maanantai 29. elokuuta 2016

Merimetso Hämeessä

Matka Teijon kansallispuistoon Rauli-myrskyn aikaan ei ollut erityisen tuottoisa. Tuuli oli vinhaa ja vastatuuleen soutaminen (vaivalloisesti ja mahdottoman hitaasti) oli ehkä matkan vaikuttavin kokemus ;-)

Toki retken jälkeen jäi fiilis, että tänne palataan vielä. Matildajärvi sopii mainiosti kalastamiseen, mutta valokuvaamiseen sopii taas paremmin muu, vähemmän kansoitettu ympäristö siinä ympärillä.

Sunnuntain parituntinen lintutornilla tuotti puolestaan valokuvia ja luontoelämyksiä aivan eri mittakaavassa. Merimetso (meillä sisämaassa niin harvinainen) jökötteli telkkäpöntön päällä. Suki itseään ja lopulta lennähti järveen sukeltaakseen itselleen ruokaa. Lopulta pyrähti taas lentoon ja palasi joutsenten yli lennettyään takaisin pöntön päälle. Taas suittiin. Ja tuuleteltiin siipiä.

Tässä näkyy, miksi merimetsot eivät nauti suurta kansan suosiota. Vaan mikseivät merimetsot voisi saada osaa luodoista ja saarista omaan käyttöönsä? Vaikka jälki näyttäisikin ihmisen silmissä epämiellyttävältä?


Uljas lintu. Merikotka harventaa sitä jo aika merkittävästi.

14 kommenttia:

 1. Moi. Mahtavat kuvat sait. Merimetsoja olen nähnyt nyt pari kolme vuotta täällä sisämaassa. Eilen oli kahdeksan merimetsoa lähijärvellä kiven päällä.

  VastaaPoista
 2. Moikka. Upeat kuvat. Hienosti sait kuvattua merimetson laskeutumisen pöntön päälle.

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat. Merimetsojen suojelu on valitettavasti mennyt överiksi. Pitäisi arvioida sitä, mien ne suojeltuina syrjäyttävät muita lintuja. Merimetson ilmestyminen järvelle ei ole hyvä juttu, vaikka se on komea lintu.

  VastaaPoista
 4. Kuvasi ovat hienoja,mutta tuosta linnusta en tykkää yhtään ja hiukan pelonsekaisin miettein katselen niitä kun joskus muutama yksilö lentää mökkirantamme ohi. Onneksi lentävät ainakin toistaiseksi ohi!

  VastaaPoista
 5. Very nice Cormorants photos, Susanna, it must be a lovely place!
  Enjoy your week :)

  VastaaPoista
 6. Komea on lintu, muuhun en osaa ottaa kantaa kun en ole tutustunut asiaan.

  VastaaPoista
 7. Upeat kuvat, erityisesti viimeisin.

  VastaaPoista
 8. Hieno lintu, ja upeat kuvat! Onneksi luonto korjaa, sen jätöksistä aiheutuneet tuhot hyvin.

  VastaaPoista
 9. Hyvin kauniita kuvia linnuista :)

  VastaaPoista
 10. Hienot kuvat! En ole koskaan ymmärtänyt joidenkin ihmisten vihaa merimetsoja kohtaan.

  VastaaPoista
 11. Hyvät kuvat. Viime viikonloppuna katselin Iitissä päin eräällä järvellä kivellä lepäileviä merimetsoja. Hienoja lintuja!

  VastaaPoista
 12. Merimetsot synnyttävät paljon tunnetiloja. Enpä siksi tällä kertaa vastaa kaikkiin kommentteihin erikseen. Kiitän kaikkia teitä kommentoijia osallistumisesta. Ja yksi linkki vielä aiheeseen liittyen :-)

  http://ls24.fi/uutiset/satakunnan-merimetsokanta-puolittui-merikotkan-vaikutus-nakyy-kannassa

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)