muuttui aika perustavanlaatuisesti.

Olin kovasti keskittynyt siihen, ettei perillä saa olla surullinen, vaan vahva ja lempeä isän vuoksi. Nyt kyyneleitä ei voinut pidätellä, toisaalta se ei myöskään enää haitannut.

Isä näytti lähes vain nukkuvalta. Hänen ihonsa oli vielä lämmin ja pehmeä. Oli hyvä päästä hyvästelemään hänet vielä ihan ajan kanssa. Hänelle oli laitettu kaunis muistopöytä sängyn viereen. Pöydällä oli keinokynttilän lisäksi heidän hääkuvansa ja sunnuntaina isälle viemäni lähiviehe.

Pojasta oli reissulla mahtava tuki ja ilo. Toisaalta hän ei lähtiessään ollut valmistautunut kohtaamaan isoisäänsä tätä viimeistä kertaa kuoleman jälkeen. Ruumiin näkeminen ei ole tässäkään iässä mitään arkista ja tuttua puuhaa, puhumattakaan kolmekymppisestä nuoresta aikuisesta. 

Ruusu oli ihan aito ruusu. Täytyy muistaa kiittää jossain vaiheessa hoivakodin henkilökuntaa isän parivuotisesta hyvästä hoitotaipaleesta.

Lepää rauhassa, isä.

41 kommenttia:

  1. Voi sentään❤️
    Otan osaa ja voimia teidän perheelle❤️

    VastaaPoista
  2. Osanottoni. Voimia tuleviin päiviin.

    VastaaPoista
  3. Voimia Suruun, Ikävään, järjestelyihin!!

    VastaaPoista
  4. Lämmin osanotto suruun. Niin ikävää, että olet menettänyt molemmat vanhempasi puolen vuoden aikana. Voimia tuleviin päiviin. Sari

    VastaaPoista
  5. Lämmin osanottoni! ♥
    Surullista, että oli vain puolesta tunnista kiinni, ettette ehtineet "ajoissa" perille. Ehkä oli tarkoitettu tapahtuvaksi noin, kuka tietää. Hyvä, että poikasi oli mukana tukena! ♥
    Voimia suruun sekä tulevaan, ja iso halaus! ♥

    VastaaPoista
  6. Voi sentään. En ole pariin päivään ehtinyt blogin pariin ja nyt tänne tullessani olit ajatuksissani. Kirjoitithan jo aiemmin isäsi kuumeesta. Olet tarinoinut isästäsi niin kauniisti ja käynyt häntä katsomassa usein.
    Lämmin osanottoni ja voimia kaikkiin järjestelyihin!

    VastaaPoista
  7. Lämmin osanotto, voimia tuleviin päiviin ! t. Eija

    VastaaPoista
  8. Osanotto suruunne❤️ Hyvä, kun poikasi oli mukana hyvästelemässä isoisänsä ja sinun tukenasi. T. Irkku

    VastaaPoista
  9. Osanottoni sinulle Susanna isän poismenon johdosta. Samoin lapsillesi isoisän mentyä.

    VastaaPoista
  10. Sinulle Susanna osanottoni Isäsi poismenon johdosta. Samoin lapsillesi, heillä ei ole enää isoisää.

    VastaaPoista
  11. Osanottoni suruunne (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
  12. Tällaiset uutiset tulevat aina odottamatta ja voin vain kuvitella, millaisten tunteiden vallassa olette tuolloin olleet. Lämmin osanottoni ❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!