keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Jääkarhun pentu

Rovaniemeltä toin tullessani tyttären ja ison kasan valokuvia :-) Tytär viivähti kotona pari päivää ja tänään kävin muuttamassa häntä Helsinkiin. Valmiiksi kalustettu asunto oli kohtuullisen helppo muutettava. Kodin tunnun luominen edellytti kuitenkin jonkin verran omien tavaroiden kuskaamista paikalle. Mutta niistä selvittiin :-)

Rovaniemen reissulla kävin vuokra-autolla Ranuan eläinpuistossa. Oli taas todella vaiavn näkemisen arvoinen retki! Norwegianin kanta-asiakkaana vuokra-auton sai huomattavasti normihintaa edullisemmin ja samalla aikaa säästyi matkan teosta kokonaisuudessaan kaikkine odottelemisineen 2-3 tuntia!

Jääkarhun pentu oli selvästi kaikkein vetovoimaisin artisti. Minäkin kuvasin Venus-emon vielä nimetöntä poikasta oikein urakalla. Vasta pieni osa kuvista on käsitelty, sillä aikataulu on pysynyt vaalien jälkeenkin yllättävän hektisenä.

Jääkarhun poikanen oli yhtä leikkisä kuin minkä tahansa muunkin nisäkkään poikanen. Emoa sai härnätä aina jonkin aikaa, ennen kuin sen sai mukaan kaksinkamppailuleikkeihin. Pennulla oli niissä NIIN hauskaa :-)


27 kommenttia:

 1. Ai että miten ihania kuvia! Ihan sydän suli. Ja kun vierailet tyttäresi luona Helsingissä niin piipahda ihmeessä Espoon puolella Suomenojan lintujärvellä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!

   Suomenojalla tulee piipahdettua pari-kolme kertaa vuodessa. Se on ihan must :-)

   Poista
 2. Hellyttäviä kuvia! On niin vaikeaa kuvitella, miten vaarallisia nuo jääkarhut kuitenkin ovat. Kiitos kuvasarjasta! Ranualaa minäkin haluaisin joskus vielä päästä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nuo aikuiset niin isoja isoine kynsineen, tassuineen ja hampaineen, ettei se vaarallisuus pääse siinä paikan päällä unohtumaan ;-)

   Poista
 3. Onpa söpöjä kuvia. Hieno kuvasarja.

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat. Että se on söpö. Siellä on vielä tosi paljon lunta. Kävitkö hiihtämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   En käynyt hiihtämässä.
   Tärkeintä oli hakea tytär etelään ja käydä ranualla visiitillä :-)

   Poista
 5. Moikka. Ei olla koskaan käyty ranuan eläinpuistossa. Tuo asia pitää korjata joskus. Aivan ihana.

  VastaaPoista
 6. Voi miten suloinen, varmasti loitava vetonaula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti keski-ikäiset naiset näyttivät juuttuvan paikoilleen pentua ihailemaan :-)

   Poista
 7. No harvoinpa sitä pääsee jääkarhua näkemään, saati kuvaamaan :) Mie ehdin 80-luvulla nähdä Korkeasaaren (stressaantuneen) jääkarhun, saa nähdä tuleeko Ranualla käytyä niin että näkisi toisenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emo ja pentu näyttivät ainakin nauttivan olostaan. Kesä voi olla niille tosin taas tukalan lämmin...

   Poista
 8. On se kyllä söötti pentu! Eikä äidissäkään mitään vikaa! :)

  VastaaPoista
 9. Tosi suloinen pikku-kaveri.
  Sen touhuja olisi hauska seurailla ja kuvata. Harmi, että täältä on niin pitkä matka Ranualle. Täytyy miettiä ehtisikö kesäloman aikana piipahtaa sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä matka on sinne varta vasten mennä. Mutta jos onnistuu keräämään hyvän yhdistelmämatkan, niin homma voi sujua paremmin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)