keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Nyt meidän koira näkyy :-)

Rovaniemellä on kuulemma lunta ja ihan kunnolla. Meillä Hämeenlinnassa on mustaa ja märkää - ihan kunnolla. Autolla lähes päivittäin liikkuvana päivittelenkin kauhuissani ihmisten näkymättömyyttä tuolla liikenteessä. Yksi heijastin ei vielä riitä mihinkään. Tuntuu jopa, että pimeässä kaupungin katuvaloissa jalankulkijan ja pyöräilijän erottaa melkein huonommin kuin pilkkopimeässä. Yksi heijastin ei pärjää millään katulampuille.

Ostan joka syksy lisää heijastimia, niin tänäkin syksynä. Mies teki sen sijaan oikein uroteon ja hankki koiralle pienet vilkkuvalot valjaisiin. Jo näkyy eikä koira ole valoista millänsäkään.

Laittakaahan lisää heijastimia ja valoja itseenne ja läheisiinne!

Videolla 5 sekunnin vilkaus koiran valovarusteisiin :-)


24 kommenttia:

 1. Hyvät valot!
  Heijastimet vilkkumaan myös!
  Täällä Espanjassa ei juuri kellään näy valitettavasti heijastinta!

  Auringonpilkahduksia viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua sinänsä, sillä onhan sielläkin illalla pimeää...

   Iloa myös sinulle :-)

   Poista
 2. Tollanen on hyvä. Meillä oli joskus Jormalla kaulassa tuollainen vilkkuva sydän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidänkin otus saattaa kulkea välillä pitkälläkin flexin päässä - parempi vain, että autoilijat ja pyöräilijätkin näkevät sen.

   Poista
 3. Varsinkin nyt, kun ei vielä ole lunta, niin ihmiset todella katoaa pimeyteen. Taajamissa silmät tottuu valoon niin, että niitä hämäriä kohtia näkee vielä huonommin...

  Kun katsoo auton ratin takaa, niin tajuaa sen kunnon heijastuksen välttämättömyyden jalkaisin kulkiessa, mutta jos ei koskaan joudu ajamaan autoa, saattaa luulla, että jos itse näkee auton, niin se autolija näkee samalla lailla tämän katsojan itsensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän autoilija näkisikin sen jalankulkijan samalla tavalla, jos sillä olisi yhtä tehokkaat lamput käytössä ;-) Vaan totta on se, että auton ratin takaa asiat näyttävät erilaiselta.

   Aamulla meillä täällä liikenteen seassa ajelee eräs rouva pyörällään ilman kypärää vallan vauhdikkaasti oikoen reittejä pyörätieltä kadulle ja takaisin. Suojatietä käytetään, kun se sopivaksi katsotaan. Mutta hän uskoo selvästikin vakaasti, että hänet on helppo huomata, niin rohkeasti hän syöksyy ja puikkelehtii autojen välistä. Pelkään, että jokin aamu tarina ei pääty onnellisesti, niin uhkarohkealta hänen menonsa näyttää...

   Poista
 4. Heijastimet on kyllä hyvät hyvä on koirallakin olla heijastin hieno keksintö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastimia on nykyään vielä niin monenlaisia, jokaiselle sopivia.

   Poista
 5. Heijastimet ovat mukavia ja välttämättömiä. Meidänkin koiralla on valo valjaissa ja taitaapa valjaissa itsessäänkin olla heijastavaa ommelta. Itsekin käytän koiran ulkoilutuslenkeillä hihaheijastinta, jossa palaa pieniä valoja. Kerran aamun pimeydessä eräs vastaantullut pyörilijä huikkasikin, että me näymme hyvin jo kauas. Se oli kiva tietää.
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva saada vahvistavaa palautetta :-)

   Meidänkin koiran valjaissa ja remmissä on heijastavaa ommelta, mutta tuuhean turkin vuoksi osa jää piiloon. Nuo valot ovat onneksi tosi kevyet ja silti näkyvät :-)

   Poista
 6. Hyvin näkyy! Nyt on kyllä tosi pimeä aika vuodesta ja autolla ajaessa tosiaan hirvittää, että milloin joku tunkee pimeydestä eteen ilman heijastimia. Meilläkin on koirilla käytössä sekä heijastinliivit että vilkkuvalot ja itsellä pari heijastinta vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että homma on hanskassa :-)

   Heijastimin varustetulle jalankulkijalle on helpompi antaa tietäkin, kun hänet näkee ja hoksaa :-)

   Poista
 7. Hauskannäköiset vilkkuvalot. Olen nähnyt vilkkuvia koiria talon takan olevassa valaisemattomassa puistossa. Kiitos haikarakommentista. Harmaahaikarat ovat niin sympaattisia, mutta koskaan ei voi tietää montako niitä suvaitsee näyttäytyä. Ne liikkuvat Laajalahdella ruovikosta toiseen. Ei aavistustakaan kuinka pitkään viipyvät Suomessa, kun niitä ei ole ollut kovin monta vuotta näillä kulmilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä harmaahaikarat kävivät näyttäytymässä jonkin aikaa, mutta ovat aikaa sitten lähteneet etelämmäksi.

   Poista
 8. Koirankin on hyvä näkyä, täällä kyläteillä kun tulee yhtäkkiä autoa vastaan tumma koira, niin hihna ja ihminen vasta perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä koira on pieni ja voi siksi kulkea kauempanakin meistä. Meidän heijastimemme eivät pientä maan tasalla mönkivää juuri suojaa.

   Poista
 9. Rikulla on vastaava punainen valo:)

  VastaaPoista
 10. Hyvä, että koira näkyy. Hyödyn huomaa helposti kun itse ajaa autoa ja näkee koiria liikenteessä. Meillä satoi ensilumi viime yönä. Maa on valkoinen - ainakin vielä. Laitan kuvia illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana saada ensilumen valkoisuutta maisemaan :-) Ja upeaa, että ehdit ottamaan kuvia!

   Poista
 11. Tärkeä muistutus tuo heijastimen käyttäminen syyspimeillä kaduilla. Ja polkupyöriin ehdottomasti lamput! Pyöräilijät ilmestyvät äänettömästi ja vauhdilla ja jos ei lamppua ole, niin helposti jää autoilijalta pyöräilijä näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu pyörässä on aivan ehdoton!
   Pyörien pinnoihin saa nykyään tosi hauskoja pinnaheijastimia - suosittelen niitäkin :-)

   Poista
 12. Ei jää huomioimatta! Nyt on niin kovin pimeää, joten kaikki heijastimet ja vilkkuvalot ovat tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D

   Tämä on se synkein vaihe vuodesta ainakin minun mielestäni. Joulukuussa voi ilakoida kaikkien valojen kanssa niin kovasti, ettei pimeys tunnu enää niin läpitunkevalta :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)