torstai 10. maaliskuuta 2016

Sääennuste lupaa hyvää luonnon tarkkailulle :-)

Säätiedotus lupaa lämmintä ja valoisaa ainakin eteläiseen Suomeen. Vielä muutama päivä sitten ennusteet lupasivat vain pilvistä ja kylmää. Parempi näin :-)

Rannikolle on Tiiran mukaan saapunut meri- ja kanadanhanhia. Kanta-Hämeessä on paljon pöllöhavaintoja. Pitäisi itsekin mennä hämärään metsään...

Valoisat aamut piristävät mieltä ja mietin kaiholla luonnontäyteistä vuorotteluvapaata, jota olin jo suunnitellut ja joka putosi sitten suunnitelmista pois. Mitä kaikkea luonnossa voisi nähdäkään  kuvaamisesta puhumattakaan, jos aikaa olisi kellon ympäri ;-)


Nyt täytyy tyytyä pidennettyihin viikonloppuihin sen mukaan mitä työ sallii. Unelmia ei passaa lykätä enää kauas tulevaisuuteen tässä iässä. Nyt niitä pitää alkaa jo elää... :-)


Kun oppii ja oivaltaa jotain luonnosta, oppii väkisinkin jotain myös itsestään. Voi verrata omaa rooliaan, kokoaan ja aikaansaannoksiaan koko universumiin. Kuninkuus karisee kummasti harteilta ;-)


Elämän ja omien tavoitteiden suunta ei ole aina niin selvää...


Joskus huomaa olevansa täydellisen valmistautumaton tulevaan. Olennainen sumenee kuin väkisin. Jatketaan tutkimusmatkailua :-)21 kommenttia:

 1. Hieno kuva silkkiuikusta . Alimmassahan nököttää pyrstötiainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Sumea pyrstötiainen, ei onnistunut tarkennus millään ;-)

   Poista
 2. Moi.Tänään tuli saatua itsekkin kuvia pyrstötiaisista. Hyvää illanjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, Matti!
   Minä toivon tapaavani pyrstötiaiset uudelleen ja saavani seuraavalla kertaa helpommin tunnistettavia kuvia ;-)

   Poista
 3. Luonnossa, esim metsässä huomaa todellakin oman pienuutensa.

  Jotenkin ei saa aikaan kaikkea mitä haluaisi näin eläkkeelläkään. Elämä on sellaista, suunnitelmia on, toteutus uupuu. No, vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistan itseäni, mutta olen edelleenkin sitä mieltä, että joidenkin mielestä luonnossa voi olla kuin kotonaan. Joidenkin mielestä luonnossa ollaan kylässä. Pienuuden ymmärtää vasta kylässä ollessaan...

   Poista
 4. Ihanaa loppuviikkoa! Toivotaan paljon aurinkoa ja lämpimiä päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Marru!
   Luvassa on puhdasta viikoloppua :-)

   Poista
 5. Kiva postaus.
  Pyrstötiaiset ovat söpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack, Anu :-)
   Olen nähnyt pyrstötiaisia vain kerran. Ensi kerralla täytyy ehdottomasti saada terävämpiä kuvia ;-)

   Poista
 6. Kun olisikin niin rohkea, ja tekisi sitä mitä haluaa. Elämä menee ohitse, tuosta vaan. Tuntuu ettei ole tehnyt mitään mitä haluaa, tosi tosi pitkään aikaan. Eikä näkyvissä ole vielä muutosta. Vaikka vähän on helpottanut, kun isän sai hoitopaikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on näiden sitku- ja nytku-elämien ristiriita. Minulla on ollut menossa jonkin aikaa jo nytku-elämän siirtymävaihe. Taloudellinen turva tulee sitkusta ja henkinen terve elämä odottaa nytkua. Pian on löydettävä jokin hyvä kompromissi - vähintään...

   Poista
 7. Excelente trabalho e boas fotografias.
  Um abraço e bom fim de semana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Obrigado, Francisco!
   Ihanaa viikonloppua ;-)
   Waiting for springtime...

   Poista
 8. samanlaisia ajatuksia itselläkin mielessä.

  Luontorikasta viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kyllä olet niin oikeassa: haaveita ja suunnitelmia on elettävä JUURI NYT. Minäkin olin suunnitellut meneväni keväällä Kristiinankaupunkiin Skaftung Naturen lintukurssille helatorstain tietämissä. Sitten jo peruin aikomukseni, kun minua nuorempi sisareni sairastui tässä talvella ja kuoli ihan yllättäen. Nyt sitten olen tullut siihen tulokseen, että taidan mennä sittenkin kurssille, mikä sen tietää, mikä tauti minuakin saattaa väijyä nurkan takana. Turha sitä sitten on enää jossitella ja katua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin osanottoni, Kirlah!

   Varmasti hyvä päätös :-)
   Mukava tekeminen tuo uuden kaistan tuon surun leveän kaistan rinnalle. Sitä varmasti tarvitset.

   Poista
 10. Mietin juuri eilen tuota samaa: "Unelmia ei passaa lykätä enää kauas tulevaisuuteen tässä iässä. Nyt niitä pitää alkaa jo elää..". Uskaltaisikohan ottaa vähän hätävarakassasta ja ostaa sellainen objektiivi, josta on aina haaveillut. Kohtapuoliin sitä voi jo olla siinä kunnossa, ettei enää pysty juoksentelemaan tuolla luonnossa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)