maanantai 9. tammikuuta 2017

Laukun koko ratkaisee ;-)

Olen selvästikin pääkaupungissamme oikea maalaistollo kaupunkilaisten keskellä. Enpä muuta yritä ollakaan, mutta toisinaan huomaan olevani ihan harvinaisen pihalla. Kukaan ei huomauttanut siitä mitään, kun tulin pahimmilla pakkasilla töihin ulkoiluhousut farkkujen päällä. Eivät varmaan huomanneet ne, joiden mielestä asiaan olisi pitänyt puuttua ;-)

Mutta laukustani sain palautetta. Tiedoksi vain kaikille muillekin pääkaupungissa joskus liikkuville: lounaalle ei sovi lähteä ison laukun kanssa. Pitää olla pieni laukku sitä varten ;-)

Ja minulla kun ei ollut muita kunnollisia ehjiä työlaukkuja kuin tuo yksi. Eikä se edes niin mahdottoman iso ole. Pienempi kuin edeltäjänsä ;-) Pitkällä työmatkalla on oltava mukana niin monenlaista varustusta, etteivät ne pieneen laukkuun mahdu! Pieni laukku on siis oltava mukana siellä isommassa laukussa.

No nyt minä sitten eilen tilasin nettikaupasta itselleni pienen laukun, joka mahtuu tuohon isompaan (toivottavasti). Kun sen saan ihan käyttöön asti, ei minua tarvitse enää laukun vuoksi hävetä - toivottavasti ;-) Muita syitä löytyy varmasti senkin jälkeen ihan riittävästi ;-)

Että silleen... Minun arvomaailmani ei selvästikään kohtaa joidenkin muiden arvojen kanssa yhtään pätkää.

Vaan töyhtötiaisella ja minulla synkkaa jo paljon paremmin ;-) Tämäkin töyhtiksen kuva on viime keväältä. Ruokaa hamstrataan ja sehän vie vähiten tilaa muusina. Poikaset tai vaimo saa tästä oikean vihersmoothien ;-) (Kyllä meillä maallakin osataan ;-))

30 kommenttia:

 1. Moi. Helsingissä Helsingin tavalla. Olisi kyllä aika hupaisaa kun ne laitettaisiin selviytymään täällä "erämaassa". Siitä ei tulisi yhtään mitää. Luulisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minä opettelen ymmärtämään paremmin kaupunkilaistapoja... ;-)

   Poista
 2. Moi. Mahtava kuva. Kuulun siihen porukkaan jota ei saisi millään asumaan Helsinkiin. Tai töihin. Joskus siellä on kyllä kiva piipahtaa. Koeta jaksaa pääkaupungin menossa. Terkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä siellä on monen meistä käytävä, kun työpaikat tuppaavat olemaan siellä. Onneksi siellä on paljon sellaistakin porukkaa, joita meikäläisen laukkujen koko ei ahdista ;-)

   Poista
 3. Upea kuva. Ihan uskomatonta, miten joku voi valittaa noin vähäpätöisestä asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Se oli ihan tahaton lipsahdus, luulivat kai minun ymmärtävän sivistyneen etiketin ;-)

   Poista
 4. Jotain hyvää tässä vanhenemisessa taitaa olla, saattaisin tehdä uhmallani jotain epäsopivaa. Poislukien käyttäytyminen :D
  Töyhtis on aina yhtä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun herkkähipiäisyydelläni vuosia saa tulla kolmatta sataa, ennen kuin alan ottaa näitä riittävän rennoin rantein. Sitä odotellessa ;-)

   Poista
 5. Ettäkö laukusta oli kiinni :D ! On se vaan huvittavaa. Sinulla nämä kuvat luonnosta ovat ihan häkellyttäviä. Kiitos taas näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, anonyymi!

   Me ollaan tässä maailmassa niin erilaisia... :-)

   Poista
 6. Ihana töyhtis! Niitä harvemmin näkee muualla kuin ruokinnalla talvella. Ainakin täälläpäin.

  Ja kun muutin Rovaniemeltä Helsinkiin 80-luvulla, kuvittelin että siellä siedettäisiin erilaisuutta, mutta sain niin paljon tuijotuksia osakseni, että vaivihkaa pukeutumistyyli muuttui neutraalimmaksi. Rovaniemellä sai olla rauhassa vähän erikoisempikin. Täällä maalla taas ei ole väliä, kun ketään muita ei juuri kylänraitilla kulje.

  On melko hullua kyllä tuollainen "lounaslaukku"systeemi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen onneksi löytänyt keväisen töyhtismetsän :-)

   Erilaisuuden hyväksyminen sujuu aina niissä mittapuissa, mitä olemme tottuneet sietämään. Ja siitä se sietämätön erilaisuus sitten alkaakin, vaikka puheen tasolla yritämmekin vakuuttaa toista.

   Yksi ei tykkää koirista, toinen ei eläimistä ollenkaan. Alipainoisuuden paheksuminen on 'sallittua'melkein kaikkialla. Ylipainoisuuden paheksuminen ei ole hyväksyttyä, mutta ihan yhtä yleistä kuin alipainoisuudenkin parjaaminen.

   Naisten hameet ovat melkein aina liian lyhyitä tai liian pitkiä. Toinen käyttää liikaa meikkiä ja toinen on brutaalisti liian natural. Yksi on liian sisäänpäin kääntynyt ja eristäytynyt, kun toinen taas paistattelee aivan liikaa huomion keskipisteenä.

   Kyllähän näitä riittää, jos tälle linjalle haluaisi ryhtyä...

   Poista
 7. Hihittelen täällä mielessäni millaisen suhtautumisen minun työlaukkuni olisi herättänyt Helsingissä. Kuljin kymmenen vuotta töissä ja käytin ainoana laukkuna Haltin yksiolkaimista reppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku olisi varmasti pahoittanut mielensä ;-)

   Joku toinen taas olisi varmasti ollut reppusi suuri ihailija.

   Poista
 8. Hehee, saisiko mitat vielä, että osaisi sopivan kokoista laukkua kaupungissa käyttää :D

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo töyhtötiainen! Vai sellaisia laukkujuttuja Helsingissä, heh heh. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Mä oon sit kans maalaistollo. Olisin mennyt Hesaan oman laukkuni kanssa johonka mahtuu vaikka mitä. On pakkokin, vesipulloista ruveten.
  Onneksi asustelen niin kaukana isoista kaupungeista, ettei siellä onneksi kovin usein tarvitse ravata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkällä matkalla laukkuun on mahduttava paljon. Minä olen oikeasti ylpeä isosta laukustani :-)

   Poista
 11. Olen syntyperäinen stadilainen. Ja ilmeisesti voin todistaa sen sillä, että aina käytän pienehköä olkalaukkua ja sitten tavaroita varten isompaa kassia tai reppua. Se on minulle luonnollista, mutta en silti puuttuisi muiden kassivalintoihin. Pienehkön käsilaukun käyttäminen johtuu minun kohdallani laiskuudesta ja kotitalon hissittömyydestä. Siellä on vain ihan kaikkein tärkein eli lompakko, puhelin, kampa ja kynä. Ei edes kalenteria. Avaimet kulkevat taskussani. Älä välitä muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milja!

   Kommentin (isosta) laukustani esittänyt henkilö on ollut myöhemmin kovasti pahoillaan. Yritän olla vääntämättä veistä haavassa ja puhumatta laukustani ;-) Pieni laukku odottaa postissa - kunhan sen ehtisi sieltä hakemaan ;-)

   Poista
 12. Toisaalta Helsingissä liikkuessa on se hyvä puoli, että sinne mahtuu monenlaista kulkijaa ja yksi kummajainen unohtuu nopeasti. Perjantaina kävin katsomassa Lux-näyttelyä ja ihmettelin 20 asteen pakkasessa paljain päin, paljain käsin ja nilkat paljaina kulkevia teinejä. Nyt ei ehkä päätä palele, mutta muutaman vuoden jälkeen saattaa pikkaisen paikkoja kolottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on niin moneksi. Luulin aikaisemmin helsinkiläisten pystyvän ymmärtämään ja suvaitsemaan melkein kaikkea, muttei se varmaan sittenkään ole ihan niin iso paikka...

   Poista
 13. Maalaistollo ilmoittautuu. Minkähän kokoista laukkua olisi soveliasta käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitan uuden laukkuni mitat, kun saan haettua sen postista (NIIIIIN maalaista...), jos se siis käytännössä hyväksytään. Lähdetään siitä liikkeelle ;-)

   Poista
 14. Hieno kuva ihana töyhtötiainen :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos varoituksesta 😁 Minulla on käytössä vain yksi laukku (mallia nahkakassi) ja jos se ei kelpaa, niin olkoon kelpaamatta. Pitäkööt pikku pussukkansa!

  VastaaPoista
 16. Kiitos varoituksesta 😁 Minulla on käytössä vain yksi laukku (mallia nahkakassi) ja jos se ei kelpaa, niin olkoon kelpaamatta. Pitäkööt pikku pussukkansa!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)