sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Sääntörajoituksia ja ketohopeatäplä kesäloman piristäjänä

Jokainen päivä, jokainen tunti ja jokainen sekunti on uusi mahdollisuus. Aina on mahdollista heittäytyä hetkeksi rohkeaksi ja rikkoa rajoja, rikkoa sääntöjä. Jos säännöt ovat meille epämieluisia, löydämme nopeasti ja helposti keinot kiertää niitä. Sitten on niitä sääntöjä, jotka ovat ylitsepääsemättömiä syystä tai toisesta. ne voivat olla tyhmiä, turhia tai jopa haitallisia, mutta ne tuntuvat perin sitovilta. Niiden kiertäminen olisi kaikkien etu, mutta jostain syystä emme pysty siihen, kynnys on liian suuri.

Minulle kaikki säännöt ovat todella sitovia. Punaisia liikennevaloja päin käveleminen aamuyön hiljaisina tunteina, jolloin Hämeenlinnassa ei liiku juuri kukaan, vaatii rohkeutta ja pokkaa. Saatan hiljaisuudesta huolimatta odotella pitkään, ennen kuin arvaan astella tien yli punaisilla valoilla, vaikka ketään ei ole lähimaillakaan.

Virallisia ja epävirallisia sääntöjä riittää loputtomiin. Punaisten liikennevalojen lisäksi entinen työkaveri liputti vahvasti Yle Suomen kuuntelun puolesta. Musiikki oli kuulemma hyvää, mutta minä en tykännyt. Piti olla hiljaa yleisen yhteistyösovun nimissä.

On bändejä, joista pitäisi tykätä. Minä en tykkää. Ja kirjoja, joista pitäisi nauttia, mutta joita en halua edes aloittaa lukemaan.

Ja on niitä asioita, joita ei pitäisi tykätä. Kuten yksin oleminen, yksin matkustaminen, syksy, päiväunet, yksinäiset luontoretket, hiljaisuus, rennot, ei niin tyylikkäät vaatteet ja niin edelleen. Poteako huonoa omaatuntoa vain ei?

Bottom line: Voin olla oma itseni, kaikkine hassuine piirteineni, vaikka kukaan ei siitä tykkäisi. Ehkä aitona omana itsenään oleminen erottaa ystävistä jyvät akanoista. Kaikkien kanssa ei vain tarvitse synkata. Kiitos sinulle, joka jaksat vielä matkassani <3 p="">
Sitten kuvia siitä ketohopeatäplästä :-)24 kommenttia:

 1. SUSANA

  Hola amiga, primer visita a tu espacio, encantada de visitarte, bonito tu blog.

  Te dejo un saludo, que lo pases muy bien.

  LÚCAS

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä sanoista. Painin alituisesti samojen ajatusten kanssa. Ystäväni sanoo minua tiukkapipoksi, mutta minusta esimerkiksi liikennesäännöt on tehty yhteiseksi hyväksi ja kaikkien turvallisuuden parantamiseksi. Jokainen haluaa olla ja kuvittelee olevansa yksilöllinen hankkiessaan merkkivaatteita ja sisustaessaan kotinsa viimeisten trendien mukaisesti. Todellisuudessa he ammentavat mainonnan suurille joukoille suunnattuja viestejä, joissa yksilöllisyydellä ei ole mitään sijaa. Tuntuu kuin hyvät tavat ja moraali olisivat kauppatavaraa ja vaihdettavissa tilanteen mukaan.

  Tänä kesänä hopeatäplät ovat hyvin edustettuina. Meillä on monena päivänä liidellyt keisarinviittoja. Enpä muista aikoihin niitä näin usein nähneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between. Kiva kuulla, että olet pohtinut samanlaisia asioita. Kaverin kanssa on vähän vahvempaa olla omaa mieltään :-)

   Keisarinviittoja odottelen :-)

   Poista
 3. Viisaita ajatuksia! Meidän ei tarvitse olla toistemme kopioita, kun meidät on yksilöiksi luotu.
  Todella kauniita kuvia perhosesta!
  Ihanaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Ei kaikkien tosiaan tarvi olla samanlaisia. Säännöt on tehty noudatettaviksi. Mutta rikkojia ja noudattamatta jättäjiä on paljon. Toki riippuu välillä asiasta mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä - säännöillä on tarkoituksensa, mutta sitten on myös se muu elämä. Näiden kanssa pitää tasapainotella.

   Poista
 5. Ajatuksia herättäviä mietteitä! Siinä olen täysin samaa mieltä että omana itsenä on kaikkein paras♥ Olla juuri sellainen kun on, omine virheineen ja omituisuuksineen:) Minä olen ajatellut sen myös vähän niin että jos en jotakin ihmistä miellytä sellaisena kuin olen niin eipä tuo mitään haittaa, se oma aika kannattaa vain ja ainoastaan antaa niille jotka sitä arvostavat:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde!

   Ajatuksen tasolla tuo on niin helppoa, mutta käytännössä itse kukin reagoi ihan kummallisesti uusien haasteiden edessä. Toivottavasti itse muistaa armollisuuden ja ymmärtäväisyyden.

   Poista
 6. Hyvät kuvat kauniista perhosista! Mun kohalle on tänä kesänä osunu vain harvoja perhosia, ja nekin niin kiireisiä, etteivät ole suostuneet kuvattavaksi. Tosin yleensähän mulla on ne koiratki mukana... ne tulee heti tutkimaan, mitä kuvaan, eikä perhoset semmosta siedä.
  Säännöt on nyt pinnalla noiden koronajuttujenkin kanssa. Amerikkalaiset on aivan naurettavia noine maskinvastustamisineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Sääntöjä löytyy myös kotimaisilta maanteiltä, joilla on siltaremonttia, uusasfaltointia ja kaikkea siltä väliltä. Monesti pitäisi ajaa hiljempaa, mutta jotkut eivät vain jaksa sellaista. Onneksi henkilövahinkoja ei ole tapahtunut.

   Poista
 7. Mielenkiintoisia pohdintoja. Itse mielestäni noudatan sääntöjä ja olen lainkuuliainen. Mutta minusta säännöissä on joustonvaraa harkinnan mukaan. Nyt on kaverin kanssa tullut sanaharkkaa: käymme usein yhdessä retkillä autolla. Kun näkyy jotain kuvattavaa, pysäytän auton linja-autopysäkille. Tietysti se on kiellettyä, mutta huom! täällä ei kulje kuin pari linja-autoa päivässä, eikä kilometrikaupalla asu ketään. Miksi siihen juuri silloin änkeisi bussi, kun ei kymmeneen vuoteen ennenkään! Mutta kaverilta saan aina kovat haukut. Minusta järjen käyttökin on sallittua, ellei peräti suotavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännöt järjen käytön sovellusten mukaan kuulostaa hyvältä :-)

   Poista
 8. Samanmoisia tulee pohdittua toisinaan. Osaa "säännöistä" rikon ja osaa noudatan kuuliaisesti. Moraalillakin on osuutta asiaan :) Kirjoittamattomia sääntöjä on ihan kivakin välillä vastustaa, ne kun yleensä ovat aika hulluja, eivätkä ollenkaan välttämättä palvele yhteistä, tai kenenkään, hyvää :)
  Toki aina täytyy muistaa turvallisuus ja muiden huomiointi.

  VastaaPoista
 9. Kauniita perhosia. Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 10. Olen varmaankin aika lainkuuliainen tapaus. Sensijaan en ole varmaan koskaan oikein sopinut sellaiseen yleisesti hyväksyttyyn, arvostettuun ja sopivaan muottiin muutoin! Eikä se ole hirveän paljon minua vaivannut. Enemmän ehkä muita!! Liian lyhyt vrt. naisten keskipituus, en juo kahvi, en pidä uimisesta järvessä, en tykkää saunomisesta, suklaaleivonnaiset ovat yäk (maitosuklaa nam!), en katso suomalaisia tv-ohjelmia tai minkäänmaalaisia tv-kilpailuja, en harrasta mitään urheilulajia, inhoan autolla ajamisesta, en missään tapauksessa halua ikinä esimiesasemaan, en syö joulukinkkua jne. Lista on pitkä! :) Minusta on mahtavaa, että ollaan varsin yksilöllisiä! Aina on riittänyt silti ystäviä ja yleensäkin ihmisiä ympärille! Joskus vähän liikaakin kun tykkään olla varsin omissa oloissa tai perheen piirissä!! :) Ole ihan oma ittesi ja nauti!!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)