perjantai 26. elokuuta 2016

Vanhojen kuvien skannausta

Yleisurheilukisojen isäntäseura ei vastannut yhteydenottooni, joten aloin etsiä urheilijoita ja heidän seurojaan omin neuvoineni. Onpa hidasta puuhaa ;-) Ihan hullua touhua, mutta kuitenkin haluan saada mahdollisimman monta kuvaa perille urheilijoille itselleen.

Samalla olen havahtunut siihen, että ehkä niitä muutamia kuvia, joita itsellä on nuoruudestaan ja lapsuudestaan, voisi alkaa digitoimaan. Värit ovat monessa jo haalistuneet ihan kummallisiksi ;-)

Sen verran tänään 'ahkeroin', että skannasin lukion ensimmäisen luokan kuvani. Nyt sekin on tehty ;-) Kuva kerrallaan eteenpäin - myös muun perheen kuvien kanssa.


18 kommenttia:

 1. Sievä nuori nainen katsoo kuvasta. Kuvankäsittelyohjelmien automatiikka pystyy muuten tosi hyvin hirveän haalistuneisiin 70-luvun värikuviinkin. Hämmästyttävästi kaivavat sävyjä esiin.

  VastaaPoista
 2. Minä puolestani tilaan aina joistakin kuvasarjoista muutaman paperikuvankin. En nimittäin usko että 50 vuoden kuluttua voi digikuviakaan katsella mitenkään. Minulla on paljon diakuviakin,mutta ei laitetta katseluun. On kelanauhoja, kasettinauhoja, CD-levyjä, VHS-kasetteja, mutta millekään ei enää laitteita. Koko ajan pitää muuttaa kuvien tai muiden tallenteiden muotoa. Mutta kirjan ja paperikuvankin pystyy näkemään aina. Aamen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valppaana näiden kanssa pitää olla, jotta säilyvät.

   Poista
 3. Moikka. Itse kannattaakin ottaa yhteyksiä. Ne onnistuu. Itse katselin ja vanhaa kuvaa itsestäni. Aika nuori poika oli. Kuva oli ajokortissa, vanhassa mallissa. Ei ollut mikään ihme kun sanoivat monessa paikassa että kortti ja kuva kannattaisi uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uusin ajokorttini ensimmäisen kerran mennessäni naimisiin. Ja toisen kerran paperisen kortin alkaessa hapertua ;-)

   Poista
 4. Onpa hyvä kuva!
  Teen nykyisin valokuvakirjoja, joissa otetut kuvat säilyvät. Vanhoja - sis todella vanhoja, melkein 100-vuotiaita kuvia, olen skanaillut veljeni kanssa. Mustavalkokuvissa tosin ei ole pelkoa värien muuttumisesta.

  VastaaPoista
 5. Oikea kaunotar ja hyvin kuvankäsittelyllä olet saanut värit raikkaiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Risa! Tämä kuva oli säilynyt hyvänä (sillä eihän siitä niin kauaa ole, kun olin 16-vuotias ;-)). Kuvankäsittely on tässä minimissään. Tämä on tietenkin ammattilaisen ottama kuva, joten pärjää paremmin kuin oman kameran otokset muutamaa vuotta aikaisemmin.

   Poista
 6. Siinä onkin hommaa kun vanhoja kuvia alkaa skannaamaan. Olen itse saanut vanhoja mustavalkoisia aika paljon skannattua, isäni eläissään otti paljon kuvia. Satoja kuvia lapsuudesta. Mustavalkoiset ovat säilyneetkin yllättävän hyvin. 70-luvun värilliset ovat melkein jo pilalla.

  Tuo sinun kuva on kuin uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva oli ihmeen hyvässä kunnossa. Ammattilaisen ottama kuva eroaa varmaan laadultaan itse otetuista kuvista.

   Jos ei nyt lähellekään kaikkia kuvia saisi skannattua, niin edes osan. Anopin valokuvakansioista löytyi myös paljon säilöttävää.

   Poista
 7. Juu, vanhat kuvat on jotkut aika haaleita. Täytyy vähän muokata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikameralla otettu kuva minusta 13-vuotiaana ja ammattilaiskameralla otettu kuva 16-vuotiaana ovat aivan erilaatuisia... En tiedä vielä, miten niihin heikompiin kuvankäsittely puree. Aika senkin näyttää ;-)

   Poista
 8. Oletpa ollut nuorena samannäköinen kun tyttäresi nykyisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihankos tosi?
   Itse ei osaa katsoa kuvia sillä silmällä.
   Upeaahan se minun kannaltani olisi :-)

   Poista
 9. Hyvin onnistuit skannauksessa. Hyvät sävyt. Ja kaunis lukiolainen.

  VastaaPoista
 10. Moi. Hyvin on skannaus onnistunut. Nuori nätti nainen kuvassa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)