keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Se on talvi ny...

Aamun pysäyttävä uutinen oli Trumpin valinta USA:n presidentiksi. Sitä en odottanut. Mutta nähtäväksi jää, mitä tästä seuraa. Minä en voi vaikuttaa tilanteeseen...

Lunta on tullut lähes koko päivän. Etätyöläisenä en joutunut kokeilemaan Vr:n aikataulujen pitävyyttä. Maanantaina ja tiistaina myöhästeltiin. Nyt oli mukavaa olla illalla ajoissa kotona :-)

Lintujen ruokinnan aloitin melkein kaksi viikkoa sitten. Vaatimattomasti mennään tässä vaiheessa vielä kahdella ruokintalaitteella. Täytyy viikonloppuna lisätä tarjontaa. Paikalla on käynyt ainakin pikkuvarpusia, sini- ja talitiaisia, viherpeippoja, fasaaneja, harakoita, mustarastas, käpytikka, hömötiainen, närhi, punatulkkuja, kuusitiainen ja tavallisia varpusia. Tulikohan kaikki mainittua? Närhi oli iloisin yllätys, vaikka viipyikin vain hetken.

Sukkien neulominen on myös käynnistynyt. Kolme sukkaparia on valmistunut ja neljäs puikoilla. Ei mitään hurmosvauhtia, mutta valmistuvat tuossa puhdetöinä tv:tä katsellessa (ei tule paljon katseltua) ja nykyään välillä junassa. Yhdet valmistuneet sukat tein itselleni uusiksi junasukiksi. Junasukat ovat ne, mitkä laitetaan junamatkan ajaksi jalkaan, kun kengät/saappaat otetaan jaloista pois. Pysyvät jalat lämpöisinä. Vanhat junasukat siirtyivät kotikäyttöön ja kotisukat reikineen pääsivät paremmille metsästysmaille...

Lunta on luvattu lisää eikä kelikään ole lämpenemässä. Mielenkiintoisin tunnelmin junalla siis huomenna taas Helsinkiin ja takaisin Hämeenlinnaan. Onneksi ei ole kiire kumpaankaan suuntaan. Laitan kovasti lämmintäkin päälle, niin harmittaa vähemmän, jos junat kulkevat taas omaa tahtiaan ;-)

Mukavaa loppuviikkoa Torronsuon tunnelmin :-)42 kommenttia:

 1. Olenkin miettinyt, mitä se juna siinä sukassa tekee... kiitos tiedosta!
  Käkkyräiset puut suolla kiehtoo, kun ne voi olla vaikka kuinka vanhoja, mutta kun kasvavat niin kituen, niin kokoa ei tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on se epävirallinen junasukka. Virallinenkin junasukka on olemassa, mutta siitä en tiedäkään sen enempää...

   Poista
 2. Mukavan paljon siellä on käynyt lintuja ruokinalla:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella vähän olen ehtinyt ruokintaa seuraamaan, mutta siihen nähden oikein mainio ruokintakauden aloitus :-)

   Poista
 3. Voi, mitä maisemaa, kiitos Torronsuon maailmasta!!

  VastaaPoista
 4. Suo on kaunis syksyllä. Talvi tosiaan on, lunta riittää. Saa nähdä pysyykö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli ensimmäiset ennusteet ainakin eteläisen Suomen osalta, jotta keli lauhtuu... Niinhän se toisaalta kuuluu tähän aikaan vuodesta käydäkin. Mutta voisi sitten pyryttää hieman vähemmän tuota lunta...

   Poista
 5. Moi. Hyvin on linnut löytänyt sinun ruokinta paikan. Upeat kuvat suolta.

  VastaaPoista
 6. Meillä kävi taas tänään harmaapäätikka. Muuten lintuluettelo aika lailla samanlainen kuin sinulla. Pakkasistako johtuu, mutta pikkulintuja on nyt ruokailemassa paljon enemmän, kuin viime vuonna samaan aikaan.

  VastaaPoista
 7. Moi. Lintuja on kiva seurata ruokinnalla. Aika paljon sinulla on käynyt. Sukkien kutominen junassa on hyvää ajan vietettä.

  VastaaPoista
 8. Joko suo oli jäässä? Minusta on hienoa kävellä suolla silloin kun ei ole vielä paljon lunta, mutta suo on jäätynyt niin, että voi kävellä missä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se jäässä. En silti arvannut poikeata kovin kauan pitkospuilta :-)

   Poista
 9. Hienoja kuvia Torronsuolta. Jokohan sekin sai kunnon lumipeitteen. Täällä Helsingissä ainakin lunta on tullut runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milja!

   Lumipeite meidän korkeuksillamme ei yllä korkealle - max 10 senttiä...

   Poista
 10. Tosi kauniita kuvia olet ottanut,kiitos että sain ihastella luontoa täällä lämpöisessä kodissani :)

  VastaaPoista
 11. On kyllä upeita kuvia!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Sukkien kutominen on käynnistynyt täälläkin kovalla tohinalla. Minua niin harmittaa kun en voi ruokkia lintua, me asutaan kerostalossa. Olisi niin ihanaa seurata ketä kaikkia ruokinnalla kävisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkien kutomiselle iso peukku!

   Meidän lintutieteellinen ydistyksemme pitää yllä omaa ruokintapaikkaansa. Sinne passaa mennä seurailemaan. Löytyisiköhän teiltäkin jokin vastaavanlainen ruokintapaikka?

   Poista
 13. Tosi ihanat kuvat. Tämä lumimäärä jota nyt on kuvissasi, olisi ihan sopivaa.
  Tuliko teille enempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän sitä lunta sitten tuli, vaikkei niin paljon kuin Uudellamaalla.

   Poista
 14. Talvi tulla tupsahti. ;))
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. kauniit kuvat! Toivottavasti junat kulkevat taas aikataulussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!
   Junat ovat myöhässä milloin mistäkin syystä. Tänään hidasteltiin henkilövahingon vuoksi. Siitä ei voi syyttää suoraan ketään. R.I.P.

   Poista
 16. Hienoa, linnut ovat löytäneet ruokinnallesi!
  Talvi pääsi vähän yllättämään, mutta on tämä valoisuus ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhässä olen tämän vastaukseni kanssa, kun jo huomisesta luvataan lämpenevää. Saapas sitten nähdä, miten ja missä aikataulussa lumien käy...

   Poista
 17. Junasukat! Hyvä ajatus!
  Kauniit kuvat. Tykkään niin suomaisemista.

  VastaaPoista
 18. Täälläpäin pitäisi kait ensiviikolla tulla vesikelit =(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonoa se lupailee huomisesta alkaen meillekin. Vaan kalenterin mukaan jos mennään, niin eihän se vielä ole eteläisen Suomen talven aika...

   Poista
 19. Onpa houkuttelevat kuvat Torronsuolta. Monta kertaa on tehnyt mieli käydä, vaan aina on jäänyt aikomukseksi. Tähtitaivas tai revontuletkin näyttäisivät hienoilta känkkyrämäntyjen yllä, mutten ikinä uskaltaisi olla siellä yksin yöllä.

  Onpa teillä monipuolinen vierasjoukko lintulaudoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torronsuon torni on ihan reitin alussa. Paljon ei tarvitse taivaltaa autolta tornille ja takaisin. Ihan pienellä lampulla pärjännee pimeälläkin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)