torstai 28. syyskuuta 2023

Oravissa on varmasti upeaa kesäaikaan

Minä irtaudun lomalle parhaiten, kun lähden pois kotoa rutiinien luota. Kotiin rutiinien luokse on aina mahdottoman ihanaa ja iloista palata lomaretken jälkeen. Olen ottanut tuosta kaavan minilomia varten. Nopeasti pois kotoa ja väljiä suunnitelmia siitä eteenpäin. Uusiin ihanuuksiin on helppo uppoutua ja unohtaa ajan kulku ihan täysin 💖.


Sama resepti ei toimi kaikille. Olennaista onkin löytää se oma toimiva rentoutumisreseptinsä. Se löytyy kyllä.


Uudet maisemat tehoavat minuun tehokkaasti. Oravin kylän (Savonlinna) luona oli kanava, joka yhdisti Saimaan itseensä. Saimaalla meno on yhtä monimutkaista, kuin merenkin saaristossa. Välimatka voi olla lyhyt, mutta tie kulkee omaa reittiään ja matkalla täytyy turvautua myös lauttaan. Ihanan monimutkaista 💖.

Edessä näkymä Oravin satamaan.


Tässä kanavaa Oravin satamasta pois päin.


Oraviin kannattaa majoittua erityisesti kesäaikaan, jolloin sieltä kulkee yhteysalus Linnansaaren kansallispuistoon. Silloin kauppa ja ravintolakin ovat auki pitempään.


Matkailuauton kera tulisin jatkossa Oraviin juuri kesäaikaan. Syyskuun lopussa palvelut olivat minimissään ja mies jäi sisään kirjautuessamme ilman näkyvää ystävällisyyttä. Toivottavasti tässä oli kyseessä vain väliaikainen laadun vaihtelu.


Matka Oraviin vaati melkoisesti ylimääräisiä kilometrejä. Kesällä kilometrit kannattavat, sillä tuolla vuokrataan monenlaisia vapaa-ajan viihdykkeitä. Kesäajan suositus tänne siis 👍.

10 kommenttia:

 1. Voi ihanuus mitkä maisemat.
  Kyllä sielu lepää tuolla vesistön äärellä💙
  Mukavia lomailu hetkiä🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivien ilot!

   Suomesta löytyy mahtavia paikkoja jokaiseen lähtöön. Suosittelen kotimaan matkailua kaikille 🥰.

   Poista
 2. On kauniit maisemat. Tuo Oravi oli minulle ihan tuntematon nimi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Oravi on nykyään Savonlinnaa. Itse olen törmäillyt tuohon nimeen Linnansaaren kansallispuiston yhteydessä. Tähän mennessä se on vain jäänyt reissulistalla odottamaan.

   Poista
 3. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Harmillista, miten meillä kaikki menee kiinni tai ainakin palvelut vähenevät heti koulujen alkaessa. Lomakausi on nykyisin muutakin kuin vain kesä-elokuu.
  Lyhytkin irtautuminen arjesta virkistää. Sen huomaa jo yhden päivän kaupunkivierailullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Syyskuussa matkailutarjonta on jo huomattavan rajoittunutta kesään verrattuna. Meidän lisäksemme reissailijoita näytti kohteissa olevan ennen kaikkea muualta Euroopasta. Suomi lienee miellyttävän viileä matkailukohde Keski- ja Etelä-Euroopan kuuman kesän jälkeen.

   Poista
 4. Kauniit kuvat sinulla taas. Mielenkiintoinen paikka tuo Oravi. Hienoa että olet löytänyt parhaan lomatavan sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!