torstai 17. marraskuuta 2016

Marraskuu ottaa - ja jättää tilaa...

Lumet tulivat ja nyt ne sulavat. Päivät ovat pimeitä eikä minussa virtaa lähellekään samaa määrää energiaa kuin kesän valoisaan aikaan. Mutta kun vähennän tekemisiäni, jaksan silti innostua ja puhkua, vaikka se päätyykin jossain vaiheessa väsymykseen. Talviuneen ei ole varaa, joten pitää torkkua ja horrostella silloin, kun energia ei riitä iloitteluun.

Jos kymmenen vuotta sitten penäsin elämältäni tiukasti tarkoitusta, sillä minä tarvitsen sellaisen, olen nyt löytänyt montakin vahvaa tarkoitusta. Olen oppinut luovimaan sen kanssa, että ne tarkoitukset asuvat eri paikoissa eikä niillä näytä olevan keskenään selvää ulkoista yhteyttä. Mutta niillä on :-)

Väsymys nujertaa silloin, jos ei ole mahdollisuutta levätä. Tai jos ei ole mitään muuta kuin se väsymys. Juuri nyt on hyvä aika muistaa ulkoilla edes pikkuisen viikon aikana, miettiä, mitä suuhunsa pistää, käyttää nukkumiseen ja lepäämiseen tavallista enemmän aikaa, jos kroppa sitä vaatii ja olla itselleen armollinen.

Elämän kipupisteet eivät häviä asioita uudelleen miettimällä, mutta niiden painoarvo voi vähentyä - dramaattisesti. Keskittyminen omiin voimavaroihin vähentää hatutukseen käytössä olevaa aikaa ;-)

Ihanaa kamalan vuodenajan jatkoa :-)


Ja terveisiä Rengosta :-)

47 kommenttia:

 1. Mitenkähän nuo menneet sukupolvet kokivat tämän vuodenajan. Kun meidän pitää olla niin hirveän aktiivisia koko ajan. Kesän mentyä kerätään harrastuksia ja kaikenlaisia aktiviteetteja. Emmekä muista että tämänkin vuodenajan yli pitää selvitä.
  Täytyy myöntää etten tästä hirveästi kärsi, mutta valoa toki saisi olla hitusen enemmän.
  Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki!

   Minulla valottomuus vie voimavaroja. Eivätkä pitkät työmatkat Vr:n venyttämillä aikatauluilla lataa akkuja yhtään paremmiksi ;-) Toisaalta sukkatehdas käynnistyy aina syksyllä ja paikkaa menetettyjä valokuvausmahdollisuuksia.

   Poista
 2. Itselleen armollinen - siinä on opeteltavaa.

  Vettä lotisee tuolla pimeydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä satoi tunti sitten kuin saavista kaataen (ei haittaa, oli pimeää ja minä sisätiloissa). Onneksi aurinko näyttäytyi päivällä :-)

   Poista
 3. Oletpa kirjoittanyt syvällistä tekstiä. Ihana koski Rengosta. Kiitos kommentista blogiini..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milja!

   Sisäinen suorittajani tekee minulle tepposet tähän aikaan vuodesta, jollen järkeile asioita kuntoon. Se, miltä minusta tuntuu, saattaa olla välillä vain jonkin asian ikävä kaiku, joka sooloilee liian näyttävästi. Kun miettii tarkemmin, huomaa, että elämän tärkeiden painopisteiden kannalta kaikki on ihan hyvin, kunhan ei itse vaadi itseltään niin paljon ;-)

   Poista
 4. Oi, tykkään! Siis kuvasta, en marraskuusta. Vesi ja lumi/jää on kaunista, paitsi tällaisessa tapauksessa, kun vesi sataa taivaalta ja sulattaa lumet...

  Itse taidan olla nihilisti tuon elämän tarkoituksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Yhtään ei onneksi haittaa kuvassa, että taivas on todella harmaa ja toivoton. Jätin sitä kuvaan tarkoituksellisesti todella vähän ;-)

   Poista
 5. Osuvia saatesanoja tähän ajankohtaan, varsinkin tuo toiseksi viimeinen kappale oli mainio tiivistys.

  VastaaPoista
 6. Mietin juuri eilen, että on oikeastaan armollista, että tuo tämänhetkinen maisema peittyy pimeyteen ja sisällä saa sytytellä omia pikku tuikkuja ilokseen ja hörppiä lämmintä mehua shaalin alla. Lämpöä varpaille ja sydämelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeydessä on puolensa, kun jaksaa asiaa ajatella siltä kantilta :-)

   Poista
 7. Hienoa tekstiä ja kaunis kuva!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kuva, ja aivan osuvasti kirjoitettu:-)

  VastaaPoista
 9. Magnifica e bela fotografia, gostei bastante.
  Um abraço e bom fim-de-semana.
  Andarilhar

  VastaaPoista
 10. Kuva on todella kaunis. Hyvä muistutus siitä, että marraskuussakin voi nähdä jotain kaunista.

  VastaaPoista
 11. Moikka. Upea kuva. Ei ole täälläkään lumesta enää mitään jäljellä. Todella hyvä kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Tänään on tullut vettä ja räntää - tosin aurinkokin kumotteli hetken aikaa :-)

   Poista
 12. Moi. Mahtava kuva. Kyllä olisi täälläkin kiva katsella talvista maisemaa. Kaikki lumet on sulanut pois. Olen monta kertaa "saarnannut" töissä paljon kuntoileville ihmisille ravinnon ja levon merkityksestä. Luulevat että pitkä kestoisia lenkkejä voi tehdä pelkän rahkan ja ananaksen voimalla. Se on sula mahdottomuus. Energiaa pitää saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matti!

   Ravinnosta on liikkeellä niin paljon ristiriitaista tietoa, että vaatii aikamoista medialukutaitoa pystyäkseen kriittisesti erottamaan oikean väärästä...

   Poista
 13. wunderschön das Bild und die Worte dazu!
  so einsam in dieser Jahreszeit November. Viele Hobbys werden jetzt gemacht und die Ruhe geniessen von mir.
  Gruss Elke

  VastaaPoista
 14. Hyvä, toiveikas kirjoitus tämän kaameuden keskelle, kiitos. Ihana kuva!

  VastaaPoista
 15. Pitää antaa olla ns. laiska välillä jos vuodenaika on sellainen. Ei aina tarvitse olla tehokas pakkaus. Mä olen ainakin laiska....välillä tai vähän useamminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa!

   Sitä on vaikea kuunnella itseään, kun suorittaa samalla isolla vauhdilla tätä elämää. Pitäisi malttaa luottaa siihen, että tekeminen ei katoa, vaikka siitä pitää taukoa, maailma ei kaadu, vaikka jotain jäisi tekemättä ja että on itse ihmisenä aivan yhtä arvokas vaikkei suorittaisikaan mitään :-)

   Upeaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 16. Olipa hyvä ja kiinnostava kirjoitus!
  Itselleen pitää olla kyllä armollinen, sen verran olen oppinut elämäni aikana, vaikka joskus sekin tuntuu vaikeelta kuitenkin.
  Mutta pikkuhiljaa sitäkin oppii vaan.
  Ihanan kuvan olet ottanut, sekin on valonpilkku tähän ankeeseen harmauteen ja pimeyteen.
  Meillä sataa nytkin ihan kaatamalla vettä.
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Elmä opettaa, jos elää riittävän kauan. Toinen osaa luonnostaan ja toisen kouluttamiseen tarvitaan melkein koko elämä... Minulle itselleni on tarvittu melkoisen monen vuoden ajan paljon haasteita, mutta vasta nyt taitaa alkaa oppi valua tajuntaan asti. Toivottavasti viimeistään nyt ;-)

   Upeaa alkavaa viikkoa :-)

   Poista
 17. Tsemppiä Sinulle !
  Lähetän sinulle hieman aurinkoa. Meillä nimittäin Espoossa on täydellinen aurinkoinen päivä nyt - tiedä sitten miten on jatkossa. On se vaan kumma kuinka aurinko saa kaiken näyttämään paremmalta. Ja kun lumikin on hävinnyt lähes kokonaan, mitä nyt muutama kasa jäljellä. On niin keväinen fiilis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, orvokki!

   Tuli sitä aurinkoa sitten jonkin verran meillekin eiliseksi - onneksi lähetit sitä :-)

   Poista
 18. Lumet tuli ja lumet myös suli...pimeetä on =(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin...

   Ensimmäiset jouluvalot lennähtivät tänään pariin ikkunaan. Valo lohduttaa tässä pimeässä kummasti :-)

   Poista
 19. Hienoa tekstiä Ja niin ihana kuva Hyvää lauantai iltaa :)

  VastaaPoista
 20. Kyllä tämä on kärsimystä ainakin itselleni, onneksi marraskuu alkaa olla jo loppupuolella. Joulukuu menee joulun valmistelussa jotensakin itsekseen ja vuoden lopun juhlinnassa. Olisi jotenkin reilua, että aurinko paistaisi edes kerran viikossa, vaan ei siitä ole takeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin fb:n jouluapua-ryhmään ja siellä on jo melkein 500 perhettä jonottamassa jouluapua vaikeaan jouluunsa. Päätin, että joulun valmistelun voin aloittaa ihan huoletta jo nyt. Joululahjasukkatehdas on käynnistynyt ja jos olen vikkelä, riittää niitä sukkia joillekin muillekin kuin ihan läheisille... Ja kannattaa ehdottomasti muistaa joulukuun puolessa välissä nuorkauppakamarin järjestämä Joulupuukeräys. Hämeenlinnassa lahjoja kerätään mm. Goodmannissa, mutta keräyksiä on muuallakin Suomessa: http://www.joulupuu.org/

   Näin se lähtee hyvän tahdon vuodenaika käyntiin :-)

   Poista
 21. Hello Susanna,
  Wonderful winter shot.
  Great to see the streaming water in that snowy area.

  Kind regards,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, Marco!

   We have winter in every possible degrees. Usually it is cold - but still beautiful :-)

   Poista
 22. I am not sure of Google's translation but it seems you don't enjoy winter more than me!
  It is a lovely photos though, Susanna!
  Keep well and warm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Noushka!

   Winter days are good as long as there is sun light available. But our winter is dark. Day time is short and heavily cloudy. Too often it is either dusky or dark...

   But there are lots of good winter moments, too! It's depressing only between October and February ;-)

   Poista
 23. Juu, pikkusen vastustaa tuon ulkoilun suhteen. Kameraakaan ei oikein viitsi lähteä liikuttamaan kun ei ole valoa. Mutta sitten jos jotain kuvia saa, niin niistäkin kyllä löytää kaunista, kun oikeilla silmillä katsoo. Toi Rengon paikka on tosi kaunis, ja sait kuvata sen lumen somistamana.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)