torstai 23. heinäkuuta 2020

Karhulinnan linnoitus ja juoksuhaudat

Rauman reissun toinen historiaan liittyvä kohde oli ensimmäisen maailmansodan aikana rakennettu Karhulinnan linnoitus juoksuhautoineen. Kohde löytyi Meriraumalta asutuksen keskeltä, silti piilosta. Opastus jäi yhteen nimikylttiin, mutta onneksi alue oli pieni ja juoksuhautojen löytäminen osoittautui lopulta helpoksi jutuksi.

Linnoitus ja sen 160 metriä pitkä juoksuhaudasto ovat venäläisten rakennuttamia mahdollista saksalaisten maihinnousua estämään. Itse rakennustyö on tehty suomalaisvoimin. Työstä maksettiin hieman tavallista parempaa palkkaa, joten se oli varmasti ihan kutsuva mahdollisuus.

Juoksuhautojen lisäksi jäljellä oli kahden suojahuoneen montut. Lisää Karhulinnasta mm. täältä ja täältä.

Juoksuhautoja.


Toinen suojahuoneista on ollut tässä.


Lisää juoksuhautoja.



Alla olevasta kuvasta näkee, kuinka lähellä viereistä omakotiasutusta ollaan. Läheisille kerrostaloille on sentään muutama sata metriä.




Tänään on ollut kelien puolesta erinomainen päivä hoitaa arkisia tehtäviä, jotka muuten eivät houkuttelisi. Näitäkin päiviä tarvitaan :-)

7 kommenttia:

  1. Mahdoton rakentaminen sen aikuisilla työvälineillä!

    VastaaPoista
  2. Onpas siistinä pidetty, ihme kun ei ole kunnollisia opasteita kuitenkaan. Nyt kun lähdetään sinne lounaisrannikolle niin varmaan käydään Raumallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä tien vieressä yksi kyltti, jossa lukee Karhulinna, mutta siihen se sitten jääkin :-(

      Poista
  3. Mahtavia ja hyvin mielenkiintoisia kohteita. Pitää lisätä kohteisiin missä pitää käydä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!