perjantai 18. tammikuuta 2019

Kevään merkkejä ja ihan hieman ruuhkaa elämässä ;-)

Elämässäni on juuri tällä hetkellä ruuhkaa. Sellaista aina välillä sattuu :-) Oikeastaan olen enemmän tai vähemmän ruuhkahakuinen. Jos ruuhkaa ei ole, haen itselleni enemmän sytykkeitä. Kyllä se ruuhka aina siitä syntyy.

Tällä kertaa ruuhka ei ole pelkästään itse aiheutettua, vaan elämään on vain kerääntynyt kaikenlaista kohtuullisen nopeaa reagointia vaativaa puuhaa juuri tähän kohtaan elämää.

Olemme koiran kanssa kuitenkin pitäneet hyvää huolta pihan linnuista ja oravista. Niillä riittää syötävää ja minulla katseltavaa. Kun katselen lintuja olohuoneen ikkunasta, koira asettuu viereisen ikkunan ääreen vahtimaan pihaa ja tietä. Ilmoittaa sitten aina selvin ja kuuluvin sävelin, kun joku menee ohi ;-)

Päivät ovat jo selvästi valoisampia. Kun ennen joulua pimeimpään aikaan aurinko laski meillä hetimiten kolmen jälkeen iltapäivällä, nyt aurinko laskeutuu vasta kymmenen minuuttia ennen neljää. Huikea valoisuuden nousu noin kuukaudessa! Töistä lähtiessä ei enää olekaan pimeää, vaan vasta hämärää! Se tuntuu upealta :-)

Aurinkoisilla keleillä linnut laulelevat jo yllättävän paljon. Sen lisäksi, että tintit laulavat jo ti-ti-tyytä, monet muutkin linnut sirkuttelevat melkein kilpaa. Vaikka lämpötila näyttää sydäntalvea, valoisuus kääntää montaa asiaa jo kevään suuntaan :-)

Ruuhkaelämäennusteen mukaan minun elämäni ruuhkat jatkuvat vielä ainakin parin viikon ajan. Pitkän tähtäimen ennusteita ei koskaan kannata maalailla - ainakaan tosissaan. Käytännössä ruuhkani näkyy hitautena ja hieman suuripiirteisyytenäkin. Koska ruuhkani liittyvät läheisiin ihmisiini, en voi niistä paljon julkisesti jutella. Ja toisaalta mitää muuta ei tässä samaan aikaan ehdi tapahtumaankaan!

Toivottavasti jaksat vielä pari viikkoa yleismaailmallista pyörittelyäni, sitten yritän kovasti ottaa oman elämäni taas haltuuni :-)

Kevättä odotellen... :-)


16 kommenttia:

 1. Kevättä odotetaan mutta nautitaan talvesta vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollutkin muutama oikein viehättävä talvipäivä :-)

   Poista
 2. Kuukauden päästä on helmikuun loppu;-) Sen jälkeen ei enää ole pitkälti kevääseen;-)))

  VastaaPoista
 3. Mekin koiran/koirien kanssa usein katsellaan ikkunasta, ja koirat ilmoittelee epäilyttävistä kulkijoista. Orava ei enää niinkään ole epäilyttävä, vaikka se kyllä vieläkin ajetaan puuhun jos sattuu maassa olemaan, kun pihalle mennään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin ikkunalasin läpi koira osoittaa suurta sympatiaa oraville, jos ovat riittävän lähellä :-) Mutta ulkona nekään eivät tykkää seuraan laukalla saapuvasta karvaisesta leikkikaverista ;-) Ja tuolla tarkoitan koiraa ;-)

   Poista
 4. Seuraan tiiviisti päivien pitenemistä, se tuo iloa elämään! Jokainen päivä on lähempänä kevättä...Ruuhkasta kai jotkut immeiset nauttivat! Minä en, mitä tasaisempaa ja tylsempää, sitä parempi!! Onneksi lähipiiri sen tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synkimmän pimeän jälkeen kaikki lisääntynyt valo on kuin oamaa lempimusiikkia juuri oikealla volyymillä :-)

   Poista
 5. Päivien piteneminen ja etenkin tämä lumen ja aurinkoisten päivien valoisuus on niin tervetullutta! :) Minullakin on taipumus järjestää itselleni ruuhkaa, jos sitä ei ihan itsekseen synny. Onneksi tiedostan tämän - ja myös rennosti ottamisen ja laiskottelun elintärkeyden - joten osaan myös järjestää ruuhkattomia ajanjaksoja itselleni. Toivottavasti sinullakin elämä soljuu eteenpäin kuitenkin hyvässä tasapainossa, ajoittaisesta ruuhkasta huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, M.T.Ainasoja!

   Ruuhkat, joilla on deadline, ovat onneksi ohimeneviä.
   Täytyy vain olla kehittämättä mitään riippuvuussuhdetta kaikkeen tähän hektisyyteen.
   Se käy monesti ihan itsestään :-(

   Poista
 6. Silloin kun elämässä on paljon asioita, on hyvä keskittyä vain olennaisiin asioihin. Muut asiat kerkeää hoitaa sitten myöhemminkin, se on ihan viisasta suurpiirteisyyttä (kuten mainitsit).
  Ja todellakin, talvi on kauneimmillaan ja aurinkokin tänään paistaa. Yhä kauemmin ja kauemmin, joka päivä. Siinä olet oikeassa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisautta on päättää palata ruuhkasta myös tavanomaisuuteen. Minä addiktoidun suorittamiseen ja kiireeseen helposti. Iän myötä olen opetellut raivaamaan itselleni suoritusvapaata aikaa ruuhka-aikojen jatkoksi. Se tekee pitkällä tähtäimellä pääkopalle todella hyvää.

   Poista
 7. Ruuhkapäivät ovat tuttuja. Ei niitä tarvitse itse itselleen kehittää, sillä toiset tekevät sen sujuvasti. Kohta kuukausi on muutettu tytärtä, mikä tarkoittaa kaikenlaisia esi- ja jälkivalmisteluja sen varsinaisen muuton lisäksi. Jospa kesään mennessä viimeistään helpottaa. Sinullakin.

  Päivä on tosiaan pidentynyt ja tinttien määrä lintulaudalla lisääntynyt. Siemeniä saa lisätä ahkerasti. Hyvä, että maistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minullakin yksi projekteistani liittyy tyttären muuttoon :-) Kunhan nyt ensin löydetään se asunto :-) Aikataulu on suunnilleen NYT. Omalla tavallaan todella mielenkiintoista hommaa :-)

   Lintujen ja muiden pihaeläinten ruokkiminen tuo itselleni tyydytystä - se tulee tähän vuodenaikaan NIIN tarpeeseen :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)