maanantai 14. tammikuuta 2019

Arvonta suoritettu :-) Ja autovuokrauksen hinta-arviointia.

Olon tervehdyttyä pääsin vihdoin käsiksi lasinalusten arvontaan. Mies toimi onnenonkijana ja sai taiottua esiin tämänkertaiset voittajat :-)

Vihreäsävyiset lasinaluset voitti Marja-Liisa - Postin tuomaa. Pinkit aluset menivät Hiisukkaalle. Ja ruskeat mukinaluset päätyivät Risalle.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja erityisesti kaikille voittajille!

Laitan vielä viestiä teille henkilökohtaisesti saadakseni postiosoitteen palkinnoillenne :-)


Tästä sujuvasti matkailuteemaan.

Oletko huomannut, että auton vuokrauksen hinnat vaihtelevat paljon sen mukaan, mistä ja minkä välineen kautta varaat auton ja myös sen mukaan, minkä maan kansalainen olet?

Olisimme varanneet tyttären puolesta hänelle ja kumppanilleen auton Hawaijilta. Netistä tietenkin. Suomalaiselle tyttärellemme löysimme monen monta edullista autovaihtoehtoa. Hän ei kuitenkaan ollut kuskina, vaan Pohjois-Amerikkalainen kumppaninsa oli. Siinäpä ongelma.

Nettivarausten yhteydessä oli yllättävän usein maininta, etteivät hinnat koske USA:n tai Kanadan asukkaita. Ja niinpä heidän hintansa olivatkin tuplasti kalliimpia :-(

Loppujen lopuksi nuorison autovuokraus Hawaijilla 7 päivän ajaksi taisi maksaa reilut 700 euroa. Mieheni kanssa olemme menossa helmikuussa Malagalle ja meidän autovuokrakustannuksemme 4 vuorokaudelle on noin 200 euroa. Hintaerot ovat huimia!

Elämä voittaa vähitellen ja tänään olikin jo paluu arkeen. Omasta terveydestään kannattaa selvästikin huolehtia myös myöhäisessä keski-iässä. Sitä suuremmalla syyllä jo paljon aikaisemminkin :_)

16 kommenttia:

 1. Siellä ei sitten ole syrjintälakeja, jos noin voi eri hinnat laittaa erimaalaisille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä minkämaalainen autonvuokrausfirma oli, mutta toimipaikka oli USA:ssa.
   Tuolla on pakko olla jotain tekemistä verojen tms. kanssa, muuten en kyllä yhtään ymmärrä.

   Poista
 2. Jises! Olipa kallis autonvuokra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu - tuohon hintaan luulisi jo saavan kuskin kaupan päälle :-(

   Poista
 3. Outoa tuollainen erottelu hinnoissa kansalaisuuden mukaan. Muuten kyllä vuokraushinnoissa on hurjia eroja. Joskus pari vuotta sitten Espanjassa vuokrasimme kerran kolmeksi viikoksi auton samalla hinnalla kuin toisesta firmasta viikonlopuksi. Kannattaa vertailla, ja myös sitä, sisältyvätkö vakuutukset hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja millaiset vakuutukset.

   Hintojen vertailu on vaikeaa, vaikka niitä varten on jo olemassa omia nettisivujakin. Tänään taas muutaman kiemurtelun jälkeen varasin yhden hotellihuoneen yli puolet halvemmalla kuin monet hakukoneet ehdottivat. Tuo taas tarkoittaa sitä, että hinnoissa on höttöä ihan mahdottomasti :-(

   Poista
 4. Huima hinta. Taisi olla joku urheiluauto.
  Onnea voittajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ollut edes urheiluauto, ihan edullisimmasta päästä opiskelijat auton valitsivat :-(

   Poista
 5. Onnea voittajille. Kyllä kannattaa ottaa hinnoista selvää.

  VastaaPoista
 6. Tuo 700 on suurinpiirtein se, mitä olemme aina Saksassa maksaneet yhdestä viikosta. Olemme kuitenkin halunneet aina hyvän auton, jossa on navigaattori. Meillä on kyseisen firman kanta-asiakaskortti, mutta ei siitä muuta iloa ole kuin ettei tietojaan tarvitse joka kerran syöttää uudelleen.
  Ihanaa ja kiitos voitosta. 😊

  VastaaPoista
 7. P.S. Minulla ei ajokorttia ole, joten mies on hoitanut kaiken. Sivusta vain olen hintaa kauhistellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakuutukset tosiaan voivat nostaa hintaa kummasti, mutta jos jotain sattuisi, niin silloin vasta hintavaksi tulisikin ilman hyviä vakuutuksia.

   Poista
 8. Erikoista profilointia kansallisuuden perusteella. Autonvuokraus on kyllä melkoinen viidakko, mm. vakuutusten suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama erottelu koski jossain toisessa autovuokraamossa vuokrahintaan kuuluvia vakuutuksia - niitä ei tullut pohjois-amerikkalaisille.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)