torstai 21. syyskuuta 2023

Päästiinpä lomalle alkuvaikeuksien jälkeen 🤗

Päästiin kuin päästiinkin lomalle täksi viikoksi, vaikka viime viikonloppuna näyttikin aika pahaenteiseltä. Miehen selkä äityi siihen kuntoon, ettei matkalle lähtemisestä arvannut haaveillakaan. Levolla, liikkeellä ja lääkityksellä saatiin selkä rauhoittumaan lopulta matkakuntoon. Toki matkalle lähdettiin päivää suunniteltua myöhemmin ja matkaa kutistettiin siten yhden päivän verran. Nyt matkalle pääseminen tuntui kuitenkin sitäkin arvokkaammalta asialta.

Tavallisesti suunnittelen kevät- ja syyslomiamme melkoisella pieteetillä, mutta tänä syksynä mentiin huomattavan paljon tavallista kevyemmällä suunnittelulla. Aika oli kortilla, joten vähempi suunnittelu sai riittää. Pääasia oli päästä kotoa pois irti arjesta.

Olemme liikkeellä vuokratulla matkailuautolla ja huomenaamulla suuntaamme kotiin. Matkailuauto sopii koiralliselle ihmiselle erittäin mainiosti lomavälineeksi. Pixiekin on oppinut jo vuosien aikana paljon matkustamista, odottamista, epävarmuutta ja yllätyksiä. Se kun ei ymmärrä niin paljon meidän matkaselostuksistamme ja sille kaikki on kuitenkin matkan varrella aika yllättävää. Kuten se, että joko nyt pysähdytään? Jatketaanko tästä vielä? Hei, minne tuo isäntämies oikein menee? Aikooko se jättää meidät tänne kaksin? Ettehän lähde mihinkään ilman minua? Ja niin edelleen.

Tänään saavuimme Kotkan Santalahteen. Tutuille ja kauniille rantakallioille piti suunnata heti pienen huilihetken jälkeen. Onneksi Varpu-myrsky oli jo kaikonnut ja aurinkokin kaivautui esiin pilviverhon takaa.


Huomenna siis kotiin. Ihana matkalla, vieläkin ihanampi sitten taas kotona. Sienestyshermo väpättää. Toivottavasti viikonloppuna keli on suotuisa ja on järkeä lähteä metsään 🍄🥰.

14 kommenttia:

 1. Matkailuauto on oiva peli matkustamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!
   Hyvä peli matkalla, mutta koti on aina koti 👍

   Poista
 2. sirpahelena.rn@gmail.com23. syyskuuta 2023 klo 6.51

  Teidän perheellä oli mukava arjen katkaisu -reissu. Hyvää viikonloppua matkasta toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpahelena!

   Olemme jakaneet jo useamman vuoden ajan lomia kesän lisäksi keväälle ja syksyyn. Se on toiminut meillä hyvin. On mahtavaa tutustua Suomeen lomasesongin ulkopuolella ilman lomaruuhkia ja nähdä paikallinen elämä ilman turismin vaikutuksia.

   Poista
 3. Onpa sielläkin ihana rantakallio! On käyty vain talvella, mutta selvästikin käymisen arvoinen paikka sulan maan akana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Kotkan Mussalon rantakalliolla kävin nyt kolmannen tai neljännen kerran. Aivan ihanaa joka kerta 💖.

   Videolla kuuluu kuvaavasti liplatusta eikä niinkään meren tyrskyä. Minulla on useampi kokemus noilta kallioilta tuulettomalla ja lämpimällä säällä. Ei yhtään osaisi säästä uskoa, että ollaan meren rannalla.

   Poista
 4. Mahtavaa, että pääsitte lomalle vastoinkäymisistä huolimatta!
  Kivaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kepposka!

   Loma tuli tarpeeseen eikä miehen selän kunnon koheneminenkaan olisi voinut osua parempaan hetkeen 💖.

   Poista
 5. Ihanaa, että matkanne onnistui.
  Mukavaa viikonloppua teille.

  VastaaPoista
 6. Kotka on tuttu, kun aikoinaan asuin siellä kaksi vuotta. Kiva että matkanne onnistui. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!