keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Puutarhakurkistelua alppikärhöihin

Ensin olivat huonekasvit, joita kasvatin ja lisäsin pistokkaista ja siemenistä. Vuosia toimin pienenä taimitarhana :-)

Sitten sydämeni retkahti puutarhaan, kun sellaisen onnistui pieneen rivitalopihaan ja myöhemmin isompaan omakotitalopihaan järjestämään. Pienellä budjetilla - tarjouksista, ystäviltä jakotaimia ja omia kasveja jakamalla pääsi luomaan vihreää ympäristöä pihalleen.

Valokuvausharrastus alkoikin puutarhasta, mutta sitten karkasi ihan omille teilleen. Puutarha on kuitenkin niin täyteen istutettu, että pienellä ylläpidolla pärjää. Isommalla ylläpidolla näyttäisi toki upeammalta ;-)

Alppikärhöt palkitsevat isosti tähän aikaan vuodesta. Työpäivän jälkeen oli ilo olla ulkona ihan kesäisessä kelissä. Ja kuvata pihan parhaita yksityiskohtia :-) Kuten alppikärhöä.

Kuvien alppikärhöt kasvavat köynnösseinänä pergolan ja hiekkatien välissä. Siihen väliin mahtuu vielä pensasaitakin, mutta se ei yllä vielä korkeuksiin.

Köynnösseinässä kasvaa alppikärhöjen lisäksi villiviinejä ja kiinanlaikkuköynnöksiä. Seinä elää pitkin kesää elämäänsä muuttaen muotoaan ja värejään. Siksi ylimmässä kuvassa näkyy myös villiviiniä. Ovat suloisesti sekoittuneet toistensa lomaan vuosien saatossa.

18 kommenttia:

 1. Kaunis kärhö! Meillä kulkee ruusujen seassa, jokin saman näköinen kärhö. Luulin että se tuhoutui talvella, mutta siellä se kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella sitkeä, kunhan sen on vain istuttanut riittävän syvälle. Meillä ehtii kukkia toistamiseen syksyllä :-)

   Poista
 2. Alppikärhö on nyt parhaimmillaan. Kaunista!
  Niinhän ne kasvit luonnossakin seikkailevat sikinsokin. Viihtyvätkin hyvin saadessaan tukea ja suojaa toinen toisistaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kukka tuossa kärhössä. Upeat kuvat.

  VastaaPoista
 4. Ovat nuo niin kauniita! Puutarhablogina minunkin alkoi. Nyt on pihan hoito jäänyt kakkossijalle. Ostin kolme viikkoa sitten alppikärhön taimen, mutta istutin sen vasta viikko sitten, kun on ollut niin kylmää. Juuret olivat vähän kärsineet, mutta toivottavasti se toipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alppikärhö on sitkeä sissi - se ei pienistä kursaile :-)

   Poista
 5. Kauniit kärhöt. Kärhö on kaunis vielä kukkineenakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kukan tilalle tuleva siementöyhtö on kaunis sekin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)