sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Suomenojan kyhmyjoutsenet

Lauantaina oli mahtava kevätsää ja suuntasin itseni Espooseen Suomenojalle. Tähän aikaan vuodesta siellä näkyy paljon jo senkin vuoksi, ettei puissa ja pensaissa ole vielä näkymät peittävää lehvistöä.

Kevään kiihkeys näkyi muutenkin isosti luonnossa. Yhdellä telkällä oli jo poikaset, mutta muuten vasta lisäännyttiin, rakennettiin pesää ja haudottiin. Eivät muuten työasiat taaskaan pilkahtaneet kertaakaan mielessäni ;-)

Kyhmyjoutsenista tehtailin niin paljon kuvia, etten yritäkään lisätä niitä tähän kerralla. Pariuskollisen lajin keväthempeily oli vertaansa vailla. Ei ihme, että ne kuvastavat kuvallisesti romantiikkaa huipussaan :-)23 kommenttia:

 1. What for lovely birds! great Pictures !

  VastaaPoista
 2. Varmasti oli upeaa katseltavaa. Todella mahtavia kuvia.

  VastaaPoista
 3. Hienoja lintukuvia olet taas ottanut.
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!
   Upeaa alkanutta kevätviikkoa sinullekin :-)

   Poista
 4. Kyhmyjoutsenet ovat hienoja. Laulujoutsenten kaula ei ole yhtä taipuista, mutta nekin harjoittavat samoja menoja. Kun lauantaina ajoin Kuusisaaren kautta Maarin lintutornille, niin Ramsaynrannan tuntumassa näkyi 11 kyhmyjoutsenta. (Paikkaa kutsutaan myös Saunalahdeksi, mutta Saunalahtia on useita pääkaupunkiseudulla). Kun seuraavan kerran ulkoilet Espoossa, niin piipahda Maarin lintutornille. Siellä on lietteellä aina kaikenlaisia kivoja lintuja.

  VastaaPoista
 5. Näin ne myös ohikävellessäni. En ole ennen huomannut joutsenia Finnoon altaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni näin ne viime kesänä altailla ainakin jossain vaiheessa. Mutta voihan olla, että olen sekoittanut paikan johonkin toiseenkin.

   Poista
 6. Todella hellyyttävät kuvat. Joutsenet ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelluivat ensin pitkän aikaan päättömän näköisinä vedessä, kun keskittyivät syömään. Hellyyttävyys ei ollut silloin niin kukoistavaa ;-) Mutta innostuivat sitten onneksi hempeilemäänkin :-)

   Poista
 7. Onpa romanttisia kuvia!
  Enpä ole vieläkään saanut aikaiseksi käydä tuolla. 15 kilometria tuntuu olevan ylitsepääsemätön matka :D

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)