perjantai 8. maaliskuuta 2019

Epämukavuusalueilla voi kasvaa

Tein tänään grillille keväthuollon. En ole koskaan ennen huoltanut grilliämme, mutta nyt grillille tuli tarvetta ja mieheni oli työmatkalla. Toki tämä tarve on aivan omia juttujani enkä varmaan muutenkaan olisi olettanut mieheni tekevän huoltoa tässä tilanteessa, mutta olen silti kovasti paljon ylpeä siitä, miten sain hoidettua koko homman :-)

Meidän parisuhteessamme olemme jakaneet monia tehtäviä ja vastuita niin kuin parhaaksi näemme. Molempien ei tarvitse tehdä kaikkea. Pieni työnjako tuntuu helpottavan kummankin elämää. Joskus joutuu kuitenkin siirtymään hetkeksi omalle epämukavuusalueelleen, kuten minä juuri nyt tuon grillin kanssa. Mutta hyvältä se ainakin tänään vaikutti :-)

Uudet aluevaltaukset ja epämukavuusalueille vierailut aiheuttavat minussa voimaantumisen tunteita. Nytkin on ihan macho olo, kun selviydyin grillin keväthuollosta ihan itse - jopa hyvillä tuloksilla ;-)

Espanjan lomalla epämukavuusalueet löytyivät vuoristoteiltä. Jokaisen koettelemuksen ja siitä palautumisen jälkeen olo oli hivenen verran vahvemman tuntuinen. Rajansa silti kaikella :-)

Kuorma-auto näyttää jokseenkin pieneltä.

Ja teiden reunukset jyrkiltä.

Voiko kuorma-auto näyttää enää pienemmältä?

Nuo ovat ihan puita, eivät mitään pikkupensaita.

18 kommenttia:

 1. Totta on että kun uskaltaa/joutuu ulos mukavuusalueeltaan ja sitten onnistuu, niin olo on aivan mahtava. Minun on kyllä jouduttava ihan pakosta tuollaiseen tilanteeseen, sillä ihan helpolla en vapaaehtoisesti poistu mukavuusalueeltani, mikä on kyllä harmi. Hui tuota vuoristotietä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin rajankäynti oman mukavuusalueen ulkoreunalle tekee jo hyvää. Ei tarvitse aina tarpoa kovaa, kauas ja syvälle ;-)

   Poista
 2. Arjen sankari ♥
  Joskus nämä mukavuusalueylitykset tuottaa onnistumisen iloa, toisinaan taas vain suurta helpotusta loppuessaan. Kolmaskin vaihtoehto toki on, mutta ei puhuta siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on ihan sankari :-)

   Mukavuusalueylitykset voimaannuttavat vain, jos ne ovat kohtuullisia, niistä selviää ja toipuu. Kaikkea ei ihminenkään kestä.

   Poista
 3. Tuttuja fiiliksiä. Kaikkea sitä oikeasti osaa, kun vain tarttuu toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi pitää oikein "Ensimmäinen kerta, kun..." -päiväkirjaa. Voisi välillä selailla, mitä kaikkea on elämässä oikein valloittanutkaan :-)

   Poista
 4. Rajojen ylittäminen on palkitsevaa, monella tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi muistaa tehdä säännöllisesti, muuten siitä tulee kerta kerralta vaikeampaa.

   Poista
 5. Eihän sitä muuten tiedä edes osaavansa, ellei koskaan mitään uutta kokeile. Epämukavuusalueen ylittäminen ja siitä onnistuneesti selviäminen tuottaa todella hyvän mielen. Mieheni on hidas hämäläinen ja itse taas olen vilkas satakuntalainen. Kovin pitkään en jaksa tekemättömiä töitä katsoa ja sen vuoksi olen avioliittomme aikana oppinut monia itselleni vieraita tehtäviä. Meillä perinteiset roolit ovat tehokkaasti sekoittuneet; mies esimerkiksi valmistaa ruoan ja minä leikkaan nurmikon, pilkon sauna- ja takkapuut. Hyvin pysyy remonttivälineet käsissäni. Koneiden ja laitteiden tekniikkaan ei pinnani useinkaan riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolinen osaaminen merkitsee myös itsenäisyyttä. Sekin vahvistaa, vaikkei sen varaan arjessa mitään laskisikaan.

   Upeasti olette jakaneet roolijanne ja tehtäviänne teille sopivasti!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Juuri niin ;-)
   Suomen tiet etenkin kesäaikaan tuntuvat tuon jälkeen ihan mahdottoman suloisilta!

   Poista
 7. Noin se pitää toimia. Molemmat tekevät ja opettelee tekemään kaikenlaisia koti hommia.

  VastaaPoista
 8. Epämukavuus aluella pitää välillä olla. Kotona pitää tehdä yhdessä kaikkia hommia(ainakin mitä osaa).

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)