torstai 27. joulukuuta 2018

Joulu on ohi, matkanjärjestäjän harjoitukset jatkuvat

Erinomaista joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu sujui miellyttävästi ja lepo teki tehtävänsä. Meidän joulumme oli harvinaisen yksinkertainen ja hiljainen, sillä tytär reissaa Atlantin toisella puolen. Muutamien viime päivien aikana olen päätynyt taas harrastamaan matkojen järjestämistä ja kaikkea matkoilla olemiseen liittyvän problematiikan selvittämistä. Onneksi olen tänään lomapäivällä - sitä on todellakin tarvittu näiden tilanteiden selvittelemiseen...


Koiran lempileluihin kuuluu tämä itsensä teurastama entinen lehmä, jota kutsun nykyään vain lehmän pääksi, vaikka siinä on tuo turkkiosiokin mukana. Noin kymmenessä sekunnissa koiruli aikoinaan sai tuon silvottua auki ja tyhjennettyä kaikista täytteistään. Onneksi emme heittäneet risaa lelua pois, sillä tämä raatoa muistuttava jäännös on ollut todella mieluinen lelu. Selvästikin paljon edistyksellisempää muotoilua kuin alkuperäinen ;-)

Tyttären isompi matkalaukku yritetään saada Suomeen rahtina, ettei sitä tarvitse raahata mukana koko matkan ajan. Tähän mennessä olen sitä mieltä, että valitsin ihan väärän toimittajan tähän touhuun. Kaikki näytti alussa lupaavalta ja helpolta. Kiire ja hoppu aikataulun kanssa ajoivat näennäisen helppoon ratkaisuun. Saa nähdä, miten tässä prosessissa käy.

Matkalaukun sisällöstä täytyy tehdä pakkauslista, joka tehdään toimittajan järjestelmään ja tulee liittää laukun mukaan myös tulostettuna. Toimittaja reagoi kaikkeen ihan nopeasti, mutta jotenkin huomattavan tylyn oloisesti. Pakkauslistasta saatiin mm. tällaista viestiä:


Tuo lopun Kind regards kuulostaa omaan korvaani todella teennäiseltä, jopa sarkastiselta tuon muun tekstin jälkeen. ISOT KIRJAIMET tuntuvat niin huutamiselta :-(

Tämä ei siis ole ainoa laatuaan. Passista otettu valokuvakaan ei kelpaa. Siinäkin oli vikaa. Onneksi matkalaukun hakupäivää saatiin myöhäistettyä, sillä kaikkineen tämä on niin vaikeaa, ettei aika riittäisi alkuperäiseen suunnitelmaan.

Mutta onneksi minulla on siis aikaa harjoitella näitä taitojani ja vääntää peistä vähemmän yhteistyöhaluisten muiden tahojen kanssa.

Ja onneksi ulkona on harmaata, eikä minua edes harmita näihin juttuihin kuluva aika. Luonto ei juuri nyt ole kutsuvimmillaan ;-)

Miten olet itse selvinnyt joulun pyhistä?

16 kommenttia:

 1. Tyttären Teukka koiralla on kettu, josta myös sisukset otettu heti alkujaan pois. Sitä "nahkaa" on kiva retuuttaa! Onpas vaan topakka ohjeistus! Toivottavasti laukku tulee ehjänä perille Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamassa viestissä sävy oli vielä astetta... topakampi. Nähtäväksi jää, miten laukun kay.

   Poista
 2. Voi ihana koira! Onko silläkin oma lelulaatikko? Meillä on koirilla, mutta no jääny opettamatta lelujen palautus laatikkoon leikkimisen jälkeen. Paras lelu on sotkuinen sukkalankakerä, jonka ympärille oon kiristänyt toisen langan niin, ettei se vallan purkaudu. Varsinkin toinen tykkää repiä sitä, kun aina vaan saa revittyä lisää ja lisää... sit jos tulee liian pitkiä lankaroitteja, solmin ne kerän ympärille ja taas on lelu iskussa.

  Rahdin toimittajalla on paljon must -juttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH :-)

   Joo, tämä on nyt taas tällainen kokeilu - parempi lelulaatikko kuin edellinen.
   Ei meilläkään koira lelujaan palauta ;-)
   Ei yritystäkään ;-)

   Jokin lankakeräviritelmä meilläkin on ollut, mutta se osoittautui minun osaltani liian työllistäväksi - koira tykkäsi kyllä kovasti.

   Poista
 3. Joulunpyhät ovat menneet pakollisia asioita tehdessä. Ulkona on myös oltu joka päivä;-)

  VastaaPoista
 4. Joulunpyhät sujuivat rauhallisesti. Meidänkin staffeista toinen, Tilley, suolisti yhden joululahjaleluistaan myös hyvin nopeasti. Onneksi jotkut koirien lahjat ovat vielä kutakuinkin ehjänä.

  Toivottavasti saatte matkalaukun perille. Kurjaa tuollainen tyyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että muillakin on samanlaisia kirurgityylisiä koiria ;-)

   Poista
 5. Hyvin on välipäivät mennyt. Ulkona on kiva olla kun ei ole kauheita pakkasia.

  VastaaPoista
 6. Ihana koiruli. Ei hyvästä kannata luopua.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)